Autor Tema: Da li uzivate da sami "čačkate" oko motora?  (Posjeta: 13480 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Odg: Da li uzivate da sami "čačkate" oko motora?
« Odgovori #15 u: 25 Listopada 2008, 01:23:01 »
Nisam znao da BMW dava plocice u garanciji :think:  [smilie=lolroll]

Offline f6

« Odgovori #16 u: 25 Listopada 2008, 08:30:53 »
Sto se tice skupih motora (ne moraju samim tim biti i dobri), uz cackanje ekipe koja ide na Grobnik i koji moraju (htjeli ne htjeli) vazda nesto cackati, amigo ja jedino vidim vas harleyase (u nas u Gradu) da cackate.  [smilie=lolroll]
Salu na stranu (iako je gornji navod istinit, he, he  :mrgreen:) ali neki su motori srvoreni za lokalno cackanje. Ja sam se nacackao na ponyju, specialu i MZ-ovima pa me sada nije volja (deboto) ni ulje uliti. Tako sam danas bio malo se provozati sa suprugom do Splita da mi stave nove disk plocice. Rad me dosao manje od ture pica a Paola i ja se vjerali (mali je u Zagrebu).

:think:  Mozda ja i nisam pravi biker kad se samo volim voziti a ne sporkavati?   ???

;)

Ne da mi se pisat, samo potpisujem ovo. Ja sam prevelika ljenčina  :thumbsup:
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
« Odgovori #17 u: 25 Listopada 2008, 10:30:59 »
Iznenadjen sam i nisam znao da postoje motori na kojima nije potrebno ulje primijeniti, podmazati ili dotegnuti lanac, ili pogledati ulje u kardanu, promijeniti plocice, dodati ili skinuti neki novi dio, ocistiti motocikl, oprati....znaci ne treba "čačkati", sve se samo od sebe uradi, treba samo sjesti i voziti.

Pa, to je fantazija, napokon je netko smislio Perpetuum mobile da funkcionira u praksi i to na motociklima [smilie=lolroll] [smilie=lolroll] [smilie=lolroll]

Samo, nekako se mislim da i taj Perpetuum mobile treba barem oprati jer se prije ili kasnije mora uhvatiti prasina na/(po) njemu... [smilie=lolroll]

Na mom motoru, doduse, ne treba stelovati ventile jer su samoregulirajuci, ne treba NIKADA zatezavti lanac primara jer ima automatski zatezac lanca, ne treba podesavati kais zavrsnog prenosa, jer se on ne dira 160.000 km, no ja sebi uvijek nadjem nesto da "čačkam" i to mi je pravo zadovoljstvo... [smilie=skocko]

« Zadnja izmjena: 25 Listopada 2008, 12:45:19 od emirharley »

« Odgovori #18 u: 25 Listopada 2008, 16:44:17 »
Ti na tvom "motorinu" ne možeš ništa čačkati sve i da hoćeš, a mislim da se ne možeš ni namjerno šporkat. hahaha 

Kako ne mogu, dignem sic pa ga namjestim na vecu visinu pa onda sve to uredno vratim.  :lol:
A tough category, but the cream that is the BMW K1600GTL has remained at the top of this CW class for an impressive four years. (Cycle World)

« Odgovori #19 u: 25 Listopada 2008, 16:48:47 »
Nisam znao da BMW dava plocice u garanciji :think:  [smilie=lolroll]

[smilie=alright]
Koliko kosta i mogli su dati barem jednu izmjenu.  :mrgreen:
Barem mi nisu naplatili rad vec je posao ubacen kada su mijenjali dio koji jest bio pod garancijom (saraf od kocnice).
A tough category, but the cream that is the BMW K1600GTL has remained at the top of this CW class for an impressive four years. (Cycle World)

« Odgovori #20 u: 25 Listopada 2008, 16:50:07 »
Ovlasteni servis = perpetuum mobile.

Treba i raja nesto zaraditi.

Offline V-nor

• **
  • YAMAHA 345 SYC, Malaguti CIAK
« Odgovori #21 u: 25 Listopada 2008, 18:50:18 »
Na žalost nemam garažu ali iskustva i alata imam poprilično.
Zadovoljstvo kad nešto sam napraviš se ne može opisati riječima :cool2:.

jep... a na svoju glavu ipak najbolje misliš SAM!

Respect!
   :yes:
Pretpostavka je majka svih za*eeeba!
Nosite opremu, smanjite gas, doma je netko tko èeka na vas...

« Odgovori #22 u: 25 Listopada 2008, 20:01:16 »
Kakvi crni ovlašteni servis, prijateljeva garaža, vlastitih deset prstiju, malo vrimena i dobre volje...
Šta ne mogu sam, prika da ruke, a kad se male ruke slože, sve se može, sve se može.
Šta je oni u ovlaštenom servisu pametniji od mene?
čitamo upute iz istog manuala... živija internet.

P.S. Ako kome triba, iman nešto (10,5 GB) skinutih servisnih (ne korisničkih) manuala pa pitajte na P.P.
At the end of time, a moment will come when just one man remains.
Then the moment will pass. Man will be gone.
There will be nothing to show that we were ever here... but stardust.

« Odgovori #23 u: 26 Listopada 2008, 07:58:18 »
[smilie=alright]
Koliko kosta i mogli su dati barem jednu izmjenu.  :mrgreen:
Barem mi nisu naplatili rad vec je posao ubacen kada su mijenjali dio koji jest bio pod garancijom (saraf od kocnice).
Bmw mi sve vise slici na Harley. [smilie=lol]

Offline emirharley

• http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
« Odgovori #24 u: 26 Listopada 2008, 14:11:27 »
Vidim, jos jedan strucnjak za Harley..... [smilie=lolroll]

Offline aurellie

« Odgovori #25 u: 26 Listopada 2008, 14:33:32 »
Obožavam čačkat. Ne samo radi čačkanja nego me uvijek vuče želja naučit nešto i shvatit kako stvar radi... :D Samo uvijek imam problema sa prostorom za rad i alatom, uz to dvoje i malo dobre volje može se napravit sve  :D

The machine spirit is with me!

« Odgovori #26 u: 26 Listopada 2008, 16:55:45 »
Bmw mi sve vise slici na Harley. [smilie=lol]

Pokusavaju. U nekim okretajima zna dobro treskati. Ali jos uvjek daleko od legendarnog treskanja prouzrocenog nesofisticiranom izradom motora. Da nema "celofana" i marketinga bio bi popularan (harley) isto koliko i MZ.   [smilie=lolroll]

Offline emirharley

« Odgovori #27 u: 26 Listopada 2008, 20:40:40 »
Nije mi jasan ovaj Stijepo:  ubi se od pljuvanja po Harley-Davidsonu. Sta mu je?  Sada bih ja kao vozac H-D trebao da pljujem po svim onim koji voze Hyosunge, Keewaye, Yamasakije i ine druge motore...no to se od mene ne moze dozivjeti, jer ja postujem tudje.

Sad bih ja trebao da kazem da je BMW opozvao (Recall) za godine 2007 i 2008 veliku seriju motora tipa R 1200 GS i Adventure, evo moj jaran Ibro Kaiser kupio Adventure i nakon samo mjesec dana nije mogao da ga upali. Totalna blokada elektronike, morao ici na servis u drugu drzavu. Na BMW forumima sve vrvi od zalbi na ovo, zalbi na ono.

Suzuki Intruder imao probleme sa rezervoarom za gorivo, povukli na popravke kompletnu prodatu seriju.

Kawasaki imao opoziv za modele ZX14 za 2006 i 2007 modeli radi razdvajanja i propadanja zadnjeg dijela rama.

Honda Gold Wings takodjer imala priobleme sa ramom, serija 01, 02 i 03, potrosila milione da financira popravke svim onima kojima je prodala motore.

Yahmaha FJR Sport Tourer imala probleme sa pregrijavanjem

Na kraju, mozda je Toyota najbolji auto, ali bih ja radije imamo Mustanga ili starog dobrog Chevyija Corvettu!

A BMW-a R65 i BMW-a R100RT Classic sam odavno izgustirao, jos kao deckic.
« Zadnja izmjena: 26 Listopada 2008, 20:51:30 od emirharley »

« Odgovori #28 u: 26 Listopada 2008, 20:50:39 »
Volim cackat....

Dok sam jos imao Yamahu DT-a...
radio sam sve i svasta, a najvise sam volio cackat oko struje, dok mi osigurac nije pregorio( sreca da nije nista vise) i onda mi je odrzao bukvicu jedan elekrticar tako da sad malo vise znam.
ali sad na suzi uzmem knjigicu i napravim sta mi trebam, al se ne igram sa strujom jer je malcice kompliciranije, i sve je u elektronici, pa ne zelim stetu.... :mrgreen:

Offline Dado

• *
  • Africa Twin Adv Sports, Vespa PX, Vespa VL1 1955
    • http://www.du-moto.com
« Odgovori #29 u: 26 Listopada 2008, 20:52:04 »
Zanemarimo Stijepa i njegovo podbadanje...

Nema tog proizvođača koji nema recall. Imao sam recall za prošlu Hondu, ima recall i za ovu (navodno moj broj šasije nije među njima).
H-D ima 18 recall-a samo za modele 2008.

7H3 M345UR3 0F 1N73LL163NC3 15 7H3 481L17Y 70 CH4N63