Autor Tema: Vožnja za slavom PLAćENA GLAVOM  (Posjeta: 6472 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Vožnja za slavom PLAćENA GLAVOM
« u: 12 Prosinca 2005, 14:35:34 »
znam da ima dosta podataka o tome ozljede glave kod motorista ali mislim da je dobro svako malo procitati ovakav clanak...
http://www.slobodnadalmacija.com/20051212/split01.asp

ali ono sto me najvise sokiralo u splitskoj zupaniji od 33 poginulih u zadnjih 6 godina u prometu, 27 je bilo vozača motora...

Offline doktor

• **
« Odgovori #1 u: 13 Prosinca 2005, 06:32:47 »
Bravo Fjaka, da si se zainteresirao za ovu tematiku kaciga, koje nazalost zavrsavaju vrlo cesto letalno. Koliko god sam i sam pisao i nagovarao mlade na nosenje kaciga, toga nikada dosta. Medjutim na ovom forumu smo svi toga svjesni pa bi trebalo provest neku akciju medju mladima da ih se upozna saposljedicama nenosenja kacige a ne da decki misle da su 007

« Odgovori #2 u: 13 Prosinca 2005, 09:10:37 »
U pravu si doktore! Cinjenica je da svi koji su bar jednom pali s motora bez kacige i pri tom prosli bez 'kobnih' posljedica (sto znaci da su taj trenutak imali neponovljivu razinu sreće), nikad vise nisu skinuli kacigu sa glave! Tuzno je sto neki mladji ljudi danas padaju samo jednom!!!
Nije mi jasno kako je uopce moguce voziti motor bez kacige - zbog vjetra i svega ostalog i kako je moguce uzivati u voznji na taj nacin?! No zalosno je sto je nekim 'motoristima' bitnije biti vidjen nego voziti motor!
Cigo

« Odgovori #3 u: 13 Prosinca 2005, 09:13:40 »
Meni je bitno da me netko vidi. Zato sam te i trazio da stavis sliku u snjegu :twisted:
Svakim danom sve sam blizi vretenastoj ribi

« Odgovori #4 u: 13 Prosinca 2005, 09:23:03 »
A jebiga, ti si uvijek bio faca!  :mrgreen:  :twisted:
Cigo

« Odgovori #5 u: 09 Ožujka 2006, 23:17:24 »
Citat: "doktor"
Bravo Fjaka, da si se zainteresirao za ovu tematiku kaciga, koje nazalost zavrsavaju vrlo cesto letalno. Koliko god sam i sam pisao i nagovarao mlade na nosenje kaciga, toga nikada dosta. Medjutim na ovom forumu smo svi toga svjesni pa bi trebalo provest neku akciju medju mladima da ih se upozna saposljedicama nenosenja kacige a ne da decki misle da su 007

Neka mladji odu na rotten.com---ima finih slika kaoje prikazuju posljedice nenosenja kacige
...

« Odgovori #6 u: 09 Ožujka 2006, 23:33:34 »
Uvjek se govori da mladi ne nose kacige ili skuterasi....
Ali to opet nije tako, bar ja tako mislim....
Sve zavisi od covjeka do covjeka....nema veze sto vozi ili koliko ima godina...
Ali je istina da ovi mladi godina ko i ja i malde ne znaju kakve su posljedice pa zato ih vecina ne nosi kacige....
Moje kompletno drustvo nosi kacige i to nam je nesto obavezno.....
Nema tu, frizura ce mi se pokvarit i tih stvari, oni nose kacige jer znaju kakve su posljedice....

Meni i mom prijatelju je kaciga mozda spasila zivot u nezgodi koju sam imao...
Tko zna sta bi bilo da je nisam imao....

Svidjela mi se reklama ona za cigare kad su stavljali sta se dogodi s mozgom i plucima od silnog katrana...

Pa sam mislio kad bi bar mali udio prikazali sta se moze dogodit mislim da ovi sminkerui bez kaciga nebi vise bez kacige vozili.... :|

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #7 u: 09 Ožujka 2006, 23:39:18 »
Slazem se s vama i eto ja sam doslvono Rookie za 2 rote i od prvog djira stavljam kacigu i sad kad idem negdje motor preparkirat ccm 10m pokusam bez kacige i jednostavno mi nest fali... kao da sam bos,gol. Nadam se da ce me to i dalje drzat te da mi kaciga nece postat "teska" za nosit tu do Cavtata na kavu il do Srebrenog. Pa eto.... ako me tko od vas vidi bez kacige nek me slobodno ošamari pa da se bar malo opametim. :mrgreen:
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

« Odgovori #8 u: 09 Ožujka 2006, 23:47:21 »
E to je navika rookie,to je zakon,kad ti fali kad sjednes na motor
...

Offline aurellie

« Odgovori #9 u: 10 Ožujka 2006, 01:24:14 »
Neznam. Kaciga nije komad opreme, zapravo to je dio mene i bez toga ne idem nigdje. Njen oblik, boja i sare definiraju moju osobnost, i bez nje se na motoru osjecam potpuno nesigurno i,...hm..nepotpuno? ne mogu vozit bez nje i gotovo.

The machine spirit is with me!

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
« Odgovori #10 u: 10 Ožujka 2006, 10:11:25 »
Odmah na pocetku da razjasnim svoj stav, a to je da je to sigurno da je voznja bez kacige ruski rulet i sasvim je sigurno da je rizik ogroman, nema dileme oko toga.

No, jednako kako neki puse po dvije kutije cigareta, jednako kako se neki alkoholiziraju ili rade neke druge budalastine i pri tome su svjesni da to nije u redu, ali "preuzimaju" rizik, tako sam i ja u grupi onih koji PO GRADU ne nose kacige.

Zasto se uvijek smatra (na Balkanu) da ako neko nesto radi da to radi samo i jedino radi drugih, tj. ako ne nosi kacigu da to radi samo radi toga da bi ga netko vidio? To su gluposti. Ima ljudi kao sto sam ja koji uzivaju u "slobodi" sta god to znacilo i zele da osjete vjetar oko sebe. Kako objasnjavate one stotine hiljada bikera u USA koji ne nose kacige U OGROMNIM PROSTRANSTVIMA AMERIKE GDJE IH NEMA TKO VIDJETI  u drzavama u kojima kaciga nije obavezna, kao sto je South Dakota (Sturgis) ili neke druge?

KOd nas ljudi misle da ako je neko kupio lijepe cipele da je to uradio da bi ga netko vidio u kafani. Glupost. Sta znaci meni koji sam ozenjen i koji imam 46 godina da me neka curica vidi bez kacige? Budalastina.

Znaci, jos jednom, pamet u glavu, a kacigu na glavu obavezno. Pri tome prihvatite da ima i nas koji to ne volimo, mada smo potpuno svjesni opasnosti. Dodao bih jos da ja ne vozim ni na otvorenoj cesti vise od 100 km/h jer volim kruiziranje. Ali znam pokazati zube kada treba.

Da se ogradim pred Onim gore, mogu pasti sa motora i danas i moze svatsa biti, to se nikada ne zna, ali takodjer je cinjenica da vozim evo skoro 30 godina i da nisam NIKADA pao. Kazem, mogu pasti danas  ili sutra, samo razlika je izmedju onih koji padaju STALNO I CESTO , od onih koji padaju jednom ili nijendom u 30 godina. Boze, sacuvaj me i izvini na ovim komentarima.

Znam da ce ih biti dosta koji ce se radovati kada ja napokon padnem, ne daj Boze, ali to je tako. Ali, ipak sam dokazao barem do sada onu moju staru frazu da glavna moto disciplina nije tko ce voziti brze, nego tko ce voziti - duze!

Jel' tako Srle, lave stari?

« Odgovori #11 u: 10 Ožujka 2006, 10:16:47 »
E EMIREEEEE!!! BAR SU TI SVJETLA UVIK UPALJENA...i cujes se :D
...

« Odgovori #12 u: 10 Ožujka 2006, 10:44:20 »
A mozda te i marama spasi!!!
Svakako losa navika jer mozes poginut i pred kucom pri 20 km/h,bez kacige,ma i pri 5,.Al sto cu ti ja govorit,znas kakva je statistika i kako zavrsite vi sto hladite glavu,a odma cu ti rec da nije zdravo ni za usi ni oci,a sinusi...A sve znas sam,znam i ja da to nije tvoj stil,al ja da vozim i Harley nebi sjeo na njega ni bez 6-7kg karbona i kevlara u odjelu,kacigama i cizmama+koza debljine 1 cm,i dobro je da si svjestan,samo nije mi jasno da ti ne nosis,znam da si dosta razuman,a i kad stavis svoju kacigu,kakvu imas,vase choperaske kako ih ja zovem su zakon,i da padnes ne cuva,tako da i nema puno razlike,ima bas na ROTTEN-u jedna slika Harley-evca jednog,probo sam al nece da mi je otvori,tip nema pola glave sprjeda,al osta je ziv,desno oko mu je iznad ljevih kutnjaka a ljevo nije mogo nac,kroz usta mu se uho vidi,a krajnici mu vise ma vratu....PA TI SAD NEMOJ NOSIT!

http://www.rotten.com/

E tu pogledaj,ja nisam mogo otvorit,al vidio sam je prije pola godine,otidji na motorcycles.isprintaj tu sliku i stavi je na windshield!!!I cuvaj mi se!!!
Neka neidu na onu stranicu gore oni koji imaju jaaako slab zeludac,ima slika jaaako ruznih,masakri itd...pa...al svak ko ne nosi kacigu treba vidit nesretnog bikera.
Emire kad je stavis sljedeci put dabogda pustila korjene i zarasla ti za glavu,nigdi bez nje!!! :)
...

« Odgovori #13 u: 10 Ožujka 2006, 12:06:24 »
Citat: "emirharley"
Odmah na pocetku da razjasnim svoj stav, a to je da je to sigurno da je voznja bez kacige ruski rulet i sasvim je sigurno da je rizik ogroman, nema dileme oko toga.

No, jednako kako neki puse po dvije kutije cigareta, jednako kako se neki alkoholiziraju ili rade neke druge budalastine i pri tome su svjesni da to nije u redu, ali "preuzimaju" rizik, tako sam i ja u grupi onih koji PO GRADU ne nose kacige.

Zasto se uvijek smatra (na Balkanu) da ako neko nesto radi da to radi samo i jedino radi drugih, tj. ako ne nosi kacigu da to radi samo radi toga da bi ga netko vidio? To su gluposti. Ima ljudi kao sto sam ja koji uzivaju u "slobodi" sta god to znacilo i zele da osjete vjetar oko sebe. Kako objasnjavate one stotine hiljada bikera u USA koji ne nose kacige U OGROMNIM PROSTRANSTVIMA AMERIKE GDJE IH NEMA TKO VIDJETI  u drzavama u kojima kaciga nije obavezna, kao sto je South Dakota (Sturgis) ili neke druge?

KOd nas ljudi misle da ako je neko kupio lijepe cipele da je to uradio da bi ga netko vidio u kafani. Glupost. Sta znaci meni koji sam ozenjen i koji imam 46 godina da me neka curica vidi bez kacige? Budalastina.

Znaci, jos jednom, pamet u glavu, a kacigu na glavu obavezno. Pri tome prihvatite da ima i nas koji to ne volimo, mada smo potpuno svjesni opasnosti. Dodao bih jos da ja ne vozim ni na otvorenoj cesti vise od 100 km/h jer volim kruiziranje. Ali znam pokazati zube kada treba.

Da se ogradim pred Onim gore, mogu pasti sa motora i danas i moze svatsa biti, to se nikada ne zna, ali takodjer je cinjenica da vozim evo skoro 30 godina i da nisam NIKADA pao. Kazem, mogu pasti danas  ili sutra, samo razlika je izmedju onih koji padaju STALNO I CESTO , od onih koji padaju jednom ili nijendom u 30 godina. Boze, sacuvaj me i izvini na ovim komentarima.

Znam da ce ih biti dosta koji ce se radovati kada ja napokon padnem, ne daj Boze, ali to je tako. Ali, ipak sam dokazao barem do sada onu moju staru frazu da glavna moto disciplina nije tko ce voziti brze, nego tko ce voziti - duze!

Jel' tako Srle, lave stari?

Za ovo bolje duze,  nego brze se u potpunosti slazem (neki bi rekli ne samo na motoru :D ).
Za nenosenje kacige "samo po gradu" se u potpunosti ne slazem. Tu nam kacige najvise trebaju, jer koncentracija idiota koji nas ne vide i ne cuju je najveca u gradu. Na otvorenom putu u 90% slucajeva je dovoljno vremena da se predvidi ponasanje drugih vozaca i izbjegne opasnost, ali u gradu obicno nema puno vremena za reakciju. Ja sam pobornik filozofije "Sa kacigom do penzije" :)
ometimes you are windshield,
sometimes you are bug...

« Odgovori #14 u: 10 Ožujka 2006, 13:20:02 »
Ja nikad ne nosim kacigu jer mi ne treba.
Zasto uopce raspravljate,sta ce vam te kacige,samo pokvari frizuru.
“Netko mora nastaviti ostvarivati snove poslije Honde a to je BMW”