Ima Dado pravo... iako sve zavisi kako se gleda, dobro se može činit i svome špagu... Ali, ako nisam falio, a ima interesenata da se s tim poigramo, tu sam!
Pa vidio si stoput rampu... glupa jest, ali nepogriješivo se zatvori kad prođe auto... Dakle fotočelija vidi samo prolaz "objekta" (na boljima biraš okidni impuls - ulaz ili izlaz objekta) što znači da treba imati i jedan perkidač da ne tandrče za svakim objektom, nego je upališ kad dođe tvoj objekt... Osim ako je na stazi samo 1 objekt, onda je jednostavno... Jasno, ovo je primitivizam, ali mislim da na lokalnim takmičenjima može valjat... Ako ne griješim, nešto slično ima neki od auto klubova, jednom su me pitali neki savjet.
Superhikova ideja sa RF tehnologijom ima manu, domet je mali, osim ako su skupi RF TX ovi, ali i onda je muka jer nikad neznaš na koliko točno metara RF TAG okine prijemnik! Ipak, moguće je da se to da točno baždariti! U tom slučaju svaki TAG ima svoj RF ID, pa ih dobar RX dekoder može primiti na tisuće! I, usput, reemitirat mu nešto, na primjer: 1101001 itd, a na monitoru se vozaču pojavi prijevod: vrti ti se naročito zadnja rota... A bez zezanja: ti sićušni TAG-ovi (oko 1,5X1,5 mm je veličina CPU, a antena je nešto veća, ali sve stane na 1,5x2,5 cm!) sada ne samo da šalju, nego i mogu primiti potrebne informacije. Fali jedino izabrat mjesto gdje da nam ih ugrade pod kožu i adijo Dado, sad si 1110010101000010100011 !!! (recimo 64 bitni...)