Sto se tice tog pucketanja. Evo sad me ovo zanima. Kad vozis i gas je naravno ON.. i sad pustis gas dakle gorivo se prestaje ubrizgavat u motor sve do eto ler gasa tad odredjena klicina goriva se ubrizgava (govorim o elektricnom sistemu a ne o karbovima). I sad znaci kad pustimo gas ako pucketa sto onda to moze bit lose po motor tj klipove,karike,cilindre? Nepuca mi nimalo zasad
I drugo pitanje kad smo vec kod Lea.... s njim sam dobio onaj priguivac koji se stavlja u lonac tako da je "street legal" te naravno manje "grmi". Taj prigusivas se uvlaci do pola lonca i tako da ubiti zatvara direktan put plinova iz ispusne grane van nego ti plinovi moraju prolazit kroz te neke pregrade.
E sad... kad tog prigusivaca nema lonac postaje protocni i dakle vidi se kroz njega s jednog kraja na drugi i tako ti plinovi neidu kroz pregrade nego direkt van.
Mene zanima dali je to zdravo za motor da plinovi nemaju nikakav otpor (znaci bez prigusivaca)...... znam da je to tvornicki tako napravljeno ali eto malo sam sumljicav u ovaj sistem bez ijedne pregrade.
Evo ja sam stvorio malu filozofiju oko jednog hebenog lonca al eto kad me to zanima.