Autor Tema: Razlika u gumama  (Posjeta: 5787 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Razlika u gumama
« Odgovori #15 u: 19 Ožujka 2007, 23:03:13 »
pa kažu da veličina nije bitna :D

Razlika u gumama
« Odgovori #16 u: 19 Ožujka 2007, 23:03:22 »
Ma pusti sad zene,o njima cemo drugi put! Na yamahi mi se sviđa šira zadnja guma i volio bi je ostavit,samo me interesira bili se popravile vozne osobine kad bi stavio širu felgu?
Dezurni kamikaza !!!  A.K. ZUPA DUBROVACKA
MK Dvije Rote

Razlika u gumama
« Odgovori #17 u: 19 Ožujka 2007, 23:05:40 »
Citat: "spaVe"
Ma pusti sad zene,o njima cemo drugi put! Na yamahi mi se sviđa šira zadnja guma i volio bi je ostavit,samo me interesira bili se popravile vozne osobine kad bi stavio širu felgu?

Ma isti qurac ...........malo ju jače napumpaj samo ako ti motor zadnjim krajem mjesi,  ako ne teraj konja i mila majka ..........
ttp://www.forumbikers.com/
Kad bi svi imali isto mišljenje nebi trebali forumi!!! :)

Offline aurellie

Razlika u gumama
« Odgovori #18 u: 19 Ožujka 2007, 23:10:49 »
Citat: "vekyzzr"
Gledam jel bude tko što pametno izjavio a nitko niš konkretno ........moje mišljnje ja da nema neke prreevelike razlike , a neki od razloga su ti npr. sve širine guma (govorimo samo o onima za cestovnu primjenu) ti se rade u više vrsta pa samim time se razlikuje i nagib i "brijeg gume" a da ne govorimo od proizvođača do proizvođača.....

Zapravo rečeno je sve što se imalo reć, a mišljenje ti baš i nije dobro. Naravno da se gume rade različih profila ali ovdje nije stvar koliki će bit taj nagib, nego što će bit nepravilan i deformiran. Nećeš imat nekakav polukrug nego nešto što liči na sve samo ne na pravilan polukrug.

(pokušavam povezat drugi dio posta sa temom ali mi ne ide)

The machine spirit is with me!

Razlika u gumama
« Odgovori #19 u: 19 Ožujka 2007, 23:15:51 »
Citat: "aurellie"

Zapravo rečeno je sve što se imalo reć, a mišljenje ti baš i nije dobro. Naravno da se gume rade različih profila ali ovdje nije stvar koliki će bit taj nagib, nego što će bit nepravilan i deformiran. Nećeš imat nekakav polukrug nego nešto što liči na sve samo ne na pravilan polukrug.

(pokušavam povezat drugi dio posta sa temom ali mi ne ide)

Zanemarivo!!to ti je u širinu 20 mm znači sa svake strane 10 mm,  na sredini gume ti je to možda kakvih 10-15 mm "u visinu"...kažem zanemarivo!! 8)

To je moje mišljenje .normalno da je bolje da je kako treba ali i ovo prolazi !!

Offline aurellie

Razlika u gumama
« Odgovori #20 u: 19 Ožujka 2007, 23:19:26 »
čekaj sad ću ti nacrat

edit
ma neda mi se crtat
gle guma od 160 u prikladnom fejlgi će bit polukrug
a 180 u svojoj felgi isto tako
a ako uguraš 180 u manju felgu iskrivit ćeš i počne stranice i profil i sve će se izbečit
i neznam zašto sad ti tu imaš govorit da neće, jer kad bi to moglo svi bi to radili.

Offline malizeko

• **
    • http://festinalente.pticica.com
Razlika u gumama
« Odgovori #21 u: 19 Ožujka 2007, 23:25:08 »
spave, otvorili su kokošinjac..
nije dostupan vama pjetlovima..
aurelko,kad je riječ o gumama neka pita vas za savjet,da nebi završio za prvu bandiru..
nas eventualno,koja je najbolja maskara za uvjete na motoru.. [smilie=lolroll]  [smilie=lolroll]  [smilie=lolroll]
Mali Smotani Zeko

(\__/)
(='.'=)
(")_(")

Polo¾ila! Jo¹ da provozam :D

Razlika u gumama
« Odgovori #22 u: 19 Ožujka 2007, 23:27:26 »
Citat: "spaVe"

sigurno nebi,poremetio bi ciklistiku motora

Razlika u gumama
« Odgovori #23 u: 19 Ožujka 2007, 23:28:10 »
a da! jednom mi je entko rekao da će na er-5 stavit zadej vilice od ZR7 ...ali preskupo i bezveze..nisu japanski inžinjeri u klincu pa su bezveze stavili tanju gumu iza..a i jeftinije mi je  :mrgreen:

Razlika u gumama
« Odgovori #24 u: 20 Ožujka 2007, 00:01:44 »
čekaj sad ću ti nacrat

edit
ma neda mi se crtat
gle guma od 160 u prikladnom fejlgi će bit polukrug
a 180 u svojoj felgi isto tako
a ako uguraš 180 u manju felgu iskrivit ćeš i počne stranice i profil i sve će se izbečit
i neznam zašto sad ti tu imaš govorit da neće, jer kad bi to moglo svi bi to radili.

ma kužim ja kaj se događa ali to je sitno .........

Uostalom napisao sam da je to moje mišljenje .... i poštujem tuđe

Ja kažem: može
ti:nemože

ok svako ima svoje mišljenje  :thumbsup: i

Offline aurellie

Razlika u gumama
« Odgovori #25 u: 20 Ožujka 2007, 00:03:40 »
Citat: "vekyzzr"
može, nemože

Da samo što sam ja u 2 godine isprobao ukupno 6 različitih guma, pa i probao ugurat 190 u felgu od 5.5 inča. A ti nisi  :mrgreen:

Razlika u gumama
« Odgovori #26 u: 20 Ožujka 2007, 00:13:30 »

Da samo što sam ja u 2 godine isprobao ukupno 6 različitih guma, pa i probao ugurat 190 u felgu od 5.5 inča. A ti nisi  :mrgreen:
 Jesi vozio na toj gumi? (190)
MK Dvije Rote

Offline aurellie

Razlika u gumama
« Odgovori #27 u: 20 Ožujka 2007, 00:17:32 »
Nisam. Kupio sam je za 100kn jer sam htio kupit GP209 od saše pa da vidim jeli može uć. a kad sam vidio kako izgleda napuhana bacio sam je ća. Rubovi se nekako izviju prema van i sve to izgleda smješno.

Razlika u gumama
« Odgovori #28 u: 20 Ožujka 2007, 00:20:13 »
Pokazat cu ti kako ovo izgeda kod mene prvom prilikom.
MK Dvije Rote

Offline aurellie

Razlika u gumama
« Odgovori #29 u: 20 Ožujka 2007, 00:23:31 »
Ajde naleti do slanoga. Prije si bio svaki dan. Kad si ono bio zadnji put? Više se ni ne sjećam. Otad sam počeo i ja vozit motor  :D