Autor Tema: Koliko vas kosta odrzavanje vaseg ljubimca (nix nisam mislio kucnog)  (Posjeta: 18897 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Odg: Koliko vas kosta odrzavanje vaseg ljubimca (nix nisam mislio kucnog)
« Odgovori #60 u: 12 Studenoga 2008, 14:18:22 »
Tvoj je zastario prije proizvodnje...
''Danas smo na rubu ponora, ali uz nove mjere napravit cemo korak dalje!''- Ivo Sanader

« Odgovori #61 u: 12 Studenoga 2008, 17:10:39 »
Vice.... i ja sam truli strojar  kojemu je pok. dekan Srđan Lasić predavao tehnologiju :yes:
I meni je Srđan Lasić predavo, i svi smo naucili kako se Iguane hrane i gdje zive, ali danasnja turbopuhala ne koriste vise mineralna nego sinteticka ulja koja za razniku od mineralnih ne treba mjenjat svako 500 ura nego traju i do 5000 sati rada ovisno naravno o TBN i RLA(Rapid lubricant analysis).
Nego drago mi je da se otvorila nova tema o uljima, viskozitetu, tlakovima, pa ce se onda povuc neke relacije izmedju broja okretaja motora, zracnosti lezaja, opterecenju lezaja radilice, opcenito kvaliteti ulja (viskoznosti, API, SG i ostalog sto se moze procitat na kanti ulja, kojeg koristimo za naseg ljubimca na dvije rote), o cemu vjerujem mnogi od nas prilicno nagađaju, dok nas mega uljne kompanije vuku za nos. :thumbsup:

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #62 u: 12 Studenoga 2008, 17:58:41 »
neki kažu da imaju ulje đabe a eto rade oko motora inače....
Dakle kako se namakne to ulje...jel to na foru promjenis ulje npr 3.5 naplatiš 4  :mrgreen: :mrgreen:
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

« Odgovori #63 u: 12 Studenoga 2008, 18:10:47 »
neki kažu da imaju ulje đabe a eto rade oko motora inače....
Dakle kako se namakne to ulje...jel to na foru promjenis ulje npr 3.5 naplatiš 4  :mrgreen: :mrgreen:

Ne to je na foru da naplatis 4 i das covjeku da nosi sto je ostalo a nemozes naplatit manje jer je pakovanje po litru [smilie=dobar]

« Odgovori #64 u: 12 Studenoga 2008, 23:29:24 »
ovom mom sadašnjem je trošak jedino masnoća ovih što me nose i guraju,a gume su za kros pro poja i neuništive  :lol:
nisam brz,ali sti¾em