Autor Tema: zastitna ograda = opasnost za motocikliste  (Posjeta: 23294 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Odg: zastitna ograda = opasnost za motocikliste
« Odgovori #60 u: 12 Svibnja 2016, 21:28:06 »
Da,svega lijepoga smo se naslusali na radionici,,i fala Bogu da ima netko u ovoj drzavi ko misli i na nasu biker populaciju..nadam se da ce bar nesto od onoga sto oni guraju na kako kazu sve bitne adrese u Hr konacno zazivjeti u praksi..
Jedna informacija mi je posebno ostala, jel itko cuo da kad se popravlja ili pravi nova cesta da kosta skoro isto sa i bez ove bikerske ograde???
Moj prijedlog bi bio,ajmo mi forumasi,bikeri,pozvat cemo svih,sve moto klubove nase zupanije, kad se neki dio ceste bude rekonstruiro svi na barikade,,nema postavljanja ove stare ograde koja je evo nazalost i jucer odnijela jedan zivot!!
Znaci ako je cijena tu nedje,nema razloga da se postavlja zastarjela tehnologija kad ima novije,bolje,sigurnije??
Stavit cemo u novine,znam i jednog novinara koji je onako,bez dlake na jeziku a najbolja stvar sto je ujedno i biker!
Ljudi ako se mi sami ne zauzmemo za sebe nece nitko drugi,Bog je prvo sebi stvorio bradu
Press F1 to Start

« Odgovori #61 u: 12 Svibnja 2016, 22:09:46 »
Svojedobno sam na tu temu priča sa Bobetkom (s motori.hr foruma), on inače radi na projektiranju prometnica, i ako se ne varam,  razlika u cijeni duple ograde nije baš bila zanemariva, inače bi se već ugrađivala svugdi di treba.

Sent from my toilet seat using HTC FartPhone

At the end of time, a moment will come when just one man remains.
Then the moment will pass. Man will be gone.
There will be nothing to show that we were ever here... but stardust.

« Odgovori #62 u: 12 Svibnja 2016, 23:00:49 »
Evo nama su na radionici tako rekli,ljudi kojima je to isto posao,nisam valjda jedini ja to cuo,valjda ce se javit jos netko od ovih sto je bio prisutan!
Ma neinteresira me i da je tri puta skuplja! Koliko kosta jucer izgubljeni zivot??
Ja Vam kazem da trebamo stopirat radove,neka rade kako valja ili nece nikako!
A umjesto da stavljaju policajca da cili dan kisne na svaku raskrsnicu u gradu i sire,i da prestanu paradirat svaki put kad dodju u grad,i jebat nam mater na raznorazne nacine dok se oni preseravaju i oblokavaju na raznoraznim domijencima a sve to o nasem trosku,o trosku poreznih obveznika..da nevidimo one silne Bmw Audi i kojekakve crne terence i jadne policajce na svakom ćosku nebi ni znao da nam je premijer u gradu..sto se mene tice mogo je proc u golfu 3 zatamljenih stakala,bas briga naroda ko je doso u grad jer siguran sam da je ljudima  vise na vrh k..ca i  zastava i drzava i desni i lijevi!
..pa kazu lupi petama :good2:.. kad smo  vec kod peta,mnogi su im dali  vjetra ..kad je trebalo a sad nam pamet sole
Otiso sam od teme,al u tome je i problem sa cijelom nasom drzavom,da svak radi svoj posao bilo bi puno bolje.. a mi glupi hrvatski narod zapravo smo pizde samo take,pravimo se glupi a na zdrave oci nas lazu,varaju i kradu dok mi svejedno nista ne poduzimamo iako smo svjesni svega sto se dogadja.. da su npr u Francuskoj digli dopunsko zdravstveno osiguranje preko noci 20%, svi bi izisli na ulice,bilo bi razbijenih i izloga i zapaljenih auta,tuca sa policijom i razbijenih glava,ali nebi mogli provodit samovolju ko u nas glupavih Hrvata.. Brisite post,slobodno al kad netko pogine jer je pogodio u bankinu ja moram bit ljut,,garant sam 20 puta dosad cuo da je netko pogino jer je puko u stub od rasvjete,bankinu ili  nije bilo ograde pa je zavrsio u 3 pi materine u provliji... pa dokle vise majku vam vasu!??
A samo kad se sjetim koliko sam para za cestarinu dosad nadavo..fuj!!

Press F1 to Start

zastitna ograda = opasnost za motocikliste
« Odgovori #63 u: 12 Svibnja 2016, 23:50:33 »
Da je asfalt los,jest...Da bi se moglo dosta toga napravit,sigurno ,ali svaki put kad vozis debelo preko ogranicenja ti sam sebi stavljas glavu u torbu,ne stavlja ti je drzava... To je bila i najbitnija poruka na radionici, da se zalazu za cesce i stroze policijske kontrole...

Ogranicenja su da se postivaju ili ne postivaju, ako postivas jako tesko ce ti se ista dogodit...

Prihvati ili prodaj motor...
Bolje bit malo lud nego malo pametan...

Offline Luko

• ATAS, SH 150
« Odgovori #64 u: 13 Svibnja 2016, 00:20:17 »
Punu ogradu bi za pocetak trebalo stavit jedino u bogenima, i to samo na jednoj strani. Npr. na bogenu u Velikim Žalima samo s desne strane gledajuci iz pravca Grada. Bas bi bilo zanimljivo vidit koliko bi kostalo postavljanje pune ograde na takavim mjestima, i to na potezu od Grada do Neuma. Uglavnom svaka gradjevina treba zadovoljit nekakve uvjete da bi se dobila uporabna dozvola. Potrebna su nova pravila koja, ako ikad stupe na snagu, vjerovatno nece bit obvezujuca za vec izgradjene ceste.

Da je asfalt los,jest...Da bi se moglo dosta toga napravit,sigurno ,ali svaki put kad vozis
debelo preko ogranicenja ti sam sebi stavljas glavu u torbu,ne stavlja ti je drzava... To je bila i najbitnija poruka na radionici, da se zalazu za cesce i stroze policijske kontrole...

Ogranicenja su da se postivaju ili ne postivaju, ako postivas jako tesko ce ti se ista dogodit...

Prihvati ili prodaj motor...

Ogranicenja postoje svugdje, pa tako i u Australiji gdje npr. postavljaju ovakve ograde za prebrze motoriste. Prvo voze krivom stranom i jos stavljaju ovakve ograde. E bas su klokani. :mrgreen:

« Odgovori #65 u: 13 Svibnja 2016, 02:04:44 »
Puna ograda do poda je +57 eura po duznom metru. Sve ostalo sto kazu je laž,krađa i namještanje na natječajima
nemamo ništa,ostala samo plava crta

« Odgovori #66 u: 13 Svibnja 2016, 05:23:28 »
..sitnica
Press F1 to Start

« Odgovori #67 u: 13 Svibnja 2016, 05:26:42 »
...a pituranje tunela smo placali 180kn po metru,po meni je kad gledas tu cijenu ograda prava sitnica.. :laugh2:
Press F1 to Start

« Odgovori #68 u: 13 Svibnja 2016, 06:08:14 »
Cijena moze bit i manja ako ide L profil lima umjesto onog standardnog. Samo je bitna volja u rukovodećih glavonja

Offline Dado

• *
  • Africa Twin Adv Sports, Vespa PX, Vespa VL1 1955
    • http://www.du-moto.com
« Odgovori #69 u: 13 Svibnja 2016, 11:18:53 »
..da nevidimo one silne Bmw Audi i kojekakve crne terence i jadne policajce na svakom ćosku nebi ni znao da nam je premijer u gradu..sto se mene tice mogo je proc u golfu 3 zatamljenih stakala,bas briga naroda ko je doso u grad jer siguran sam da je ljudima  vise na vrh k..ca i  zastava i drzava i desni i lijevi!
u mračnim vremenima se državnik vozio u otvorenom kabrioletu :wink2: :big_smile: :big_smile: :big_smile:

7H3 M345UR3 0F 1N73LL163NC3 15 7H3 481L17Y 70 CH4N63

« Odgovori #70 u: 13 Svibnja 2016, 21:02:08 »
u mračnim vremenima se državnik vozio u otvorenom kabrioletu :wink2: :big_smile: :big_smile: :big_smile:
i nije se bojao ljudi,raje i atentata :wink2:

Offline gvo

« Odgovori #71 u: 14 Svibnja 2016, 10:41:30 »
Najveći sin. :mrgreen:

« Odgovori #72 u: 14 Svibnja 2016, 15:58:22 »
..pa naravno da se vozio u kabrioletu,,
Ljudi koji su odabrani od naroda i koji rade dobro za taj isti narod,nemaju se razloga skrivati,niti im treba 250 ljudi u osiguranju!
Da su ispravni vozili bi se sa taxiom prvi koji bude na redu,a i hodali bi medju nama ne bojeci se da ce biti napadnuti..a sudeci po ovim predstavama sto oni izvode kad dodju u grad..para da smo im mi,ili oni nama nesto dobro skrivili,lagali,varali,krali.. pa se kriju ko zmija noge
Netko je ovdje lud.. iskacu iz pastete u predizbornim kampanjama pa kad ih izaberemo vise ih neces srest na ulici,sakriju se od nas koji smo ih stavili tu di jesu :think:
Press F1 to Start

« Odgovori #74 u: 24 Svibnja 2016, 15:12:44 »
Taman na mjestu de se lomi bogen, potegla ga ravnica...
Bolje bit malo lud nego malo pametan...