Autor Tema: Lap timeri  (Posjeta: 10282 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Lap timeri
« u: 20 Srpnja 2006, 17:49:26 »
hik?? RF ID? Može li kartica za parking, imam ja toga puno?!?
ko laže koza, lažem i ja...

Lap timeri
« Odgovori #1 u: 20 Srpnja 2006, 19:10:26 »
treba nešto ful osjetljivo, staza je dosta široka, moralo bi bit jako polje! ajmo se nać pa prodiskutira, možda i složit jedan lap timer sa RF ID...

rezultat bi bio bolja i točnija statistika, statistika po krugu i tako... koga interesira, nek se javi!
možda ćemo moć i prodat! :wink:
--
Br¾e nisam mogo, sporije nisam htio

Offline aurellie

Lap timeri
« Odgovori #2 u: 20 Srpnja 2006, 19:15:18 »
Lap timeri idu za oko 800kn...?

The machine spirit is with me!

Lap timeri
« Odgovori #3 u: 20 Srpnja 2006, 19:17:04 »
da, ali ovo bi bio lap timer na koji nemaš utjecaj... sam se aktivira prelaskom kroz crtu, broji svaki krug i vrijeme...
--
Br¾e nisam mogo, sporije nisam htio

Offline aurellie

Lap timeri
« Odgovori #4 u: 20 Srpnja 2006, 19:27:12 »
Nisam znao da se na obični lap timer može imat utjecaja...ispravite me ako griješim...

The machine spirit is with me!

Lap timeri
« Odgovori #5 u: 21 Srpnja 2006, 02:12:14 »
ovi su mi najdrazi sto nece da stave Lap timer.... :wink:  ja bez njega vise necu vozit grobnik..... jes da kosta ali onda ti se nitko ne smije... ko bi meni vjerovao da vozim brze od Lola  :mrgreen:
For some there's therapy,
for the rest of us there's Motorcycles

BMW is like Beethoven.
Buell is like Jerry Lee Lewis.
You can't dance to Beethoven.

Lap timeri
« Odgovori #6 u: 21 Srpnja 2006, 02:15:31 »
Citat: "SuperHik"
da, ali ovo bi bio lap timer na koji nemaš utjecaj... sam se aktivira prelaskom kroz crtu, broji svaki krug i vrijeme...

djabe vam trud sviraci... to je vec odavno izmisljeno i nema varanja.... a da vi mozda izmislite jedan koji se moze stimati i nastimavati  :wink: Lolo ce vam ga odma kupit  :mrgreen:
For some there's therapy,
for the rest of us there's Motorcycles

BMW is like Beethoven.
Buell is like Jerry Lee Lewis.
You can't dance to Beethoven.

Lap timeri
« Odgovori #7 u: 21 Srpnja 2006, 08:23:25 »
Znate sta,ma stavit cu i ja lap timer.Ne idem vise bez njega. :mrgreen:
“Netko mora nastaviti ostvarivati snove poslije Honde a to je BMW”

Lap timeri
« Odgovori #8 u: 21 Srpnja 2006, 08:30:12 »
Citat: "Vedro"
rjesenje: SVI NA GROBNIK!!! pa cemo sve znat [smilie=evil5]  :wink:

Vedro,necemo mi na Grobnik... Smetali bi nama ovi sa zujama!  :lol:
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

Lap timeri
« Odgovori #9 u: 22 Srpnja 2006, 21:24:02 »
Evo iz moto pulsa 165 eura kosta:

www.kbros-elect.com

Pise da ovaj ide 1:43.95 :lol:
Sad neznam jel na grobniku to :lol:
...

Offline Dado

• *
  • Africa Twin Adv Sports, Vespa PX, Vespa VL1 1955
    • http://www.du-moto.com
Lap timeri
« Odgovori #10 u: 22 Srpnja 2006, 23:23:09 »
hm.. za 165 $ i uz pomoć Helge dobijemo mi malo bolji stroj

7H3 M345UR3 0F 1N73LL163NC3 15 7H3 481L17Y 70 CH4N63

Lap timeri
« Odgovori #11 u: 22 Srpnja 2006, 23:43:49 »
Ajde vi meni spjegajte o čemu se trata? Što to laprdalo mora učinjet? Ako je to ono što se meni para, onda imam jako jeftinu alternativu... Pa ako ne faljivan, ako taj lapapppr "vidi" objekt kad presječe zamišljenu crtu, oliti liniju, mogu vam ponudit fotočeliju od rampe, koja ISTO to radi! Domet je ili 18m, ili do 40m. Ima TX (predajnik) i RX, koji ima relej sa NO (normally opetn) ili NC kontaktom. Jasno je da taj kontakt okida nekakvu uru, koja broji dane...moja Ane, a to može iskemijat Hik super, ako još zna lemit. Ako su te štoperice danas po 50-100 kn, (na kontakt ON OFF se spoje dvije žičice i na fotočeliju, a fotočelije je sa PDV nešto oko 300 + nešto kn, znači za 400 kn ima sasvim dobar i poprilično precizan uređaj. Ako i nije za profiće, dobar je za osobnu uporabu, kross country, lokalne relijiće itd...  Ne garantiram preciznost od + - 1/1000, možda ni + - 1/100, ali vjerujem da bi to bilo tu negdje. U desetu je sigurno ok! Ako sam falio intjeru temu, pristajem da me off šutnete.

Lap timeri
« Odgovori #12 u: 23 Srpnja 2006, 00:07:16 »
Niste falili temu,al mislim da ovi nasi pedantni forumasi traze preciznost i da im se neda oko toga zamarat nego pljunit samo pare,a sto se tice 165 E,mislim da je to pretjerano...
Sony playstation 2 je 1000 kn,ma kompjuter je 1000 kn a koja je to tek tehnologija,dok ovi prave laser i stopericu i tako deru ljude.
A Helga je najveci svercer izgleda :wink:
...

Offline Dado

• *
  • Africa Twin Adv Sports, Vespa PX, Vespa VL1 1955
    • http://www.du-moto.com
Lap timeri
« Odgovori #13 u: 23 Srpnja 2006, 00:13:47 »
Da švercer... Helga je najveći dobročinitelj  :D

2 dUbO - nisam baš razumio kako taj tvoj stroj "vidi" i prepoznaje objekt koji prođe kroz snop

7H3 M345UR3 0F 1N73LL163NC3 15 7H3 481L17Y 70 CH4N63

Lap timeri
« Odgovori #14 u: 23 Srpnja 2006, 00:16:00 »
Ima Dado pravo... iako sve zavisi kako se gleda, dobro se može činit i svome špagu... Ali, ako nisam falio, a ima interesenata da se s tim poigramo, tu sam!

Pa vidio si stoput rampu... glupa jest, ali nepogriješivo se zatvori kad prođe auto... Dakle fotočelija vidi samo prolaz "objekta" (na boljima biraš okidni impuls - ulaz ili izlaz objekta) što znači da treba imati i jedan perkidač da ne tandrče za svakim objektom, nego je upališ kad dođe tvoj objekt... Osim ako je na stazi samo 1 objekt, onda je jednostavno... Jasno, ovo je primitivizam, ali mislim da na lokalnim takmičenjima može valjat... Ako ne griješim, nešto slično ima neki od auto klubova, jednom su me pitali neki savjet.

Superhikova ideja sa RF tehnologijom ima manu, domet je mali, osim ako su skupi RF TX ovi, ali i onda je muka jer nikad neznaš na koliko točno metara RF TAG okine prijemnik! Ipak, moguće je da se to da točno baždariti! U tom slučaju svaki TAG ima svoj RF ID, pa ih dobar RX dekoder može primiti na tisuće! I, usput, reemitirat mu nešto, na primjer: 1101001 itd, a na monitoru se vozaču pojavi prijevod: vrti ti se naročito zadnja rota... A bez zezanja: ti sićušni TAG-ovi (oko 1,5X1,5 mm je veličina CPU, a antena je nešto veća, ali sve stane na 1,5x2,5 cm!) sada ne samo da šalju, nego i mogu primiti potrebne informacije. Fali jedino izabrat mjesto gdje da nam ih ugrade pod kožu i adijo Dado, sad si 1110010101000010100011 !!! (recimo 64 bitni...)