Autor Tema: Potreban savjet - KUPNJA NOVOG MOTORA (napomena - pocetnik)  (Posjeta: 16154 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

U svom sam prvom postu, u kojem sam se predstavio, postavio par upita. No kako je ono samo za predstavljanje, ovdje ponavljam stvar. :-) Dakle, namjeravam kupiti motor tj. konacno sa scootera (malog) preci na "pravi" motor. Znam "voziti" ali se ne usudim odmah skociti na nesto vece.

Molio bih vas za savjet

Razmisljao sam o Yamahi YBR 250 (novo), cijena cca. 37000 KN?

Na B. kuku sam vidio da se prodaje Bandit za 33,000KN, 2001.g.? (kao sto rekoh bojim se da mi je to malo krupan zalogaj, ne financijski nego snagom uzmem li u obzir da sam pionir tek.

Na sto inace treba paziti kod kupnje polovnog motora? (prijedjeni km, padano ili ne, etc)

CIJENIO BIH VASE MISLJENJE.  :D HVALAAAAAA

Svidjaju mi se street/naked izvedbe i za sada mi je Aprilia SL750 Shiver na prvom mjestu (Ne zmajerite mi na, mozda, nekom glupom pitanju jer je moj motoristicki staz gotovo nikakav i za sada motore ocjenjujem iskljucivo po izgledu. Sto god od tehnickih karakteristika pisalo ne kuzim)

Odg: Potreban savjet - KUPNJA NOVOG MOTORA (napomena - pocetnik)
« Odgovori #1 u: 03 Prosinca 2007, 14:49:45 »
Kupi novi motor, više češ ga pazit! Bit češ zadovoljniji, izostaje naknadno uočavanje mana.

Nemoj kupovat ispod 600 ccm, brzo češ prerast!

Uvjek uzmi više nego što možeš podnjet, to stvara izazove.

Nemoj kupovat ispod 600 ccm imat češ veči strah, odnosno respect prema njemu, samim tim više češ pazit i tako če tvoj razvoj vozačkih sposobnosti ič uzlaznom putanjom polako i neprimjetno i stazu koju utabaš nikad nečeš morat ponavljat, a sigurnost če bit s temeljima i sve veča i veča.

Shiver je mrak, neznam koliko si visok i težak ali ako je to tvoj izbor...

Ovo su osobna razmišljanja, kome se ne svidjaju neka šuti, onaj tko se složi neka to objavi na sva zvona!  :big_smile:
...zajedni¹tvo stvara snagu, disciplina stvara mir...

Mi nismo ljudska biæa koja imaju "spiritualno iskustvo" - veæ spiritualna biæa koja imaju "ljudsko iskustvo"!

Zemlju nismo naslijedili od svojih predaka, veæ smo je posudili od vlastite djece.

« Odgovori #2 u: 03 Prosinca 2007, 14:54:21 »
Hvala

Visok 186cm, 88 kg.

« Odgovori #3 u: 03 Prosinca 2007, 14:54:38 »
Pošto imaš 30 godina predpostavljam da imaš razvijen sklop u glavi koji kontrolira mogućnosti tebe kao vozača.
Zato bi ti ja preporučio da uzmeš ono za što se osjećaš spreman  :big_smile:

Ybr 250 je neloš motor za početnika, ali je malen i nejak, pa kao takav brzo dosadi.
Dati 5000€ za novi takav, kojega ćeš kao vozač prerast za cca godinu dana je čisti gubitak.

IMHO: za početak kupi nakakav takav motor polovan, star godinu-dvije s malo kilometara, jer ih se može nać dosta povoljno, npr YBR 125 star godinu sa par tisuća km 2000€
link: http://www.oglasnik.hr/oglasi/amn/motocikli/index57.html

CIKLAMA

« Odgovori #4 u: 03 Prosinca 2007, 15:11:26 »
Ovo su osobna razmišljanja, kome se ne svidjaju neka šuti, onaj tko se složi neka to objavi na sva zvona-  MOTO ovog foruma
Uzmi kakvu 600 polovnu i plasi se sebe a ne motora jer i najjaci motor se moze polako voziti.Ko se neslaze samnom bice UPOZOREN :twisted:

« Odgovori #5 u: 03 Prosinca 2007, 15:16:21 »
Moja preporuka FZ6 FAZER za pocetak.
Meni je 250 ccm skuter za 2 dana dosadio,fali ono nesto iznad 100km/h,i kad sam prvi put sjeo na njega bio mi je nekako prebrz,a nakon 2 dana prespor,nekako mal...
Fazer ti je lijep,pouzdan,mislim da nema puno neke filozofije oko odrzavanja,kvalitetan,2003/2004. godinu mozes nac za 35000 kn ili manje,ovisno o stanju,i po mom misljenju ces takav motor za 2 godine kad malo utvrdis gradivo prodat za malo manje pare,ako ga kupis za recimo 32000kn,a sto je jako moguce,za 2-3 godine kad pozelis novi motor prodat ces ga za minimalno 28000 kn,sto je samo 4000kn gubitka na cijeni.
A imas motor ipo!Udoban,dovoljno brz,i po svim testovima sto sam citao lagan za upravljanje,i po tome dobar za pocetnike

Sa ovom trojicom kolega iznad se potpuno slazem  :thumbsup:
Jedino bi se priklonio vise 900RR jer mislim da je bolje prvi motor kupit polovan,dok se naucis i sve,a posto ti je prvi sigurno ces ga cijenit,bio novi ili polovni!

Sto se tice toga da je motor snazniji,reko ti je 900rr sve,valjda s tim godinama imas onaj granicnik u glavi,neko s 50ccm pravi pizdarije za poginut,a neko moze 1400ccm vozit normalno.

I to su moja razmisljanja,u istim problemima sam bio ko ti,davno sam razlucio sto bi samo ja jos nemam para  ;D

p.s. samo sto ja onaj granicnik u glavi imam sve dok ne sjednem za neki volan,kad sjednem,jednostavno se otpusti i sve slike razvaljenih motorista,motora,auta,poginulih kojima je tjelo razbacano u 1000 komada..sve te slike tada-zaboravim
Nadam se da ce se to u mene promjenit ???
...

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #6 u: 03 Prosinca 2007, 15:30:28 »
Taj polovni bandit kojeg si vidio da se prodava... to je od naseg forumaša ex bike tako da se moze raspitat sto je i kako je....

-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

Offline bubson

• KAWASAKI 636
    • http://www.buba-moto-servis.hr
« Odgovori #7 u: 03 Prosinca 2007, 16:06:47 »
padobranac prodava fazera
APN 6s automatsko paljenje   nogom 6 puta sna¾no !!!

Offline Nix

« Odgovori #8 u: 03 Prosinca 2007, 16:30:49 »
I ja sam sa skutera (nije 50 nego 150 ccm no to je amo reć nebitno) prešao na motor od 100 konja,600-tku. Dakle neiskusan,ne previše pametan kad sjednem ali evo da kucnem dosad ide ko podmazano.sad sam se malo smirio,ne u smislu brzine,već nepromišljenih poteza,iako i sad me zna puknut pa glumim totalnog debila.No to valjda tako ide uzimajući u obzir moje godine.
Par puta sam imao nezgodnih situacija čisto radi neiskustva,nekoliko puta sam se sam uspio izvuć a nekoliko puta me sam Bog spasio. Nasreću te situacije su sada postale prava rijetkost ali uvijek će ih biti,pitanje je koliko.
Slažem se sa svima što se tiče da nije u motoru nego u glavi,da se može polako vozit i motor od bezbroj konja samo bih dodao da je jaaako važna brzina "učenja motora". Stjecanje refleksa,brzine procjene,feeling za motor,odnosno kako se stopit s motorom.
Tako da...uzmi što ti srce želi odnosno koliko džep može podnijeti. I pamet u glavu.
Btw. ako te već strah od naglih izljeva snage mislim da ti je onaj Bandit dobra prilika.Jer on nije toliko nervozan već snagu razvija linearno.Dakle nema straha od blokanja pri zatvaranju gasa,naglog propinjanja na zadnji pri otvaranju i sl. A opet neće tako brzo dosadit ako nisi prevelikih apetita.A i znamo momka,nije krkan koji je mučio motor i radio ne znam koja čuda s njime stoga dobra prilika.Svakako bolje nego ybr 250. :thumbsup:
Free Rider

Tetkica racing team

« Odgovori #9 u: 03 Prosinca 2007, 16:43:12 »
BANDIT TI JE DOBAR IZBOR.NIJE PREVIŠE ZAHTJEVAN ZA ODRŽAVANJE I DOBAR JE ZA VOZIT.JA SAM  OSOBNO VOZIO NEKOLIKO PUTA TOGA KOJEGA TI GLEDAŠ,NA MANJIM OBRTAJIMA GA MOŽEŠ VOZIT KO BICIKLU A KAD GA UHVATIŠ KAKO DIŠE I KAD SEBE ISPRAKSIRAŠ MOŽEŠ GA VOZIT I ŽEŠćE SAMO GA MORAŠ VIŠE VRTIT JER VOLI VIŠE OBRTAJE.TO JE MOJE MIŠLJENJE PA TI ODLUčI INAčE MOTOR TI JE OD "MALOG" SA FORUMA PA NJEGA PITAJ TOU ćEŠ DOBIT INFORMACIJE IZ PRVE RUKE :thumbsup:
Moèiæi-Konavle

« Odgovori #10 u: 03 Prosinca 2007, 17:30:25 »
Dakle pp padobrancu za fzr, a malome za bandita! Ako češ kupit polovan motor od 600ccm! Moj izbor je još uvjek novi motor!  ;)...ako lova nije greda!

2tonyamaha:  [smilie=gun] izaberi mjesto i vrjeme! Ne dozvoljavam citiranje mojih rječi u osvetničke svrhe! Molim te javi navrjeme da znam obavjestit "andjela čuvara"

:baeh:
...zajedni¹tvo stvara snagu, disciplina stvara mir...

Mi nismo ljudska biæa koja imaju "spiritualno iskustvo" - veæ spiritualna biæa koja imaju "ljudsko iskustvo"!

Zemlju nismo naslijedili od svojih predaka, veæ smo je posudili od vlastite djece.

« Odgovori #11 u: 03 Prosinca 2007, 18:42:31 »
Razmisljao sam o Yamahi YBR 250 (novo), cijena cca. 37000 KN?

Dodas jos malo i imas Pegasa :mrgreen:
dvotaktna munja

« Odgovori #12 u: 03 Prosinca 2007, 19:19:56 »
Bandit od Malog je prodan a Padobranca nitko ne zove za fzr.  ;)
I nemoj kupovati Fazera 600, samo ime ti govori da ne valja...  8)
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

« Odgovori #13 u: 03 Prosinca 2007, 19:45:50 »
nemoj žurit sa kupnjom,imaš cijelu zimu pred sobom a iza nove kad ljudi ostanu kratki sa lovom možda prođeš i povoljnije a i izbor bi mogo bit veći.znaš kako kažu"STRPLJEN SPAŠEN"

to vedro-tvoj anđeo čuvar je moj rođak za pazi da ga ne nahuškam na tebe pa da postane anđeo osvetnik :evil: :twisted:

Moèiæi-Konavle

Offline f6

« Odgovori #14 u: 03 Prosinca 2007, 19:52:30 »
I moj će uskoro na tržište. Zato se strpi  ;)
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili