Granicni prelaz. Prvo Bozaj, pa albanska strana. Ispred mene grupa motorista iz Austrije, sve sjede glave i sve V-Stormovi,
jedini mladji (uslovno receno, posto je imao najmanje sjedih) vozi Varadero. Oni zavrsavaju carinske formalnosti i produzavaju dalje.
Meni su na grnici uzeli 5 eura, nemam pojma zasto. Udjoh u Albanju, vozim se jedno vrijeme i sa lijeve strane uocavam onu grupu Austrijanaca.
Zaustavili su se oko nekog vola koji se vrteo na raznju. Ove sjede glave ne razmisljaju o holesterolu, valjda nemaju stresa...
Masu mi, pozdrav, i nastavljam put. Ispred mene ravnica, sa desne strane u daljini vidi se Skadarsko jezero

Put kroz ravnicu naravno dosadan, pogled na put ispred mene na putu za Skadar

Zaustavljam se negdje u ravnici, nesto mi neobicno. Znam kada sam bio prosli put u Albaniji vidio sam gomilu Mercedesa i bunkera.
Stojim malo i, da, evo ga, odmah nailazi jedan od mnogobrojnih mercedesa

Bunker trazim, nemoguce da su ih srusili, sjecam da ih je bilo puno, okrecem se ne bi li koji uocio. I ugledam, zarasle u travi...

Nastavljam sa voznjom i eto me u Skadru. Kako dublje ulazim u grad tako guzv postaje sve veca. Prvenstvo prolaza, ili neko prvilo u saobracaju,... hm...
Da, policija vozi Moto Guzzi V35 (mislim da je taj) sa poluoklopom, no ono sto mi je interesatno (jedinstveno) da su na motociklu po dva policajca.
Mislim da to nigdje vise nisam vidio. Nedjelja je, na svakom koraku neka svadba... treste narodnjaci... ili, ne, to je samo ista muzika, tekst je drugaciji...
![lol [smilie=lol]](https://www.du-moto.com/forum/Smileys/du-moto/l_o_l.gif)
Opsta ludnica kroz grad, nije mi se dalo da stanem negdje. Izlazim iz Skadra i bacam pogled prema gradu iz kojeg sam izasao.

Ovo je rijeka Bojana i ja moram preci ovaj most da bi nastavio ka Crnoj Gori. Most je sirok nepuna tri metra i za podlogu ima daske koje su postale toliko glatke da bas i nije prijatno.