Odmah na pocetku da razjasnim svoj stav, a to je da je to sigurno da je voznja bez kacige ruski rulet i sasvim je sigurno da je rizik ogroman, nema dileme oko toga.
No, jednako kako neki puse po dvije kutije cigareta, jednako kako se neki alkoholiziraju ili rade neke druge budalastine i pri tome su svjesni da to nije u redu, ali "preuzimaju" rizik, tako sam i ja u grupi onih koji PO GRADU ne nose kacige.
Zasto se uvijek smatra (na Balkanu) da ako neko nesto radi da to radi samo i jedino radi drugih, tj. ako ne nosi kacigu da to radi samo radi toga da bi ga netko vidio? To su gluposti. Ima ljudi kao sto sam ja koji uzivaju u "slobodi" sta god to znacilo i zele da osjete vjetar oko sebe. Kako objasnjavate one stotine hiljada bikera u USA koji ne nose kacige U OGROMNIM PROSTRANSTVIMA AMERIKE GDJE IH NEMA TKO VIDJETI u drzavama u kojima kaciga nije obavezna, kao sto je South Dakota (Sturgis) ili neke druge?
KOd nas ljudi misle da ako je neko kupio lijepe cipele da je to uradio da bi ga netko vidio u kafani. Glupost. Sta znaci meni koji sam ozenjen i koji imam 46 godina da me neka curica vidi bez kacige? Budalastina.
Znaci, jos jednom, pamet u glavu, a kacigu na glavu obavezno. Pri tome prihvatite da ima i nas koji to ne volimo, mada smo potpuno svjesni opasnosti. Dodao bih jos da ja ne vozim ni na otvorenoj cesti vise od 100 km/h jer volim kruiziranje. Ali znam pokazati zube kada treba.
Da se ogradim pred Onim gore, mogu pasti sa motora i danas i moze svatsa biti, to se nikada ne zna, ali takodjer je cinjenica da vozim evo skoro 30 godina i da nisam NIKADA pao. Kazem, mogu pasti danas ili sutra, samo razlika je izmedju onih koji padaju STALNO I CESTO , od onih koji padaju jednom ili nijendom u 30 godina. Boze, sacuvaj me i izvini na ovim komentarima.
Znam da ce ih biti dosta koji ce se radovati kada ja napokon padnem, ne daj Boze, ali to je tako. Ali, ipak sam dokazao barem do sada onu moju staru frazu da glavna moto disciplina nije tko ce voziti brze, nego tko ce voziti - duze!
Jel' tako Srle, lave stari?