Autor Tema: Ulje u vilicam...  (Posjeta: 2187 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Ulje u vilicam...
« u: 26 Svibnja 2006, 23:27:24 »
Evo imam jedan problem...nedavno sam osjetio kako se prednji kraj čudno ponaša kad prelazim preko neke rupe,ležečih itd.Izgleda mi kao da prednja vilica užasno tvrda i ne upija neravnine kao prije...stvarno užasan osječaj na volanu...rečeno mi je da bi to moglo bit ulje u vilicam...evo prešo sam 12000km...
Evo volio bi čut što vi imate reč i predložit!

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
Ulje u vilicam...
« Odgovori #1 u: 26 Svibnja 2006, 23:44:43 »
Nijesam strucnjak al eto moj prijedlog da ga vise nedizes na prednju ni na zadnju :mrgreen:
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

Ulje u vilicam...
« Odgovori #2 u: 27 Svibnja 2006, 00:05:53 »
osobno nemam iskustva, ali sam citao u moto reviji test izdrzljivosti XTX na 50 000km, na sto oni kazu:
"Tek pri kraju testa prednja vilica i amortizer poslani su specijalistu HH-Racetechu. tu je prednja vilica napunjena uljem gradacije 10, promjenjeni zracni jastuci i ublazenje, ugradjeni Kayabini semerinzi.
straznji amortizer dobio je drugu oprugu i novo kuciste, a promjenjena mu je i karakteristika ublazavanja. akcija je kostala 620 eura, sto i nije bilo jeftino, ali je investicija imala smisla. sad su i prednji i straznji kraj reagirali osjecajnije, bolje su ublazavali, a i pri maksimalnom opterecenju nisu propadali do bloka."

sigurno da neces radit sto i oni
ali ti vidi sto i kako
Bog i Hrvati

Ulje u vilicam...
« Odgovori #3 u: 27 Svibnja 2006, 05:23:01 »
nisam neki profi ali ako su oni na testu morali izmijeniti semeringe, najvjerojatnije bez zadnje i prednje, mozda malo zadnje moje skromno misljenje je da si i ti blizu izmjeni ali ipak sto da kazem nego pravac mestar koji ce znati bolje...
JAHACI BABE RUZE

Offline doktor

• **
Ulje u vilicam...
« Odgovori #4 u: 27 Svibnja 2006, 06:41:39 »
Mada u srevisnim knjizicama ne pise, uputno je nakon 8000- 10000km promijeniti ulje u vilicama jer i u njima dolazi do frikcije-treja, pregrijavanja ulja , kao i nerijetko do nalaza metalne strugotine. Ukoliko se jos cesto podize motor na zadnju,a spusta se nazad na cestu grubo sa laganim udarcem, onda uopce nije zacudjavajuca pojava da popuste semerinzi i vilice lagano gube ulje pa nakon tolikog broja km. dolazi do iznenadnog propadanja lelujanja i slicnih nekorektnih pojava . Preporuka- provjeri zaptivanje brtvila i promijeni ulje u pred. vilicama

Ulje u vilicam...
« Odgovori #5 u: 27 Svibnja 2006, 09:09:40 »
Mislim da u ovim vilicama nece faliti ulja jer kako je napisano,vilica je postala tvrdja.Ako je motor pod garancijom ,pravac serviser a ako nije onda kupit kakvo dobro ulje i promjenit ga.
“Netko mora nastaviti ostvarivati snove poslije Honde a to je BMW”