Da, ti si apsolutno u pravu, tako radi Power Commander, to nije nista novo. Ali na kraju, svi zavrse u tom pravcu da traze dobrog tunera kojeg nije lako naci cak ni u Americi. Uglavnom, PC III USB kako se skraceno zove se ne uzima ukoliko nemas mogucnost "surervizije". Imam dva prijatelja u Sarajevu sa brzim i sredjenim brzim brzanerima koji se pravo "havizaju" u ovu tematiku takodjer, zadovoljni su PC-om, ali imaju dosta problema prilikom podesavanja za koja TREBA KAKO KAZES KOMPJUTER ! Otkud mi kompjuter negdje u nedodjiji? No, razliciti uvjeti voznje, na nivou mora gdje je zrak gusci i bogatiji kiseonikom, a pri tome na motoru je samo vozac zahtjeva drugaciju smjesu od voznje na visim predjelima gdje je zrak RAZRIJEDJEN, a ako uz to imas i suvozaca, smjesa je "LEAN", tj siromasna i vodi ostecenjima, prije ili kasnije, a da ne govorimo o performansama.
Zato je za nas koji smo iz pasivnih krajeva, ali i za one koji su iz bikerski razvijenih krajeva, ali nece da se zezaju previse, dizajniran je DFO, a dizajnirao ga je idejni tvorac Power Commandera. Kako sam vec rekao, sa PC III USB-om si SASVIM SAM SA SVOJIM PROBLEMIMA, ali sa DFO imas odlican customer support via internet i mogucnost podesavanja sa jednim odvijacem bilo gdje na putu: stanes svakih 100 km i podesavas onako kako ti treba. 15 sekundi posao!
Dado, ne razmisljaj se i fataj "vezu" dok jos mozes. Neces se pokajati jer rad masine bez DFO-a i sa DFO-om je razlika kao noc i dan. Vjeruj mi jer znam o cemu govorim, ovo je moj teren.
Siguram sam da ces mi ako nabavis i motniras DFO radi svoga zadovoljstva platiti ne samo pice, nego i rucak! I jos ces me poljubiti.
Vidi pp.