Autor Tema: Koliko vas kosta odrzavanje vaseg ljubimca (nix nisam mislio kucnog)  (Posjeta: 18902 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

niksa

Odg: Koliko vas kosta odrzavanje vaseg ljubimca (nix nisam mislio kucnog)
« Odgovori #15 u: 10 Studenoga 2008, 15:36:23 »
Našlo bi se još ponešto s remenom, Suzuki Savage 650 na primjer (zapeo mi je za oko :love:)

imo ga je djeki jos je u gradu taj motor

« Odgovori #16 u: 10 Studenoga 2008, 15:55:52 »
A koliko tih ulja ide u HD treba li gdje i maslinovo nadoljevat?
U mene 3+1, do sada originalno ulje HD a dalje, tko zna, možda i maslinovo.

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
« Odgovori #17 u: 10 Studenoga 2008, 17:15:07 »
Da se i moja honda vrti do 3000 okretaja ni u nju ne bi trebalo ništa ulagat.
a što se remena tiče zna se koja prometala koriste remen: skuteri i harliji

Zato ti svoj lanac mijenjas svake dvije godine ako hoces da ti glava ne zavrsi u torbi (istrosenost lanca i mogucnost pucanja), a ja svoj kais svako 160.000 km, znaci svako deset godina, u ovisnosti koliko vozis. Kada ja budem po prvi put mijenjao kais, tvoj motor nece vise ni postojati........ [smilie=lolroll]

Offline stalker

• *
  • Honda NC750XDG / SH 150
    • ABYSS diving & water sport center
« Odgovori #18 u: 10 Studenoga 2008, 17:17:21 »

imo ga je djeki jos je u gradu taj motor

Znam ga, crni, u dobrom stanju ali ne znam ko ga vozi. Nisam znao da je prije bio Jackiev.
http://www.renault-klub.hr
 -----------------------------

Bolje izgubiti tren u ¾ivotu nego ¾ivot u trenu!

« Odgovori #19 u: 10 Studenoga 2008, 17:25:50 »
Ovisi, al se cijene krecu od 1900kn prvi servis, do 3000-3800kn za ostale svako 12 000 km.
*Kiss french, ride Italian*

Offline aurellie

« Odgovori #20 u: 10 Studenoga 2008, 17:47:14 »
Zato ti svoj lanac mijenjas svake dvije godine ako hoces da ti glava ne zavrsi u torbi (istrosenost lanca i mogucnost pucanja), a ja svoj kais svako 160.000 km, znaci svako deset godina, u ovisnosti koliko vozis. Kada ja budem po prvi put mijenjao kais, tvoj motor nece vise ni postojati........ [smilie=lolroll]

S obzirom na stil vožnje i snagu motora to mora bit tako. Ali zašto ja tebi moram to objašnjavat jer valjda to razumiješ? Mislim to je isto kao da se netko hvali kako gume na Matizu traju 17 puta više od onih na mustangu.

Usput, cijelo održavanje lanca onakvim postupkom kakvim to zamišlja većina ekipe ovdje je jedna velika pizdarija i samo dobar način da se lanac prije uništi  ;D napišem o tom jednom prilikom jer mi se u zadnje vrijeme stvarno neda tipkat na forumu. Samo ću napsiat kratak zaključak a to je da lanac ne traži skoro pa nikakvo održavanje osim da ga se namaže izvanka samo da ne zahrđa od kiše. Ali da vozim svoju hondu onako kako ti voziš svog harlija, mogu ti slobodno reć da bi lanac izdržao i pola milijuna km  ;D A i gume, a i kočnice, a i sve. Moj motor ima 66 tisuća na satu a nitko nezna koliko ima stvarnih km a radilica mu se okrenula bar 10 puta više od bilo kojeg harlija na forumu a kap ulja nikad nije pustio zato te priče o savršenosti harlija ja ne mogu pušit baš puno  ;D

The machine spirit is with me!

Offline Nix

« Odgovori #21 u: 10 Studenoga 2008, 17:48:27 »
 :thumbsup:
Free Rider

Tetkica racing team

Offline f6

« Odgovori #22 u: 10 Studenoga 2008, 17:49:28 »
Relja, obožavam te, najači si  :love:
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

Offline emirharley

• http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
« Odgovori #23 u: 10 Studenoga 2008, 17:50:01 »
A koliko tih ulja ide u HD treba li gdje i maslinovo nadoljevat?

Kao sto je rekao CoBra, 1 ulje u primarni prenois, 1 ulje u transmisiju i 1 ulje u masinu, sto je posebno dobro jer lamela nije u istom ulju koje koristi masina, sto je dobro jer se ulje u masini mijenja relativno cesto i zato je dobro da je jeftino, a ne bi moglo biti jeftino da je i lamela u istoj kupki, moralo bi biti skupo. Ovako je samo 1,5 US$ po litri.

Sto se tice maslinovog ulja i one je NEOPHODNO i nastojim imati barem pola litra u bisagama - treba kad olo borovina zaplja motocikl, da se lako odstrane mrlje, maslinovo ulje je zakon... ;D

Offline emirharley

« Odgovori #24 u: 10 Studenoga 2008, 17:58:55 »
S obzirom na stil vožnje i snagu motora to mora bit tako. Ali zašto ja tebi moram to objašnjavat jer valjda to razumiješ? Mislim to je isto kao da se netko hvali kako gume na Matizu traju 17 puta više od onih na mustangu.

Usput, cijelo održavanje lanca onakvim postupkom kakvim to zamišlja većina ekipe ovdje je jedna velika pizdarija i samo dobar način da se lanac prije uništi  ;D napišem o tom jednom prilikom jer mi se u zadnje vrijeme stvarno neda tipkat na forumu. Samo ću napsiat kratak zaključak a to je da lanac ne traži skoro pa nikakvo održavanje osim da ga se namaže izvanka samo da ne zahrđa od kiše. Ali da vozim svoju hondu onako kako ti voziš svog harlija, mogu ti slobodno reć da bi lanac izdržao i pola milijuna km  ;D A i gume, a i kočnice, a i sve. Moj motor ima 66 tisuća na satu a nitko nezna koliko ima stvarnih km a radilica mu se okrenula bar 10 puta više od bilo kojeg harlija na forumu a kap ulja nikad nije pustio zato te priče o savršenosti harlija ja ne mogu pušit baš puno  ;D

H-D ALSOLUTNO nije savrsen, jer vise puta sam pisao da tehnika opcenito nije savrsena i mnogi grijese kada se uzdaju u tehniku, prije svega tehniku automobila misleci da su savrseni. A svi automobili imaju i krajnice i lafete i sve one stvari koje su manje-vise iste kod svih modela, a sada se posebno prave tako da kratko traju. Ni motocikli nisu iznimka.

E, ostalo je jes jedno pitanje:  kako ti znas kako ja vozim Harleya, kada smo mi to zajedno vozili? Ti mozes samo da pretpostavljes, ali vjeruj da grijesis jer ja sam opcenito ekstrovertna i impulsivna osoba pa tako vozim i REKALIBRIRANOG Harleya (povecana snaga znacajno), na zalost, samo doduse pokusavam da upalim rucnu u glavi pa da to ne radim. Na zalost, kazem, ja svoj Harley vozim veoma agresivno, pa mi nije jasno kako do sada nije pukao taj famozni remen. Vozim zaista agresivno i ne hvalim se time, vec se - zalim.

I uvijek kada bude tema tko od forumasa najlosije vozi, slobodno recite da sam to ja - ja cu vam to potpisati. Ne zelčim biti vrhunski motociklista, to mi je zadnje u zivotu, zelim biti dobar rekreativac. Jer, glavna moto disciplina nije tko ce voziti brze, nego tko ce voziti - duze!!! :think:

« Odgovori #25 u: 10 Studenoga 2008, 18:00:09 »
nekad napravis i djir do splita i zaludu  :mrgreen:

đir nikada nije zaludu.  :biker2:
A tough category, but the cream that is the BMW K1600GTL has remained at the top of this CW class for an impressive four years. (Cycle World)

niksa

« Odgovori #26 u: 10 Studenoga 2008, 19:11:58 »
Znam ga, crni, u dobrom stanju ali ne znam ko ga vozi. Nisam znao da je prije bio Jackiev.

mislim da je neki dan bio u vicka on ti bolje zna o stanju a mozda se i prodaje

niksa

« Odgovori #27 u: 10 Studenoga 2008, 19:15:04 »
đir nikada nije zaludu.  :biker2:

nije ali zato ne netko bio nervozan taj dan  :big_smile:

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #28 u: 10 Studenoga 2008, 21:00:45 »
Nego niko ne spominje svako koliko se na BMW mjenjaju ventili? Jeli kad zagore ili ima neki interval u servisnoj knjizici.
ventili na rotama bi trebalo prilikom svake izmjene guma  :mrgreen:
ovo ostalo se nemjenja dok necrkne osim ako bmw ima neku poznatu manu oko ventila.
Recimo na staroj vw-bubi se prilikom otvaranja makine preventivno mjenjaju ispusni ventili jer je bilo slučajeva da il izgore il puknu pa onda to klip masakrira kao i samog sebe i cilindar.
 Bubu sam uzeo u primjer pošto je boxer motor kao jedna od koncepcija i kod BMW-a
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

« Odgovori #29 u: 10 Studenoga 2008, 23:10:52 »
vidiš, u mene je pokojni đed imo problema s ispušnim ventilima na BMW R-25

možda legenda o mijenjanju ventila datira od tih vremena
CIKLAMA