Autor Tema: đir na Bjelašnicu  (Posjeta: 2838 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

đir na Bjelašnicu
« u: 31 Kolovoza 2007, 12:58:37 »
Ovaj đir se desio 22.07. ali posšto nema puno aktivnosti na forumu, reko da podjelim sa Vama naš mali izlet.

Dakle danas (22.07) smo malo odlučili pobjeći iz vrućine Sarajeva u svježi zrak planine Bjelašnica, te smo otišli skroz sa druge strane planine vidljive iz Sarajeva u selo Sinanovići, te se vratili na Babin Dol (bivši olimpijski cilj spusta za muškarce na ZOI '84).
Na Bjelašnicu se iz Sarajeva ide preko Lukavice, Krupca, Igmana.
Kad se stigne na Babin Dol nastavi se ići cestom koja vodi skroz nadomak Boračkog jezera. Sve u svemu jako blizu od centra Sarajeva a prilično daleko od buke i zagađenja grada, vrućine, itd.
Na Bjelašnici nema vrućine, suše, ledena voda teče na sve strane, zelenilo buja...

Pauza uz cestu nakon što smo prošli Babin Dol

Zastoj, krava na cesti :D

Divlji konji uz cestu

Krajolik

Šarplaninac totalno nezainteresovano čuva štalu

Kraj asfalta i moja malenkost

Selo Sinanovići

Usred sela aslfatirano sportsko igralište, valjda je neko pametan skontao da veliki sportski talenti obično dolaze iz malih sredina. Inače svako selo usput ima veliko asfaltirano sportsko igralište koje ujedno čini i jedinu asfaltiranu površinu u selu.

U povratku smo došli na Babin Dol, tu su dvije panorame kako to izgleda.
Nekad je u Babinom Dolu bilo 2 hotela koji su uništeni u ratu, a sada se gradi mnogo više smještajnih kapaciteta.

Koliba, mjesto sa najboljom hranom na Bjelašnici, svi sastojci (mlijeko, meso, povrće) su sa Bjelašnice

Malo naših gradskih divljih konja

Povratak kući kroz prelijepi Igman
Slikano je sa motora pa oprostite unaprijed ako nesto nije uhvaćeno kako treba, imam samo dvije ruke a jednom sam morao i motor da vozim :D

Bye Bye :D

Dakle, ako vas put ikad dovede u Sarajevo, i budete imali par sati slobodno, nemojte propustiti ljepotu Igmana i Bjelašnice koja se nalazi samo pola sata od centra grada.

Nezna se da li je ljepše ljeti kada je planinsko osvježenje pravi lijek za vrućine ili zimi kada je gore sniježna bajka.

Dvije panorame u punoj veličini

To Live, Is To Ride

Odg: đir na Bjelašnicu
« Odgovori #1 u: 31 Kolovoza 2007, 13:30:13 »
Lijepe slike,vrate me nekoliko godina unazad kad sam ja uzivo u ljepotama Bjelasnice i Igmana,obadvije pjeske preso i uzduz i poprijeko ;)

Offline Nix

« Odgovori #2 u: 31 Kolovoza 2007, 17:42:50 »
 :shock: Prelijepo...Svakako jedan od budućih djireva!  :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Ovako preko slika je raj za oči,a mogu mislit uživo... ;) :thumbsup:
Free Rider

Tetkica racing team

« Odgovori #3 u: 31 Kolovoza 2007, 17:46:48 »
 :thumbsup:

Offline f6

« Odgovori #4 u: 31 Kolovoza 2007, 18:04:11 »
ja, nažalost, gore idem zimi ali cilj mi je u ljeto. Nadam se da će mi i to poći za rukom  [smilie=shrug]
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

« Odgovori #5 u: 31 Kolovoza 2007, 19:21:43 »
 :cool2:

Skoro Alpe,da nisam gleda naslov reka bi Alpe

Odlicno,lijepo,slike za 5...sve super!A tako blizu

Odjekuju li dvocilindrasi choperi Bjelasnicom  :thumbsup:
...

« Odgovori #6 u: 31 Kolovoza 2007, 22:08:45 »
 :cool2:
super slike
:)

« Odgovori #7 u: 31 Kolovoza 2007, 23:11:14 »
sutra cu ja na petku, s desetak slika bit ce to ludilo putopis, jaci od ovoga :big_smile:

« Odgovori #8 u: 03 Rujna 2007, 11:10:02 »
Hvala svima.

Ma Igman i Bjelašnica su ludilo, Igman je vazdušna banja, tamo su prije rata slali plućne bolesnike na terapiju tako da možete zamisliti kakav je zrak.
A Bjelašnica je lijek za ljetne vrućine, uvijek piči svjež povjetarac onim šumama.

Što se tiče buke, brundaju motori, ali to nije ništa u poređenju sa ekipom koja sa krosama piči offroad pa se odjednom ukažu iz šume :D

Iduće ljeto kad god budete u Sarajevu, umjesto na Baščaršiju, provozajte se na Bjelašnicu, i tamo su ćevapi isto dobri, ali je zato ambijent bolji milion puta, a od centra je pola sata vožnje.
To Live, Is To Ride

« Odgovori #9 u: 04 Rujna 2007, 14:42:31 »
lijepo lijepo trebat cu tu navratiti slijedece godine...  :thumbsup:

« Odgovori #10 u: 04 Rujna 2007, 20:33:10 »
Fenomenalno...

Pogotovo ljeti, za osvjezit se i izbjec ovo ludilo od prometa kod nas na obali.. Sad si mi do za razmisljati!  :cool2: :klanjase:
*Kiss french, ride Italian*

« Odgovori #11 u: 07 Rujna 2007, 00:09:54 »
Danas pao snijeg na Bjelašnicu...

« Odgovori #12 u: 07 Rujna 2007, 10:23:31 »
Pao je još prije 2 dana. :big_smile:

Inače sve do sredine maja snijeg stoji na vrhu, zeznuta je to planina...
To Live, Is To Ride

Offline ivy

• **
  • fazer 600
« Odgovori #13 u: 07 Rujna 2007, 21:39:08 »
mi skijamo na bjelašnici svake zime i predivna mi je. čula sam za nju da je prevrtljiva i da je nazivaju divljakušom i da je mnogo ljudi izgubilo gore život upravo zbog te nepredvidljivosti. navodno da se može u pet minuta lijepo vrijeme pretvoriti u snježnu mečavu. ali bez obzira na te priče meni je svaki posjet nezaboravan  :thumbsup:
do vam Bog zdravlja, za pamet  je kasno

« Odgovori #14 u: 09 Rujna 2007, 18:07:59 »
mi skijamo na bjelašnici svake zime i predivna mi je. čula sam za nju da je prevrtljiva i da je nazivaju divljakušom i da je mnogo ljudi izgubilo gore život upravo zbog te nepredvidljivosti. navodno da se može u pet minuta lijepo vrijeme pretvoriti u snježnu mečavu. ali bez obzira na te priče meni je svaki posjet nezaboravan  :thumbsup:

Istina..
To Live, Is To Ride