Autor Tema: Rekalibracija elektronskog ubrizgavanja goriva  (Posjeta: 18238 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
Rekalibracija elektronskog ubrizgavanja goriva
« Odgovori #30 u: 27 Studenoga 2006, 22:32:26 »
Moze se skinuti, samo treba dobro trljati, ja sam nabavljao taj bijeli prah iz Nizozemske (mala kutijica cini mi se oko 18 EURO), ali i iz USA, ali cini mi se da sam vidio to i u Louisu.......evo sada trazim......pa javim.......

P.S.
Nemojte da brkate sa "Nevr Dull", nije to - to.

« Odgovori #31 u: 27 Studenoga 2006, 22:53:29 »
evo nesto sam skontao, ali eto jos jedno glupo pitanje da vidim da li sam dobro svatio

znaci PC mora stalno biti ispod sica, za razliku od reprogramatora s kojim se samo podesi tj reprogramira i to je to...

slike sa podesavanje SS-ovog V-stroma

-

OT
Emire, aj nabavi i meni tako jeftino tog bijelog praha iz niskozemske  :mrgreen:

Offline emirharley

• http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
« Odgovori #32 u: 27 Studenoga 2006, 22:59:41 »
Nastavak.......ne mogu da nadjem u Louisa takav neki bijeli prah u kutijici velicine kreme za cipele, proizvod koji sam ja koristio dok nisam ugradio DFO, ali nema veze, imas u Zagrebu u Harley-a proizvod koji se zove BLUE BUSTER i trebao bi biti oko 250 kuna. Cijenu sam lupio, nazovi na tel. 01-2912305, 2913487 i pitaj i pozdravi ih od mene.

2fjaka:    [smilie=naughty]

Offline emirharley

« Odgovori #33 u: 27 Studenoga 2006, 23:06:00 »
Reprogramiranje ("DOWNLOAD") je kompletno sranje jer se definira samo za tu konkretnu konfiguraciju koju ti imas i platis to zestoko, ali NE MOZES TO VISE PONJETI SA SOBOM KADA MOTOR PRODAS ILI PONOVNO/I DALJE KORISTITI AKO UPDATEIRAS KONFIGURACIJU (citaj ako dokupis nesto novo) a kako rekoh, veoma, veoma je skupo.

Power Commander ili DFO/TFI se moze postaviti na razna mjesta, ne mora ispod sica, samo je bitno da nije u blizini toplote izduva ili masine.

« Odgovori #34 u: 27 Studenoga 2006, 23:27:54 »
sto je skupo reprogramator ili usluga reprogramiranja (downloada) ?

SS je uslugu reprogramiranja dobio djabe ;)

« Odgovori #35 u: 28 Studenoga 2006, 08:16:03 »
Citat: "fjaka"
sto je skupo reprogramator ili usluga reprogramiranja (downloada) ?

SS je uslugu reprogramiranja dobio djabe ;)

Ja bi reko da je oboje jednako skupo otprilike... mada je u konkretnom slučaju bolje reprogramirat samu elektroniku motora... SS je to dobio džabe upravo zato jer je proizvođač ostavio tu mogućnost i negdje ili na netu ili kod samo proizvođača postoje modificirane mape koje se bez problema sa programatorima daju ubacit u elektroniku motora. Da to nije bilo moguće, rješenje bi bilo da se kupi power commander... ;)
Već vidim kako će se pojavit motori sa naljepnicom, ECU recalibration for free over USB... blablabla  :lol:
--
Br¾e nisam mogo, sporije nisam htio

Offline emirharley

« Odgovori #36 u: 28 Studenoga 2006, 14:04:15 »
Uobicajeno je da servis radi usluge reprogramiranja (download) na svome uredjaju, znaci naplacuju svoj rad na svome ureadjaju i nove postavke koje su downlodirane tom aktivnoscu.

Kako sam vec rekao, te su postavke trajne i ne mogu se prenositi. Svaka naredna promjena opreme na motoru ili nova dogradnja zahtjeva novi download, koji je jako skup (ovdje ne razmatramo sverc-komerc opcije). Nekako sam download dodje kao cijena PC ili DFO/TFI uredjaja, koji se mogu ponovno podesavati neogranicen broj puta sukladno dogradnji novih uredjaja na motor, a mogu se i skinuti ako se zeli prebaciti na novi motocikl.

Offline Thunderbolt

« Odgovori #37 u: 06 Siječnja 2007, 22:23:11 »
Citat: "emirharley"

VAZNA NAPOMENA:  sa svim ovim uredjajima potrosnja goriva se dramaticno povecava, no potrebno je znati da nije moguce imati sportski usis, sportski izduv i sportske performance i nacin voznje, a da potrosnja ostane ista. Kome se ovo ne svidja, vraca se na fabricke postavke.

To zavisi o motoru. Na mome se potrosnja cak i smanjila. Razlog: Suzuki je na mom modelu (gsxr1000 k2)
pri velikim obrtajima povecao kolicinu benzina zbog boljeg hladjenja (zbog Garancije od 2 god), ali to nije potrebno. Optimitranje, tj. u ovom slucaju smanjenje ratio benzin/zrak poboljsava zagorjenje i motor otvorenije vrti ("bolje puni" :mrgreen: ).
To se vidi i na "map" koliki su %lni dodaci benzina/zraka.

Naravno, zavisno od motora/modela i serijskog nastelovanja moze uz optimiranje sastava Benzin/Zrak doci do povecanja ratio Benzin/Zrak.

Mislim da ukupno u vecini slucajeva malo veca/manja potrosnja nije Argument za ove irgacke :big_smile:

"map" -ovi iz interneta (powercommander site) su dovoljne ali ko bas hoce perfekciju, individualan map za svoj motor i dodatne opreme je optimalan.

Ovamo u HH te kosta individualni map oko 150 Eura, a testovanje traje par sati ako ne cjeli dan.

PS.: I ja vozim sa Mapom iz neta i sasvim je ok

Ko misli da ce dobit 10 KS preko Powercommander nece biti zadovoljan, nije to za dodatnu snagu nego za bolji (opimirani) rad motora za svaki milimetar otvorenog gasa.

Pozdrav
Koci tek kad vidis boga!
(K. S.)

« Odgovori #38 u: 06 Siječnja 2007, 22:27:02 »
2 thunderbolt... hmmm... zanima me tvornički graf sa valjaka tog motora... i jeli nastao prije ili poslje takvog mapiranje... koliko je bila obogaćena smjesa, znaš li? jeli se bitno osjeti sad kad je smjesa i gore normalna, sigurno da ima bitno više snage?
--

Offline Thunderbolt

« Odgovori #39 u: 06 Siječnja 2007, 23:11:26 »
@superhik:

Krivo si me shvatio, Moj motor nije bio testiran i mapiran na valjku, ja vozim sa mapom sa www.powercommander.com. Mislim da je bio map 308 ali svakako map za kombinaciju akrapovic BoltON+ K&N.

Mogu ti reci da najvise se primjeti dvoje stvari: (Ovo nemora vaziti za sve motore)

1) Otvorenije vrti, tj. lakse i slobodnije zavrti u visoke obrtaje.

2) Ovo mi je teze objasniti jer neznam nasu rjec za to: motor manje trza pod davanjem i pustanjem gasa.

Ako ima nesto vise snage sa Powercommanderom to nije puno.

Pozdrav
Koci tek kad vidis boga!
(K. S.)

« Odgovori #40 u: 06 Siječnja 2007, 23:15:01 »
ma nismo se razumjeli, ali nema veze... bitno je da si to rješio... baš me zanima jeli to javna tajna da je smjesa obogaćena, a i koliko je to ustvari.
--

Offline Thunderbolt

« Odgovori #41 u: 07 Siječnja 2007, 12:43:24 »
Jeli mislis to sto sam rekao da je tvornicki obogacena smjesa u vecim obrtajima zbog garancije motora?
Ako je tako neznam koliko je to javna tajna ali mislim da se nemoraju konstruktori tega stidit. Kad pomislis da se motori koriste na raznim djelovima svjeta i sa raznim kvalitetama goriva to nje ni cudljivo.

Ako idemo od toga da su u mapu od PCa optimirali smjesu bilo bi dovoljno pogledati map pa bi znali koliko je bila obogacena. Naravno nesmjemo zaboravit da je ovaj map za motor sa dodatnom opremom tako da nemozemo 100% usporedjivat. Za to bi morali imati map koji se odnosi na "stock" (original) Gsxr. A to je map m308-004. Pogledao sam, i ovdje su optimirali smjesu sa negativnim faktorima za benzinu, mada malo manje nego na mom mapu.

Moj map je m308-505

Za druge motore/modele ovo moze igledat potpuno drugacije

Sto se tice povecavanja snage, naravno da se dobije ali u kombinaciji sa ispusnim sistemom, Filterom za zrak i optimiranjem tih sredstava na motor preko PC. SAM PC nije namjeren na prvom mjestu  za povecavanje KS.

Sa mjenjanjem Auspuha i Filtera ja bi ga svakako preporucio., prvenstveno za karakteristiku masine.

na Motoru od 1000ccm moze se dobit sa kombinacijom FULL EXHAUST (cjeli auspuh do glave) i dobrim Filterom
i optimiranjem preko PC (ili drugih npr Yohimura box) oko +15 KS.

PS: Ta snaga mi netreba ni slabo kad na autoputu a kamoli u nasim krajevima
Koci tek kad vidis boga!
(K. S.)

Offline emirharley

« Odgovori #42 u: 07 Siječnja 2007, 15:25:04 »
:thumbsup:

« Odgovori #43 u: 07 Siječnja 2007, 18:52:57 »
2 thunderbolt... ma da, i mislio sam upravo to što si reko... jednostavno naprave kompromis za sva tržišta ili jedno veće područje pretpostavljam...

Edit: Ivo ljudino, tek sad sam vidio da si to ti... jesmo li ono ja i ti bili prvi "tuneri" tvog bike-a sa PC-om?  :lol:
--

Offline Thunderbolt

« Odgovori #44 u: 07 Siječnja 2007, 19:26:45 »
E sad se i ja pitam! who is superhik?????  aa zar sam se tako promjenio?

[smilie=lolroll]
Koci tek kad vidis boga!
(K. S.)