Autor Tema: Brela 14.09.'07.  (Posjeta: 3080 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline pAx

Brela 14.09.'07.
« u: 15 Rujna 2007, 12:31:09 »
Ovaj djir se originalno trebao zvati: "Omis - Brela - Radmanovi Mlinci - niz Cetinu - Split", na kraju je djir bio Omis - Brela - Split ali ipak sam topic nazvao samo "Brela"  :mrgreen: Zasto? Jer jedino otamo imam ovo par slika (neobicno za mene, jel?)  :big_smile:

Povod ovog djira je jedna osoba... Ta osoba je iz Splita (zapravo Solina).

Dogovor je bio da se nadjemo u Omisu u 9:45 jer tad dolazi autobus iz Splita. Ja sam krenuo u 7:45 (trebao u 7ipo) i stigao u 10:00 u Omis.

Mehanicki problemi... (neka preskoci koga ne zanima!)
Vec dva tjedna imam problema s akumulatorom - prazni se!  [smilie=anger] Instrumenti u servisu su pokazivali da motor uredno "puni". Pa se kupio novi akumulator... i opet isto. Zakljucak dva dana prije djira: treba mjenjat kompletno paljenje!
Rekoh da mi napuni akumulator "do vrha" da izdrzi ovaj petak.
Ovi u Aprillie su ugradili voltmetar u Sportcity-e i mozete ga gledati na ekranu dok vozite - kao da su znali da ce biti problema s akumulatorom/punjenjem.
Normalno je da u leru (i dok je ugasen motor) pokazuje 12.6, a pod punim gasom 14.5, a ako padne ispod 11.5 kriticno je...
Kad sam krenuo, pod gasom je bilo 13.3, a u Omisu je bilo 12.7-8 (ne zelim ni znat koliko bi pokazivalo u leru).

Nasli smo se na dogovorenom mjestu i odveo sam Sportcity u autoelektricara (kod Ine) na ponovno punjenje akumulatora. Stoga smo bili "osudjeni" da sljedeca dva sata provedemo u Omisu  8)
Prosetali se njihovom dugom prekrasnom plazom, sve do lukobrana gdje smo upijali sunce, a sunce je przilo... S tog lukobrana je lijep pogled na plazu i tvrdjavu povise Omisa ali nista od slika  :bonk:

Vratili se po motor-skuter i otisli u Brela...
U Brelima sam bio (1995) kao mali dok se jos pucalo blizu Dubrovnika. U sjecanju mi je ostalo kao mjesto iz raja gdje ti borovi prave hlad u plicaku, gdje se iza svake ponte nalazi nova prekrasna plaza i gdje je more kristalno cisto... i odavno sam se htio vratiti tamo, a sad se ukazala prilika.

Brela su smještena oko 15 kilometara sjevero-zapadno od Makarske. Zbog gustih borovih šuma, dugih i pješčanih plaža i izvora vode, Brela već desetljećima igraju važnu ulogu u turizmu Makarske rivijere.
U Brelima šume i plaže okupane su briljantnim sunčevim sjajem. Povjetarac donosi miris mora a u zraku se osjeća aroma aromatičnog bilja. Glasanje galebova miješa se pjesmom ptica. 1986. Brela su okrunjena ½Prvakom Jadrana½ za velika dostignuća u turističkim aktivnostima. Mjesto je smješteno na obali između planine Biokovo i otoka Brača. Brela su jedinstvena u svojoj ljepoti sa prekrasnim plažama, borovim šumama, kristalno plavim morem.

Kamen Brela

Zaštitni znak ovog bisera Jadranskog mora koji kao sastavni dio preljepe šljunčane plaže a opet izdvojen, tvori sliku koju će posjetilac zasigurno zapamtiti.
Postoje razne legende o tome kako se kamen našao u moru ali u svakom slučaju jedinstvena pojava.
Plaža Punta rata najljepša u nizu breljanskih plaža privlači kupače kristalno čistim morem te sjenom stoljetnih borova.

Motor smo ostavili u centru, kod male marine jer dotle jedino i smijete, a sve ostalo je pjesacka zona, pa smo se i prosetali i smjestili na drugoj ili trecoj plazi. More je bilo 20-21 ali vanka je bilo prevruce pa se cinilo da je ledeno  :) ipak, bilo je lijepo uskociti u njega.

Evo i nekoliko slika... Sto drugo reci nego da imamo i modele koji promoviraju nas forum diljem Jadrana  :lol:

Zbog zadrzavanja u Omisu i dugog izlezavanja u Brelima  :D Radmanovi Mlinci i Cetina pricekat ce neki drugi djir.
Poslije Brela slijedila je ugodna voznjica do Splita i kava na splitskim bacvicama - opet... nemam slika.

Mrak je pao, a ja tek kreco iz Splita (20:00) "Sporo" vozio do Ploca (22:00) a onda u jednom satu doshao do Dubrovnika  :shock: Naravno nisam planiro vracat se po mraku pa nisam ni ponio toplije gace - smRRzo sam se... ali jbga, jednom se zivi, dan proveden odlicno!  :thumbsup:

Odg: Brela 14.09.'07.
« Odgovori #1 u: 15 Rujna 2007, 14:43:18 »
super  :thumbsup:
dobro si se ti umorio ;)
ali fali ti slika, posebno one koje si obecao u toplesu, nije ta majca toliko vrijedna da bi se stalno slikavala    ;) :mrgreen:  [smilie=lol]

« Odgovori #2 u: 15 Rujna 2007, 14:48:33 »
Ajde šta ne vidiš da je on u toplesu, pa se sakria iza male da mu ne vidimo [smilie=boobs] :mrgreen:

Very nice Pax, very nice :thumbsup:
« Zadnja izmjena: 15 Rujna 2007, 14:56:16 od DoRRis »
Living the life I was born to live...
Daddy's little girl's all grown up...and terrorizing the world

http://kingdom.forumsmusic.com/

Nit' je krv voda, nit' je Ribar vino
Normal people worry me

« Odgovori #3 u: 15 Rujna 2007, 14:50:19 »
Ajde šta ne vidiš da je on u toplesu

a tako je, ona je njega skinula  :mrgreen:  [smilie=lol]

« Odgovori #4 u: 15 Rujna 2007, 16:53:54 »
to Paxo.. tako treba.. :-)

:thumbsup:

Offline pAx

« Odgovori #5 u: 15 Rujna 2007, 19:30:55 »
Ajde šta ne vidiš da je on u toplesu, pa se sakria iza male da mu ne vidimo [smilie=boobs] :mrgreen:

Hehe... kako zenske sve primjete  :lol:
a kad sam joj do jedinu majcu koju sam imo  :oops:

« Odgovori #6 u: 15 Rujna 2007, 19:32:37 »
A ko teško ti je palo šta se moraš skidat ispred nje :mrgreen:

I nisu "Radmanovi mlinci" nego Radmanove Mlinice
Living the life I was born to live...
Daddy's little girl's all grown up...and terrorizing the world

http://kingdom.forumsmusic.com/

Nit' je krv voda, nit' je Ribar vino
Normal people worry me

Offline pAx

« Odgovori #7 u: 15 Rujna 2007, 19:35:07 »
pa necemo u detalje, eeej...  :mrgreen:

bitan je djir, molim lijepo... prema tome oftopicharis  :P

znas kako kod nas recu? Nije g**** nego se pas po***  :roll:

Offline malizeko

• **
    • http://festinalente.pticica.com
« Odgovori #8 u: 15 Rujna 2007, 19:46:46 »
Odličan đir, odlična je i tete  :D
A šta da ti drugo kažem..
Bravo već jesam  ;)
Samo tako nastavi
Mali Smotani Zeko

(\__/)
(='.'=)
(")_(")

Polo¾ila! Jo¹ da provozam :D

« Odgovori #9 u: 15 Rujna 2007, 21:15:53 »
Ooopppaaaa... :thumbsup:
Dobra Brela, bog te j...

Offline Laske

« Odgovori #10 u: 15 Rujna 2007, 21:27:55 »
znas kako kod nas recu? Nije g**** nego se pas po***  :roll:

nije pas, nego kučak...  8)

dobar đir za skuteRR, bravo...
Laske

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #11 u: 15 Rujna 2007, 23:34:38 »
 Dobar đir ito jos sa skiterkom  :klanjase:
 Sto se tiče tehničkih problema... ma da nije bilo tega nebi bilo tako zanimljivo  ;)  :thumbsup:

Nego vazno da si i ti napunio baterije "do vrha"  [smilie=lol]
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

« Odgovori #12 u: 16 Rujna 2007, 10:11:21 »
 :cool2: BRAVO MAJSTORRE!!!

Odlicne slike  ;)

Bas mi je drago da si uzivo! Vidi se iz svake tvoje rijeci
...

« Odgovori #13 u: 16 Rujna 2007, 15:25:29 »
Novi dzir,nova zenska,ako me oci nevaraju? :thumbsup: