Ovaj djir se originalno trebao zvati: "Omis - Brela - Radmanovi Mlinci - niz Cetinu - Split", na kraju je djir bio Omis - Brela - Split ali ipak sam topic nazvao samo "Brela"

Zasto? Jer jedino otamo imam ovo par slika (neobicno za mene, jel?)

Povod ovog djira je jedna osoba... Ta osoba je iz Splita (zapravo Solina).
Dogovor je bio da se nadjemo u Omisu u 9:45 jer tad dolazi autobus iz Splita. Ja sam krenuo u 7:45 (trebao u 7ipo) i stigao u 10:00 u Omis.
Mehanicki problemi... (neka preskoci koga ne zanima!)Vec dva tjedna imam problema s akumulatorom - prazni se!
![anger [smilie=anger]](https://www.du-moto.com/forum/Smileys/du-moto/anger.gif)
Instrumenti u servisu su pokazivali da motor uredno "puni". Pa se kupio novi akumulator... i opet isto. Zakljucak dva dana prije djira: treba mjenjat kompletno paljenje!
Rekoh da mi napuni akumulator "do vrha" da izdrzi ovaj petak.
Ovi u Aprillie su ugradili voltmetar u Sportcity-e i mozete ga gledati na ekranu dok vozite - kao da su znali da ce biti problema s akumulatorom/punjenjem.
Normalno je da u leru (i dok je ugasen motor) pokazuje 12.6, a pod punim gasom 14.5, a ako padne ispod 11.5 kriticno je...
Kad sam krenuo, pod gasom je bilo 13.3, a u Omisu je bilo 12.7-8 (ne zelim ni znat koliko bi pokazivalo u leru).
Nasli smo se na dogovorenom mjestu i odveo sam Sportcity u autoelektricara (kod Ine) na ponovno punjenje akumulatora. Stoga smo bili "osudjeni" da sljedeca dva sata provedemo u Omisu

Prosetali se njihovom dugom prekrasnom plazom, sve do lukobrana gdje smo upijali sunce, a sunce je przilo... S tog lukobrana je lijep pogled na plazu i tvrdjavu povise Omisa ali nista od slika

Vratili se po motor-skuter i otisli u Brela...
U Brelima sam bio (1995) kao mali dok se jos pucalo blizu Dubrovnika. U sjecanju mi je ostalo kao mjesto iz raja gdje ti borovi prave hlad u plicaku, gdje se iza svake ponte nalazi nova prekrasna plaza i gdje je more kristalno cisto... i odavno sam se htio vratiti tamo, a sad se ukazala prilika.
Brela su smještena oko 15 kilometara sjevero-zapadno od Makarske. Zbog gustih borovih šuma, dugih i pješčanih plaža i izvora vode, Brela već desetljećima igraju važnu ulogu u turizmu Makarske rivijere.
U Brelima šume i plaže okupane su briljantnim sunčevim sjajem. Povjetarac donosi miris mora a u zraku se osjeća aroma aromatičnog bilja. Glasanje galebova miješa se pjesmom ptica. 1986. Brela su okrunjena ½Prvakom Jadrana½ za velika dostignuća u turističkim aktivnostima. Mjesto je smješteno na obali između planine Biokovo i otoka Brača. Brela su jedinstvena u svojoj ljepoti sa prekrasnim plažama, borovim šumama, kristalno plavim morem.
Kamen Brela

Zaštitni znak ovog bisera Jadranskog mora koji kao sastavni dio preljepe šljunčane plaže a opet izdvojen, tvori sliku koju će posjetilac zasigurno zapamtiti.
Postoje razne legende o tome kako se kamen našao u moru ali u svakom slučaju jedinstvena pojava.
Plaža Punta rata najljepša u nizu breljanskih plaža privlači kupače kristalno čistim morem te sjenom stoljetnih borova.

Motor smo ostavili u centru, kod male marine jer dotle jedino i smijete, a sve ostalo je pjesacka zona, pa smo se i prosetali i smjestili na drugoj ili trecoj plazi. More je bilo 20-21 ali vanka je bilo prevruce pa se cinilo da je ledeno

ipak, bilo je lijepo uskociti u njega.
Evo i nekoliko slika... Sto drugo reci nego da imamo i modele koji promoviraju nas forum diljem Jadrana

Zbog zadrzavanja u Omisu i dugog izlezavanja u Brelima

Radmanovi Mlinci i Cetina pricekat ce neki drugi djir.
Poslije Brela slijedila je ugodna voznjica do Splita i kava na splitskim bacvicama - opet... nemam slika.
Mrak je pao, a ja tek kreco iz Splita (20:00) "Sporo" vozio do Ploca (22:00) a onda u jednom satu doshao do Dubrovnika

Naravno nisam planiro vracat se po mraku pa nisam ni ponio toplije gace - smRRzo sam se... ali jbga, jednom se zivi, dan proveden odlicno!