Jeli mislis to sto sam rekao da je tvornicki obogacena smjesa u vecim obrtajima zbog garancije motora?
Ako je tako neznam koliko je to javna tajna ali mislim da se nemoraju konstruktori tega stidit. Kad pomislis da se motori koriste na raznim djelovima svjeta i sa raznim kvalitetama goriva to nje ni cudljivo.
Ako idemo od toga da su u mapu od PCa optimirali smjesu bilo bi dovoljno pogledati map pa bi znali koliko je bila obogacena. Naravno nesmjemo zaboravit da je ovaj map za motor sa dodatnom opremom tako da nemozemo 100% usporedjivat. Za to bi morali imati map koji se odnosi na "stock" (original) Gsxr. A to je map m308-004. Pogledao sam, i ovdje su optimirali smjesu sa negativnim faktorima za benzinu, mada malo manje nego na mom mapu.
Moj map je m308-505

Za druge motore/modele ovo moze igledat potpuno drugacije
Sto se tice povecavanja snage, naravno da se dobije ali u kombinaciji sa ispusnim sistemom, Filterom za zrak i optimiranjem tih sredstava na motor preko PC. SAM PC nije namjeren na prvom mjestu za povecavanje KS.
Sa mjenjanjem Auspuha i Filtera ja bi ga svakako preporucio., prvenstveno za karakteristiku masine.
na Motoru od 1000ccm moze se dobit sa kombinacijom FULL EXHAUST (cjeli auspuh do glave) i dobrim Filterom
i optimiranjem preko PC (ili drugih npr Yohimura box) oko +15 KS.
PS: Ta snaga mi netreba ni slabo kad na autoputu a kamoli u nasim krajevima