Svakako, jasno mi je da dobijas u paketu fabricke postavke tipa "enter", no kao sto i sam kazes, bolje je ako to mozes sam uraditi. No kod nas ne postoji (a malo gdje i u Europi) dobra dyno masina gdje sve korekcije i postavke mozes podesavati, provjeravati i testirati.
Sve ovo radi toga sto ja osobno ne vjerujem "preprogramiranim" postavkama za neki konkretni motor sa nekom konkretnom konfiguracijim, jer ti se moze dogoditi da je FABRICKA konfiguracija na samom motoru, a na osnovu koje se Power Commander priprema/prepodesava - lagano IZVAN fabrickih originalnih specifikacija, kao sto se je desilo na mome motoru: sve fabricke EFI informacije koje bih iskoristio za dodatno tuniranje su bile beskorisne, obzirom da su postavke moga motora bile za nijansu pomjerene u odnosu na fabricke specifikacije kako bi to originalno trebalo da bude. E, tu je na snagu kod mene stupio RevTech DFO (slicno kao Power Commander, odnosno DFO je napravio "otac" Power Commandera), koji se moze podesavati u uvjetima, gdje ne postoje Dyno masine, nego moras biti sam svoj majstor, naravno uz stalnu on-line komunikaciju sa fabrikom, a to jeste na rsapolaganju za RevTech DFO uredjaj.
No, ti kao vozac ces sigurno na gasu i opcenito na ponasanju motora ZNATI da li ti je to sve dobro podeseno. Za ove nase kromirane auspuhe, postoji jednostavn trik (kao otkrijes da si pogrijesio, vec je kasno): ako ti muffler zuti, smjesa je siromasna, ako ti plavi - prebogata je.
Dakle, ovo je bio samo moj mali osvrt na tematiku ovoga threada.