Autor Tema: Potreban savjet - KUPNJA NOVOG MOTORA (napomena - pocetnik)  (Posjeta: 16147 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Odg: Potreban savjet - KUPNJA NOVOG MOTORA (napomena - pocetnik)
« Odgovori #30 u: 04 Prosinca 2007, 22:09:00 »
nisam ali sam imo problema sa žmigavcima, dobijem one serijske s kojim mozes razbit covjeku glavu, kupim male puknu mi zadnji, kupim ponovo pukne jedan ,,dodem u dantea kaze lik nemamo ti taj dugi tip nego kratki, a dugi ce doc iz njemacke za pola godine [smilie=lolroll], sta cu kupim jos dva,, potrosio 1000 kn na žmigavce :banghead: :bonk:
dvotaktna munja

« Odgovori #31 u: 05 Prosinca 2007, 21:44:40 »
Kupi novi motor, više češ ga pazit! Bit češ zadovoljniji, izostaje naknadno uočavanje mana.

Nemoj kupovat ispod 600 ccm, brzo češ prerast!

Uvjek uzmi više nego što možeš podnjet, to stvara izazove.

Nemoj kupovat ispod 600 ccm imat češ veči strah, odnosno respect prema njemu, samim tim više češ pazit i tako če tvoj razvoj vozačkih sposobnosti ič uzlaznom putanjom polako i neprimjetno i stazu koju utabaš nikad nečeš morat ponavljat, a sigurnost če bit s temeljima i sve veča i veča.

Shiver je mrak, neznam koliko si visok i težak ali ako je to tvoj izbor...

Ovo su osobna razmišljanja, kome se ne svidjaju neka šuti, onaj tko se složi neka to objavi na sva zvona!  :big_smile:
Pa sam da nadodam da sam ja kupio novi motor,od 500kubika,paralel twin!i moram ti priznat da ga nisam prerasto lol,niti mi je dosadio..nego uzivam u njemu svaki put kad se maknem iz grada.Nazalost nema ih vise(er-5) za nepovjerovat je koju cijenu drzi ,a bome ekipica i prodaje bez beda,za razliku od nekih drugih,eto primjer, "nasljednjik"er-6 koliko mu pada cijena..valjda sto je nov..ne znam,proucavao sam oglase..

motor star 6god. A 20k presao?ma ko tu koga mulja?
Bandit?zr7?er-5?kle?gsx(mali,rjetki su ali,osobno, svidja mi se)..ma stvarno imas izbora koliko hoces.opet govorim,osobno misljenje,nikako mi ne stoje yamahe niti talijanski motori,stoga o njima nit razmisljam,mastam niti pratim cijene.al zato fala Bogu,ima se izbora,pa ces sigurno naci ono sto ti se svidi..sretno
p.s.tipkajuci ovo na mobitel utrnila mi cijela ruka a ne samo palac haha!

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
« Odgovori #32 u: 06 Prosinca 2007, 10:30:24 »
Vozdra prijatelju, nisam zelio da se ukljucujem u diskusije, ali ipak da prozborim, makar na lakat:

Iako si pocetnik, ne kupuj neki mali motorcic od 250 ccm, vec nabavi odmah - motor. Odmah na pocetku. Kad je bal, nek je maskenbal. Naravno, pocetniku je potrebno izvrsiti redukciju snage motora, gotovo pod obavezno, ali ako dajes novce, mali motorcici je gotovo priblizno iste vrijednosti (po cijeni) kao neki veci i kad jednom kupis to sto kupis, tesko je doci u novu fazu da se to prodaje (kome?) i kupuje novo.

Kupi odmah kako treba i miran si. Ali vozi polako i pametno.

« Odgovori #33 u: 07 Prosinca 2007, 09:18:52 »
Hvala svima jos jednom. Ja sam sad u potrazi za polovnim motorom, naked/street od 650 ccm. Pa kad udjem u gjir onda cu gledati uzeti nesto novo. Najvjerojatnije cu se ograniciti na ponudu u Gradu jer i da nadjem nesto u Zg ili u unutrasnjosti nemam pojma kako bih ga dovezao do Dubrovnika a ja se apsolutno ne bih usudio izvoditi tu putesestviju. 

Ja nastavljam s pitanjima  :D

S obizrom na moju visinu 186 cm, postoje li razlike medju motorima s obzirom na vizinu vozaca tj. koji od nakeda su nizi a koji visi i ako postoji koji bi meni recimo bili OK?  Ako je glupo pitanje, j.b.ga, necu da se zaletim ko bekan i kupim nesto sto mi ni po cemu nece odgovarati.

Hvalaaaaaaa

Offline bubson

• KAWASAKI 636
    • http://www.buba-moto-servis.hr
« Odgovori #34 u: 07 Prosinca 2007, 11:15:40 »
Naš cijenjeni član foruma MATEUS ti prodava KAWASAKI er6n kao nov za 38000kn, motor ti ima auspuh, volan slajderi... za početnika savršen motor :thumbsup:
APN 6s automatsko paljenje   nogom 6 puta sna¾no !!!

« Odgovori #35 u: 07 Prosinca 2007, 11:43:43 »
Poslao sam poruku drugu Mateusu da mi proslijedi info o motoru...

Ako netko zna jos neki bike da je na prodaju molio bih informaciju. Hvala

Da ponovim pitanje iz mog prethodnog posta visina vozaca (konkretno moja je 186cm) ima li razlika s obzirom na visine motora?

« Odgovori #36 u: 07 Prosinca 2007, 12:10:59 »
Motor vozis,neces na njemu odmarat ko na fotelji.
Istina da er6 nije bas prevelik,al moras probat svakog,a taj je kako i bubson kaze idealan ti je motor za pocetnika.
Jos sa trubom,ima da se ori sve!!!

Pitaj f6 za fazera i on prodaje uskoro,a s obzirom na visinu,to ti je jedan od najudobnijih,s obzirom na odlican polozaj vozaca.Mada je najbolje isprobat svakoga,kakav ti je polozaj i sve pa tek onda mozes sam znat.\
Al ne zamaraj se puno visinom
...

« Odgovori #37 u: 07 Prosinca 2007, 12:14:22 »
Poslao sam poruku drugu Mateusu da mi proslijedi info o motoru...

Ako netko zna jos neki bike da je na prodaju molio bih informaciju. Hvala

Mislim da ti ne treba dalje tražit!  ;)
...zajedni¹tvo stvara snagu, disciplina stvara mir...

Mi nismo ljudska biæa koja imaju "spiritualno iskustvo" - veæ spiritualna biæa koja imaju "ljudsko iskustvo"!

Zemlju nismo naslijedili od svojih predaka, veæ smo je posudili od vlastite djece.

Offline SLIK

• *
  • TDM 900
« Odgovori #38 u: 07 Prosinca 2007, 14:45:12 »
Ima ti CBR 929 RR za 48000,00 kn.

Offline f6

« Odgovori #39 u: 07 Prosinca 2007, 16:28:43 »
Ajme koje utrapljivanje! Ajme majko  [smilie=lolroll] [smilie=lolroll]
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

« Odgovori #40 u: 11 Prosinca 2007, 01:46:25 »
Evo, ja uzeo "korejanca" od 125, i moram priznat, sve što je napisano: stoji !
Nakon kraće prilagodbe, poslije (30 godina na ) 50 ccm, motor je postao "pomalo" prelijen...

Sad bi "podnesao" i više, ali ne kajem se, jer je prioritet bio takav pri kupnji: imam kćer (14,5 god.)  koja se već "penjala" i na skuter, i vrlo je vjerojatno, da će ovog preuzet sa 16 (ili kad položi A1), a onda ću ja sebe riješit "dugoročnije" (650-900 ccm)...
Live to ride ...