Što se tiče motora, zasad raspolažemo sa 2 KTM-a 250-Maro i Niko, Honda CR 250-đino,a ja vozim Gileru 125 Arizona i uspijevam ih pratiti. Inače te mašine od 250 kubika imaju otprilike 60 KS (dvotaktnih), max brzina im je oko 120 km/h,a težina oko 100 kg. Tko jednom proba te motore vrlo lako postaje ovisan o njima! Moj ima 26 KS što je za početak sasvim dovoljno. Bajac,ako ti nije žao DT-a možeš s njim bez problema s nama. Već je s nama vozio jedan momak na DT-u (Brajević) i išlo mu je odlično ali to baš nije dobro za motor jer mu je kamen slomio blatobran, računaj da će ti grane izgrebat boju, nekad moraš malo i past...
Što se tiče zime, nju baš i ne osjetiš dok voziš po terenu,čak bude i vruće jer si skoro stalno na nogama,a vožnja kroz lokve je posebno zadovoljstvo i zanimljivo je da što je brže prođeš manje ostaneš mokar (osim ako nije preduboka-onda te zalije i po glavi)!
Zasad postoji jedna manja staza koja je odlična za zagrijavanje i upoznavanje sa enduro-cross vožnjom,a u planu je da se napravi još jedna ali veća i bolja. Nedostatak prave staze u stvari i nije neki problem jer su Konavle pune raznih puteva pa se uvijek može pronaći neki novi tako da nikad nije dosadno.
Mario, tek sam ovdje vidio da sam dobio nagradu u auto klubu-auto atlas Europe, korisna stvar,nadam se da ću ga često koristit!