Autor Tema: tlak u gumama  (Posjeta: 15186 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

tlak u gumama
« u: 21 Srpnja 2006, 12:27:47 »
koji je najidealniji tlak ljeti.
na suncu se ne može izdržat koliko je vruće.
koji je odnos zima-ljeto???
:)

tlak u gumama
« Odgovori #1 u: 21 Srpnja 2006, 12:28:52 »
Zavisi ako si visokotlakas ili niskotlakas? :)
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

tlak u gumama
« Odgovori #2 u: 21 Srpnja 2006, 17:42:10 »
kakav neozbiljan odgovor, pa ko na ovu vrucinu ima visok tlak!?!
...zajedni¹tvo stvara snagu, disciplina stvara mir...

Mi nismo ljudska biæa koja imaju "spiritualno iskustvo" - veæ spiritualna biæa koja imaju "ljudsko iskustvo"!

Zemlju nismo naslijedili od svojih predaka, veæ smo je posudili od vlastite djece.

tlak u gumama
« Odgovori #3 u: 21 Srpnja 2006, 20:49:35 »
Mi smo jako ozbiljni u odgovaranju na zadane teme.
Mozda nađeš odgovor i na filteru zraka, barem je u mene tako ali ne znam zašto baš tamo!  :roll:
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

tlak u gumama
« Odgovori #4 u: 21 Srpnja 2006, 21:49:41 »
ja cu tebe laske nac 60 puta u istoj ovakvoj situaciji kao nas dvojica sad, stoga ti moram napisat da ja kakim tamo gdje treba a dobre prijateljske i medjuljudske odnose izmedju ostalog gajim i na ovom forumu! nisam ti zamjerio, dapace, tu sam i za opet ako ti to olaksava sadasnju situaciju!
2newbie: ako se ne snadjes napisi dimenziju gume i rjesit cemo to brzo. kako ti laske kaze vanjska temperatura ima mali utjecaj!

Mi nismo ljudska biæa koja imaju "spiritualno iskustvo" - veæ spiritualna biæa koja imaju "ljudsko iskustvo"!

Zemlju nismo naslijedili od svojih predaka, veæ smo je posudili od vlastite djece.

tlak u gumama
« Odgovori #5 u: 21 Srpnja 2006, 21:54:58 »
Ma sutra prije puta cu ja provjeriti tlak u gumama!  :roll:

Offline aurellie

Re: tlak u gumama
« Odgovori #6 u: 21 Srpnja 2006, 22:01:05 »
Citat: "newbie"
koji je najidealniji tlak ljeti.
na suncu se ne može izdržat koliko je vruće.
koji je odnos zima-ljeto???

Ja sam svoje puhao na 2.5/2.5, ili zadnja 2.9 sa suvozacem. Trenutne gume zbog malo drugacijeg sastava pusem na 1.8 prednja/1.9 zadnja ali to nema veze tvojim gumama.  Inace, od svakoga sam dobio savjet da gume na spomenute tlakove pusem kad su hladne, i da se ne zabrinjavam previse zbog razlike u temperaturama jer se to ne osjeti na cesti. U suprotnom, svi bi imali nekakvi plin u gumama a samo bi papci vozili na obicni zrak zar ne?
Samo napusi na ono sto pise na gumi i to je to...

The machine spirit is with me!

tlak u gumama
« Odgovori #7 u: 21 Srpnja 2006, 23:18:13 »
hvala laske, a ovoj dvojici : no comment!!!

tlak u gumama
« Odgovori #8 u: 21 Srpnja 2006, 23:44:29 »
u mene su pune gume ko na kariolama ( onim starijim iz komunizma) pa se ja previse ne zamaram :mrgreen:
For some there's therapy,
for the rest of us there's Motorcycles

BMW is like Beethoven.
Buell is like Jerry Lee Lewis.
You can't dance to Beethoven.

tlak u gumama
« Odgovori #9 u: 22 Srpnja 2006, 04:51:08 »
Ajme tu mi!!! Dajte, ne trabunjajte!! Kolegica je postavila jako pametno pitanje!! Pa i munjene vozačice auta znaju da se pritisak mijenja kada se vozi, jer se guma grije. Zar je brza i duga vožnja po podlozi koja je ugrijana na jedno 50 ili 60 stupnjeva isto kao i po hladnoj?? Ma ko to bos može hodit po putu? Drži li jednako ta guma kad je topla i kad je hladna? AMORTIZIRA li neke grbe ako je malo slabije napuhana?? I, ako se ja ne varam, radi se o PRITISKU, a ne o tlaku. Guma nije ploha koju nešto tlači?

Da ne pametujem (previše) jer znam za auto, znam točno kako treba pripraviti gume na kombiju kad ljeti pod 1300 kg tereta ide 120 km/h po autoputu kroz Pugliu, (koliko se poveća početni pritisak?!?) ali možda za motor nije isto, (hm!?!) pa molim one koji znaju da napišu, jer guma je izuzetno važan faktor (činilac, ili može li činitelj, po novome?) sigurnosti, o čemu ima zbilja puno diskusija. Samo napominjem svima koji svaki dan nemilice zajašu na trotoar (ivičnjak, molim lijepo) da bi parkirali: razmislite o svojoj felgi, koja je jednako važan faktor kao i guma, onaj udar o trotoar se prenosi...  

Još jedno jednostavno pitanje: sve navedeno, ali posebno za motor, posebno za skuter (mislim na malu rotu!) A pada se najčešće radi male rote? Prepuhat, potpuhat?? TKO ZNA???
ko laže koza, lažem i ja...

Offline doktor

• **
tlak u gumama
« Odgovori #10 u: 22 Srpnja 2006, 06:37:20 »
Previse vazna tema  da bi joj  se tako olako prislo. Vama kojima je svejedno da li je ljeto ili zima pumpajte gume kako      vam pise  u tvornickim uputstvima. Ostali ce sigurno nauciti u jednom od slijedecih uputa na nekoj od nasih stranica ili ce sa nekim od nas popricati u Fashiona....

tlak u gumama
« Odgovori #11 u: 22 Srpnja 2006, 08:27:34 »
Helga: A zato si ti onako bio brz na Grobniku zadnji put,sad si se otkrio.

Aurellie: 1.8 i 1.9.Jeli to mozda malo s obzirom da se vozis samo po cesti?
“Netko mora nastaviti ostvarivati snove poslije Honde a to je BMW”

tlak u gumama
« Odgovori #12 u: 22 Srpnja 2006, 08:41:24 »
ovoj dvojici p. materna! kakve divljacine!!!
doktore napisi nam par rjeci, ja pridajem veliku paznju toj stvari, znam kolikje to bitno za stabilnost i upravljivost, i sve druge neke stvari! to dase pumpaju na hladno svakako!

tlak u gumama
« Odgovori #13 u: 22 Srpnja 2006, 12:12:47 »
slažem se da je previše važna tema da bi se olako shvatila.
najvažnije je što se sigurnije vozit, tako da je svaki savjet dobrodošo.
a pogotovo iskustvo.

tlak u gumama
« Odgovori #14 u: 22 Srpnja 2006, 13:21:26 »
Nije to nikakva ni filozofija ni teorija.Ja mislim da je to jako vazna stvar ali naravno ima i takvih misljenja kod ljudi,koji ne voze GP,pa nema veze ako im je guma 2 ili 2.5,glavno da je napuhana.
“Netko mora nastaviti ostvarivati snove poslije Honde a to je BMW”