Autor Tema: Smrtonosni dar!  (Posjeta: 26807 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Smrtonosni dar!
« u: 07 Srpnja 2005, 10:22:43 »
Nikolina Kos (15) poginula na skuteru u stravičnoj prometnoj nesreći u utorak 23.35 sati na području Sesveta. Prešla je na suprotni kolnički trak i direktno se sudarila sa Renault Cliom. Nije imala kacigu, motor neregistriran, bez položenog vozačkog ispita, a još najžalosnije dobila je skuter kao poklon za krizmu.
I sad se ja pitam tko je tu luđi, kuma koja joj je to kupila ili roditelji koji su joj dozvolili da vozi skuter.

Tko će za ovakvu stvar biti kažnjen, roditelji su već kažnjeni dovoljno, ali nitko u biti za izgubljeni mladi život ne odgovara.

A da se počnu drastično kažnjavati roditelji prije nego se ovakve stvari dogode vjerojatno bi se mnogo više učinilo nego policijsko pisanje kaznica za nenošenje kaciga i ostalog.

Ovo je ljudi moji kao da si dao djetetu od godinu dana bombu u ruke i kad ona eksplodira nitko nije kriv.

Žalosno!

Smrtonosni dar!
« Odgovori #1 u: 07 Srpnja 2005, 11:22:59 »
:cry:

Re: Smrtonosni dar!
« Odgovori #2 u: 07 Srpnja 2005, 12:35:59 »
Ne slazem se nimalo sa tobom Raga. Pa nisu roditelji krivi ako mala nije imala kacigu. Nemoze roditelj biti kobac nad svojim djetetom. A sta ako je imala 15 godina? Mlada je isto ko da ima i 25 pa pogine. Roditeljima je to ista stvar.
Ja ne mislim da cemo komentarima na forumu nesto postici. Jednimo sto nam se moze desiti je da policija bude stroza prema nama. A ja to nebi zelio.
Normalno da mi je zao kad netko pogine ali ja je ne poznam. Nemogu imati preveliko suosjecanje sa tim tragicnim dogadjama.
Mozda sam malo ovo grugo napisao ali mi je stvarno vec pun k...c ovih mrtvih jer u svakom razgovoru sa civilima ja se moram braniti pricama meni se nece nista desiti. Mozda i hoce. Sta je znam? Ako je sudjeno bude. A mozda bas mi se treba deisiti nesto jer moja nesreca ce imati neki veci kozmicki utjecaj
Svakim danom sve sam blizi vretenastoj ribi

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
Smrtonosni dar!
« Odgovori #3 u: 07 Srpnja 2005, 12:38:19 »
Mi bikeri u Sarajevu smo prave male mace u odnosu na vozace skutera. "Oderu" nas na svakom semaforu, a nista im nije draze nego da se prisunjaju sa ledja i da protutnje u brzini, ostavljajuci nas u cudu. Vjerovatno misle u sebi "vidi onoga supka sto ima motor, a ne zna da ga vozi". Ustvari, gledajuci njihov prepotentni osmjeh na licu kada projure, a pri tome okrenu glavu da vide gdje sam ja, siguran sam da to misle.

Da ne "bogohulim" nije mi jasno kako ne padaju u velikom broju, imajuci u vidu kakve sve brzine i provlacenja izvode po ulicama Sarajeva, a posebno mladi mulci, obavezno sa jos jednim mulcem na suvozacevom sjedistu? Ako nista, Sarajevo je puno tramvajskih pruga, a kada MALI tockic upadne u taj "kolotrag" to se je tesko izvuci i majstorima sa velikim i debelim gumama. Mene je prosto strah tramvajskih sina.

Oprosti im Boze, ne znaju sta cine.

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
Smrtonosni dar!
« Odgovori #4 u: 07 Srpnja 2005, 12:44:12 »
Komentarima na forumu cemo puno uciniti:  svaka obavijet da je netko nastradao, mene osvijesti i barem sam neko vrijeme u lijepom strahu.

Sa druge strane, mi ISKUSNI bikeri po godinama i stazu (digresija:  zasto ja uvijek masem djeci koja meni masu kada prolazim motorom?  Jer, netko je rekao "da djeca moraju imati svoje heroje!". Ja se sa tim slazem i to u praksi apliciram), trebamo da u svakoj prilici razgovaramo sa klincima iz kvarta i opceniti sa klincima bilo na semaforu ili negdje drugo, ipak oni nas obozavaju i dive nam se, dakle treba razgovarati i STALNO savjetovati i UPOZORAVATI sta bi im bilo dobro i vazno za ciniti. Uvijek i u svakoj prilici. Ja to radim i nije mi tesko. Pa neka me i mrze. Ali, doci ce prije ili kasnije, s bozijom pomoci, iz dupeta u glavu, a svakako prije ako im to netko kaze. Pogotovo netko tko im je uzor.  :D

I JESU roditelji krivi ako djete ne zna da vozi a dobilo je vozilicu i jesu krivi ako dijete ne nosi kacigu. Ne do 25-godine, ali svakako do 21-e. Ima i polomiti motocikl i nogama i rukama ako ne slusa. Pa, nek me i ono mrzi, ali dok ne stekne VELIKO iskustvo u prometu opcenito, ne moze samostalno donositi odluke. Nema govora o tome.

Smrtonosni dar!
« Odgovori #5 u: 07 Srpnja 2005, 12:51:08 »
Citat: "emirharley"
Komentarima na forumu cemo puno uciniti:  svaka obavijet da je netko nastradao, mene osvijesti i barem sam neko vrijeme u lijepom strahu.

Sa druge strane, mi ISKUSNI bikeri po godinama i stazu (digresija:  zasto ja uvijek masem djeci koja meni masu kada prolazim motorom?  Jer, netko je rekao "da djeca moraju imati svoje heroje!". Ja se sa tim slazem i to u praksi apliciram), trebamo da u svakoj prilici razgovaramo sa klincima iz kvarta i opceniti sa klincima bilo na semaforu ili negdje drugo, ipak oni nas obozavaju i dive nam se, dakle treba razgovarati i STALNO savjetovati i UPOZORAVATI sta bi im bilo dobro i vazno za ciniti. Uvijek i u svakoj prilici. Ja to radim i nije mi tesko. Pa neka me i mrze. Ali, doci ce prije ili kasnije, s bozijom pomoci, iz dupeta u glavu, a svakako prije ako im to netko kaze. Pogotovo netko tko im je uzor.  :D

I JESU roditelji krivi ako djete ne zna da vozi a dobilo je vozilicu i jesu krivi ako dijete ne nosi kacigu. Ne do 25-godine, ali svakako do 21-e. Ima i polomiti motocikl i nogama i rukama ako ne slusa. Pa, nek me i ono mrzi, ali dok ne stekne VELIKO iskustvo u prometu opcenito, ne moze samostalno donositi odluke. Nema govora o tome.

Potpisujem...

« Odgovori #6 u: 07 Srpnja 2005, 12:53:54 »
Citat: "linza"
Ne slazem se nimalo sa tobom Raga. Pa nisu roditelji krivi ako mala nije imala kacigu. Nemoze roditelj biti kobac nad svojim djetetom. A sta ako je imala 15 godina? Mlada je isto ko da ima i 25 pa pogine. Roditeljima je to ista stvar.
Ja ne mislim da cemo komentarima na forumu nesto postici. Jednimo sto nam se moze desiti je da policija bude stroza prema nama. A ja to nebi zelio.
Normalno da mi je zao kad netko pogine ali ja je ne poznam. Nemogu imati preveliko suosjecanje sa tim tragicnim dogadjama.
Mozda sam malo ovo grugo napisao ali mi je stvarno vec pun k...c ovih mrtvih jer u svakom razgovoru sa civilima ja se moram braniti pricama meni se nece nista desiti. Mozda i hoce. Sta je znam? Ako je sudjeno bude. A mozda bas mi se treba deisiti nesto jer moja nesreca ce imati neki veci kozmicki utjecaj

Ne mogu se složiti s tobom Linza, kakav je to roditelj koji dopusti da mu dijete sjedne na motor koji nije registriran, dijete nema dozvolu i nikakvo iskustvo i uz sve to ne nosi kacigu.
Znam da roditelj ne može stalno kontrolirati nosi li dijete kacigu i on to ne može znati kad nije doma cijeli dan, ali je znao da dijete nema dozvolu i da motor nije registriran.
Ja bi takve roditelje kaznio zatvorom, pa bi vidio kad bi se dogodilo par takvih slučajeva koliko bi djece vozilo skutere bez ičega.
I ovo uopće nije sudbina ovo je ruski rulet sa pet metaka u bubnju.
A što se tiče policijske strogoće, oni je usmjeravaju u sasvim krivom smjeru, kažnjavaju nas koji vozimo desetljećima i potpuno legalno, dok na ovakve odmahuju rukom jer im oni ni ne staju.

Smrtonosni dar!
« Odgovori #7 u: 07 Srpnja 2005, 12:58:00 »
Kada se ja ne slazem sa tobom bilo bi logicno da se ti ne slazes sa mojim komantarom :mrgreen:
Znam da nije pametno sto AKO su joj starci kupili motor da nisu ga registrirali samo sto registracija nema veze sa padom. Di je bila kaciga, vrlo vjerojatno na nocnom ormaricu pored ceslja za kosu i sminke.
Mislim da je grubo suditi jadne roditelje a neznamo sta se zapravo desilo i iz kojeg razloga curetak nije ilama kacigu i kako se nasla u tom autu

Smrtonosni dar!
« Odgovori #8 u: 07 Srpnja 2005, 13:00:20 »
Citat: "emirharley"

Tako je treba stalno GOVORITI, VIKATI, UPOZORAVATI, SAVJETOVATI pa ako barem jedan mladi vozač posluša učinilo se jako puno  :!:

Smrtonosni dar!
« Odgovori #9 u: 07 Srpnja 2005, 13:04:36 »
Kada se ja ne slazem sa tobom bilo bi logicno da se ti ne slazes sa mojim komantarom :mrgreen:
Znam da nije pametno sto AKO su joj starci kupili motor da nisu ga registrirali samo sto registracija nema veze sa padom. Di je bila kaciga, vrlo vjerojatno na nocnom ormaricu pored ceslja za kosu i sminke.
Mislim da je grubo suditi jadne roditelje a neznamo sta se zapravo desilo i iz kojeg razloga curetak nije ilama kacigu i kako se nasla u tom autu

Greška roditelja: ne kupovati motor djetetu bez dozvole i barem nekog iskustva.
2. greška roditelja: kako dijete u to doba može biti vani kad po zakonu ne može biti bez prisustva nekog punoljetnog.

Smrtonosni dar!
« Odgovori #10 u: 07 Srpnja 2005, 13:15:30 »
Citat: "Raga"

2. greška roditelja: kako dijete u to doba može biti vani kad po zakonu ne može biti bez prisustva nekog punoljetnog.

Ma nemoj me zezat  :evil:  Do kad je tvoj sin vani?

Smrtonosni dar!
« Odgovori #11 u: 07 Srpnja 2005, 13:46:16 »

Ma nemoj me zezat  :evil:  Do kad je tvoj sin vani?

Do 23.00 bez motora, jer ga ni nema i još je stariji od ove jadnice.

Smrtonosni dar!
« Odgovori #12 u: 07 Srpnja 2005, 13:52:55 »
Mislim da sam uso u konverzaciju o temi o kojoj nemam nikakvu referncu

« Odgovori #13 u: 07 Srpnja 2005, 21:57:48 »

Ne mogu se složiti s tobom Linza, kakav je to roditelj koji dopusti da mu dijete sjedne na motor koji nije registriran, dijete nema dozvolu i nikakvo iskustvo i uz sve to ne nosi kacigu.
Znam da roditelj ne može stalno kontrolirati nosi li dijete kacigu i on to ne može znati kad nije doma cijeli dan, ali je znao da dijete nema dozvolu i da motor nije registriran.
Ja bi takve roditelje kaznio zatvorom, pa bi vidio kad bi se dogodilo par takvih slučajeva koliko bi djece vozilo skutere bez ičega.
I ovo uopće nije sudbina ovo je ruski rulet sa pet metaka u bubnju.
A što se tiče policijske strogoće, oni je usmjeravaju u sasvim krivom smjeru, kažnjavaju nas koji vozimo desetljećima i potpuno legalno, dok na ovakve odmahuju rukom jer im oni ni ne staju.

...u potpunosti se slažem.....ali vas molim da ne spominjete policiju u neg. kontekstu da nebi bilo (c).......
**BMW***

Smrtonosni dar!
« Odgovori #14 u: 08 Srpnja 2005, 07:45:17 »
:toilet: