Autor Tema: Mladi vozac  (Posjeta: 6839 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Odg: Mladi vozac
« Odgovori #15 u: 22 Travnja 2007, 21:00:16 »
Mogu li ja biti mladi vozač :?: :big_smile:
nisam brz,ali sti¾em

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #16 u: 22 Travnja 2007, 21:52:01 »
Ha dobro.. ima logike i nema logike ;)

Kazne mi redovno kasne oko 1god i 3-4mj tako da ako ima stic stic ce a sad koje su sankcije hm :shock:
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

Offline pAx

« Odgovori #17 u: 23 Travnja 2007, 01:46:11 »
Ovako: svatko tko polaze prvi put po novom zakonu bez obzira na kategoriju (ne znam za autobuse i kamione) prve dvije godine je "mladi vozac" i osim sto nesmije vozit iza 23h nesmije dobiti niti jedan jedini bod jer inace gubi vozacku (tj. tu kategoriju) - barem su meni tako rekli.

A Krampus je zaboravio napomenuti jednu vaznu stvar: da on ima polozenu B kategoriju mnogo duze od dvije godine! (jer da nema logicno je da mu oduzmu vozacku iza 23h - takav je zakon)
Ja mislim da oni tebi nisu smjeli uzet vozacku jer ti imas preko 2 godine VOZACKOG iskustva (bez obzira koje kategorije). U korist tome takodjer ide i cinjenica da su A i B kategorija jednake po "tezini" - ako imate polozenu A kategoriju za dobit B potrebno je samo polozit voznju iz B kat. jer vam testove od A priznaju za B (tako sam ja napravio).

Sto se tice prekrsaja, uplatnica i suda to ni meni nije potpuno jasno ali ja iz iskustva znam za ove vrste:
1) na licu mjesta - novcana obicno bez bodova, mala kazna u zamjenu za "onu pravu", dobije se neki mali komad karte za obrisat  :censored: i dalje se pitam da li je to zauprave ili oni sebi stave u djep?
2) na sud - obicno vece kazne ili kad vam uzmu vozacku i prometnu, recu vam sto ste skrivili, ti im se ispricavas: nisi vidio ovo ono..., zapisu podatke na notes, provjere preko radia, vrate ti dokumente i recu nemoj vise, ti im zahvalis i onda ti nakon godinu dana dodje poziv na sud  :shock: :shock: :shock: za POP :censored: !!!
A bilo kakav sudar u kojem je sudjelovalo 2 ili vise vozaca/vozila odma ide na sud, ne znam jedino sto ako jedan odma prizna pogresku  :)
3) varijanta prethodne: dodje ti plava kuverta postom i u njoj... rjesenje + uplatnica
u objasnjenju rjesenja o prekrsaju ce tada pisati: sudac je donio rjesenje bez saslusanja okrivljenog jer ga je sluzbena osoba nepobitno zatekla u prekrsaju (tako nekako) a okrivljeni se moze zaliti u roku 8 dana, u tom slucaju presuda se ponistava i ide normalno na sud (kao slucaj 2) --> a sve to nema smisla jer i kad te uhvate bez kacige/pojasa ili kako vozis 90km/h kroz Plat mogu rec da te sluzbena osoba vidjela/zaustavila u prekrsaju (neznam sluzbenu definiciju)

VAZNO!!!
Ako dobijete poziv na sud obavezno obratite pozornost na ovaj dio:
"dana tog i tog, tad i tad, tu i tu, okrivljeni je upravljuci *** reg. oznake te i te ucinio prekrsaj taj i taj"
na mjesto *** mora pisat:
osobnim vozilom - ako ste upravljali autom
motociklom - ako ste upravljali... pogadjate, motociklom
mopedom - mopedom

meni su vec dosle dvije pozivnice na sud u kojima stoji da sam upravljao osobnim vozilom, a zapravo sam bio na mopedu i nemogu mi nista  :joy:
ljepota je u tome kako se nemorate ni opravdavat kako (ni)ste ucinili prekrsaj ;D

Offline nienna

• metro xD
« Odgovori #18 u: 23 Travnja 2007, 08:35:42 »
Ovako: svatko tko polaze prvi put po novom zakonu bez obzira na kategoriju (ne znam za autobuse i kamione) prve dvije godine je "mladi vozac" i osim sto nesmije vozit iza 23h nesmije dobiti niti jedan jedini bod jer inace gubi vozacku (tj. tu kategoriju) - barem su meni tako rekli.
mislim da je granica 3 negativna boda, tj sigurna sam da nije jedan.
Provjereno jer je mene cajo zaustavio na skuteru isti dan kada sam izvadila vozacku, i sve mi to fino objasnio  :mrgreen:

..........na hladnom sjeveru

« Odgovori #19 u: 23 Travnja 2007, 11:59:41 »
ja vec imam 2-3 boda i jos uvjek imam vozacku..
a sve sam dobio u autu....
ma mrzim auto....
jer im neznam pobjec s autom.... [smilie=anger] [smilie=anger]

« Odgovori #20 u: 23 Travnja 2007, 12:37:18 »
ja vec imam 2-3 boda i jos uvjek imam vozacku..
a sve sam dobio u autu....
ma mrzim auto....
jer im neznam pobjec s autom.... [smilie=anger] [smilie=anger]

pokazaću ti!  [smilie=lolroll]
--
Br¾e nisam mogo, sporije nisam htio

Offline teo

« Odgovori #21 u: 23 Travnja 2007, 15:38:07 »
Koliko sam ja upoznat, ti ako imaš B kategoriju dulje od dvije godine, a sad si položio A kategoriju, imaš samo ograničenje snage za motocikl i to do 28 KS.

Offline pAx

« Odgovori #22 u: 23 Travnja 2007, 20:09:03 »
to prvi put cujem, i nema mi nikakvog smisla.
jedino ogranicenje koje postoji sa A kategorijom je da ako si je polozio sa manje od 18 godina onda do svoje 18-e nebi smio vozio motocikle sa vise od 125ccm, ako si polozio nakon 18-e nema nikakvih ogranicenja.
Tako je bilo kad sam ja polagao, a ako su uveli neka nova ogranicenja to ne znam.

Offline malizeko

• **
    • http://festinalente.pticica.com
« Odgovori #23 u: 23 Travnja 2007, 20:20:52 »
Pusti zakoni,a mjenjaju se svako malo..
Mali Smotani Zeko

(\__/)
(='.'=)
(")_(")

Polo¾ila! Jo¹ da provozam :D

« Odgovori #24 u: 23 Travnja 2007, 22:33:00 »
pokazaću ti!  [smilie=lolroll]

otprilike si mi i pokazao.... :mrgreen:

« Odgovori #25 u: 23 Travnja 2007, 23:26:00 »
samo neš kenjuckate a niko pošteno da kaže.....

članak 221.

(1) Osoba koja je položila vozački ispit i dobila vozačku dozvolu za M, A1, A, B, ili C1 kategoriju vozila ne smije dvije godine od dana izdavanja vozačke dozvole upravljati vozilom na cesti brzinom većom od 80 km na sat, na cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila brzinom većom od 100 km na sat, odnosno 120 km na sat na autocesti, a mopedom 40 km na sat, niti tim vozilom smije vući priključno vozilo, a niti organizirano prevoziti djecu.

(2) Osoba iz stavka 1. ovoga članka ne smije upravljati niti početi upravljati vozilom ako u organizmu ima opojnih droga, alkohola ili ako pokazuje znakove alkoholiziranosti.

(3) Osoba iz stavka 1. ovoga članka koja je položila ispit za B kategoriju vozila ne smije upravljati vozilom čija snaga motora prelazi 75 kW. Osoba iz stavka 1. ovoga članka koja je položila ispit za A kategoriju vozila ne smije upravljati vozilom čija snaga motora prelazi 25 kW.

(4) Osoba iz stavka 1. ovoga članka ne smije upravljati vozilom u prometu na cesti u vremenu od 23.00 sati do 5.00 sati osim ako je s njim u vozilu osoba starija od 25 godina kojoj nije izricana zaštitna mjera ili mjera sigurnosti zabrane upravljanja motornim vozilom.

(5) Osoba iz stavka 1. ovoga članka koja je položila vozački ispit i dobila vozačku dozvolu bilo koje kategorije vozila, osim za kategoriju M mora u razdoblju od 6 do 24 mjeseca svladati program sigurne vožnje. Program sigurne vožnje obavlja se u centru sigurne vožnje.

(6) Program sigurne vožnje sadrži vježbe sigurne vožnje i grupnu radionicu o sigurnosti cestovnog prometa i psihosocijalnim odnosima među sudionicima cestovnog prometa. Program, provedbu programa te potreban broj centara sigurne vožnje propisuje ministar nadležan za unutarnje poslove.

(7) Osobi iz stavka 1. ovoga članka koja u roku od 24 mjeseca ne položi program sigurne vožnje rok iz stavka 1. ovoga Zakona produžava se još na godinu dana. Ukoliko ni u novom roku ne položi program sigurne vožnje prestaje joj vrijediti vozačka dozvola.

« Odgovori #26 u: 23 Travnja 2007, 23:30:29 »
Da, ali nisi napiso vrlo bitnu stvar... otkad je taj zakon na snazi?
--

« Odgovori #27 u: 23 Travnja 2007, 23:34:08 »
http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2004/2021.htm

mjenjaju ga..ali eto.. narodne novine brate i uživaj...

« Odgovori #28 u: 23 Travnja 2007, 23:43:01 »
Ovaj Zakon objavit će se u »Narodnim novinama«, a stupa na snagu 20. kolovoza 2004.

I što sad ovo znači... da ću ja mora polagat sigurnu vožnju ili ću izgubit dozvolu... e sad se postavlja pitanje đe to polagat... kod nas to nema... niti u bližoj okolici... koja nesređena država i zakoni... katastrofa!!!!!!!!!!!!!
--

« Odgovori #29 u: 24 Travnja 2007, 00:01:25 »
tko će te sve zakone pratiti,neznaju ih ni oni koji su ih napisali,
kad bi morao voziti po propisima radije bi kupio bicikl