Autor Tema: Smrtonosni dar!  (Posjeta: 26822 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline aurellie

Smrtonosni dar!
« Odgovori #90 u: 16 Lipnja 2006, 12:26:36 »
Citat: "shezael"
...
prvenstveno bi išaketala roditelje koji svojoj djeci daju motor (iako nemaju položeno-->nažalost ima i toga,nisu rijetki slučajevi)..i pustila da se zapitaju,kako će se osjećat ako ima dijete padne ili nedaj Bože,ćak i pogine...imat će na duši njega i nedaj Bože još nekog ko je sudjelovao u nesreći...

Kao sto kazes, nisu rijetki slucajevi - bas nasuprot. Skuter, a nerijetko i motor, je danas jako popularan rodjendanski dar, za razliku od polaganja vozackog ili kacige koji bas i nisu tako popularni darovi roditelja svojoj djeci. Valjda ne zele da im se netko smije djeci (u mojoj selendretini isto jako popularan obicaj)

Inace ako se malo raspitate u vezi kaciga kod lokalnih gaseRRa dobit cete vrlo zanimljive odgovore, kao npr od kacige imaju manju preglednost i ne cuju opasnost, pa sve da ista lomi vratove, itd. I ajde sad ti uvjeri tu ekipu da stave kacigu :) I konacno, kad je stave, iz nekog cudnog razlgoa NE ZELE potrosit jos 4 sekunde da je i zakopcaju????

The machine spirit is with me!

Smrtonosni dar!
« Odgovori #91 u: 16 Lipnja 2006, 15:20:34 »
ma sto da kazem na ovu temu? bas sam isla obaviti tehnicki i ostalu papirologiju za sestrin skuter. naravno da sam bila sa kacigom, medutim bila sam atrakcija. svi su se okretali kao sto ja to nosim. a od 10 skutera/motora koje bi vidjela samo su recimo 2 imala kacigu, pa ti sad racunaj koliko nas nosi kacigu, a koliko ih nije ni svjesno sto kaciga znaci. pogotovo mladi koji tek pocnu voziti, ne znaju ni znacenje kacige.
bas sam maloprije isto nekome pokusala objasniti sto znaci nositi kvalitetnu kacigu, a ne onu koja je skoro pa za bicikl. naravno u slucaju potrebe i ta moze posluziti, ali u doglednoj buducnosti je preporucljivo i nju zamijeniti sa kvalitetnom. nazalost mladima nedostaje edukacije po tom pitanju. dio toga je kucni odgoj, dio toga je jezik ulice koji kaze da nisi faca ako nosis kacigu i ako ne vozis jaki motor (koji uopce ne znas voziti i prejak je za tebe i iskustvo koje imas u voznji motora).
a kako ocekivati da ce roditelji nauciti mlade nesto o odgovornom ponasanju ako se i sami tako ne ponasaju u prometu? npr. maloprije krecem na semaforima na Domu Zdravlja kad mi se upalilo zeleno. medutim tip koji je bio u autu, faca, dao gasa, skripe gume, takorec je poletio i presjekao mi put. vidjela sam koja je ura na vrijeme pa sam stala i pustila ga, ali presjekao je i jos jednoga tipa na motoru koji se dao u potjeru za njim. ne znam kako je zavrsilo ali se nadam da ga je propisno oprao.  :mrgreen:

Smrtonosni dar!
« Odgovori #92 u: 16 Lipnja 2006, 17:57:38 »
:roll:  ja ne zakopčavam kacigu :oops:  ali išao ja i 10 metara sa motorom..uvijek ju imam
spasila mi moju čelavu usijanu slavonsku glavu jednom....a bome i drugi pta kad je udarac kacigom o asfalt i struganje bio još gori..
unatoč svemu! ja sam mislio kako ja ne mogu odvojit glavu od asfalta...????jer..judaš sam i imam neke tehnike padova ali ljuuudii moji..nema to veze! kad se 80 na sat zaleti masa od 100 kila i počne klizat po afaltu! pa jedino me može kombi zaustaviti! nema šanse da odvojim glavu od asfalta kao ni da se zaustavim nasilno kad ja hoću.... :lol:

Smrtonosni dar!
« Odgovori #93 u: 16 Lipnja 2006, 18:08:37 »
ej, kako nece preko poste i vojnovica na zadnju kad svi ti gaseri znaju pavelu, a niko drugi ih    
ne može ulovit

Smrtonosni dar!
« Odgovori #94 u: 16 Lipnja 2006, 18:59:29 »
ovo baš i nije tema u kojoj se možete šalit..jer smo svaki dan nažalost suočeni s time da netko na motoru/skuteru nastrada..što svojom krivnjom,što krivnjom nekog drugog....

što se tiće onih koji ne nose kacigu kako bi mogli pokazat kolike su face i kako su zgodni,neka to isto rade i kad se slomiju..pa će vidjet jeli bolje nosit kacigu (pa stani sa strane i popij piće ako se hoćeš pokazat) ili živjet sa "prekrasnim" ožiljkom preko glave...
®ivot je samo jedan, stoga, pazite na sebe i druge, vozite glavom, a ne rukama i nogama i uvijek se sjetite da ste to mogli biti ba¹ vi...

Offline f6

Smrtonosni dar!
« Odgovori #95 u: 16 Lipnja 2006, 19:13:36 »
Slažem se sa Shez. Ovo nije tema za šalu, a pogotovo ne danas, kad se nažalost dogodila još jedna nesreča, nažalost sa tragičnim završetkom. Molim moderatora da ove neozbiljne postove skine ili prebaci negdje drugo. Izjasnite se, ako Ostale teme nisu dovoljne za zajebanciju, onda ćemo napraviti novi forum koji ćemo nazvati zajebancija, pa ko voli nek izvoli. Kad smo već oko današnjih događaja, nažalost, još jedan mladi život je izgubljen, i mislim da kolegi motoristi trebamo odati počast, primjereno kako i zaslužuje. RIP
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

Smrtonosni dar!
« Odgovori #96 u: 16 Lipnja 2006, 19:20:27 »
znas kako je kad djeci kazes nemoj oni bas to rade pa onda probas...
ali vrijeme faljeno i nisam znao da je neko poginio i dali je imo kacigu
Bog i Hrvati

Offline f6

Smrtonosni dar!
« Odgovori #97 u: 17 Lipnja 2006, 20:04:14 »
Evo da vam rečem nešto što sam saznao i učinio. Ja sam sebi uzeo za pravo, a nadam se da mi nitko neće zamjeriti, da u ime Plastičara i Forumaša, pošaljem poruku Željku Tutnjeviću kojemu je u ovom trenu jako teško bez obzira što nije niti malo kriv. Tutanj se svima od srca zahvalio.
On je samo u retrovizoru odjednom vidio svjetlo i nešto ga je udarilo u retrovizor, odnosno lijevu stranu motora. Pao je na desnu stranu a nesretni momak je klizio sigurno nekih 50-tak metara. Mladić nažalost izgleda nije u komi nego je klinički mrtav (mozak), samo mu aparati održavaju ostale funkcije. Nažalost, imam iskustva s tim, moj susjed pok. Zoran Milivojević je bio u istom stanju. Kod mladih ljudi ne isključuju aparate nego se čeka da svi organi otkažu.
Još jednom, na veliku žalost, moramo pisati na ovu temu, moramo nekome poželjeti da počiva u miru, a i još jednom smo svjedoci situacije da mlad čovjek pogiba neposredno nakon što kupuje relativno jak motor. Nemam prava ni ja niti itko drugi popovati jer svi radimo da ne rečem pizdarije. Ne znamo detalje, ali na tom predjelu ima i puno onih famoznih šahtova. Kad se razletiš uz bolnicu dovoljno je naletjeti i na onaj podignuti šaht, dovoljno je da vozač ispred tebe trzne lijevo za izbjeći ga i eto tragedije. Ništa nemam pravo reči, ali apeliram na sve vas, pogotovo mlađe skuteraše, da pazite što po gradu radite. Znam da vas nije lako uvjeriti da vam nedostaje iskustva, ali zapamtite; u gradu treba znati o čemu razmišlja onaj 200 metara ispred vas, treba nanjušiti situaciju. Idite na poligon, radite stunteve, a na cestu se vratite bez preše i panike. Ne dozvolite da, nedajbože, za nekim treba plakati i tipkati.
Oprostite ako sam bio naporan, ali ovo sam morao napisati.
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

Offline ntR

Smrtonosni dar!
« Odgovori #98 u: 18 Lipnja 2006, 01:11:39 »
Evo komentara od nekog 15-18 god. Skuter sam aktivno poceo voziti sa 14, ljudi su okolo ludili zvali mi roditelje trubili na cesti kad bi me vidjeli sto izvodim. U tom sam vremenu imao veliku srecu da mi se nije nista previse dogodilo imao sam srece i srece i to evo sada priznajem sa 16. god ne bas puno stariji ali barem malo pametniji i iskusniji. Ovo sto se tice stuntova e pa ljudi meni je to za dusu kao i karabaji i ne pada mi na pamet na putu nesto raditi jer mogu ugroziti sebe i druge za to mjesto postoji poligon gdje se ja mogu opustiti i ako se polomim ne ugrozavam nikoga a ni sebe previse. Za kacige cu reci jedno, a to je da je nosim od kada sam poceo  voziti, ne mogu bez nje voziti i ne shvacam kako drugi mogu bez nje voziti. Ova danasnja maldezvecina ide za onim I like to kurch kurch i ne nose kacige vec se samo vozikaju kroz grad ko muhe bez glave onako kako sam ja s 14 samo sa kacigom i samo je pitanje kada ce ljudi napokon shvatiti i poceti nositi kacige ne samo mladji vec i stariji jer cemo dotad ginuti ko muhe. Ljudi zbog takvih imaju krivi uvid u nas i ne shvacaju kako je to kad volis motor , a razlika izmedju nas i sminkera je ta sto je nama lijepo sjesti na motor upalit ga porovzat se za dusu a oni ga upale i voze se za druge.
ust remember..Where you've spent your time. Can't respect all the tears you have cried. Just remembe

Smrtonosni dar!
« Odgovori #99 u: 18 Lipnja 2006, 12:31:00 »
Citat: "f6"
Volio bi da se u ovu raspravu uključe i forumaši od 15 - 18 godina, da vidimo i njihova razmišljanja i iskustva

Sve zavisi od covjeka do covjeka, svi smo mi razliciti bez obzira na dob.......

Citat:
ajde ti klincu od 17 18 godina neke stvari dokaži ako on neće sam skontat....
ne znam...ne znam šta da kažem drugo....

To je dobro receno....
Ali za te godine se nebi bas slozio.....
Ima i starijih ljudi koji nece poslusat, koji imaju svoj film u glavi i tako kad im netko nesto rece ne slusaju jer misle da sve znaju....
Dosta puta se spominjemo mi mladi da smo neiskusni i da se ludiramo po gradu....
Pola mladih to i radi.... ali pogledajte i ove straije malo... ne mislim na sve vas...
ali mislim da dob ne govori previse je li netko dobar vozac ili ne.....
Jes  da stariji imaju vise iskustva....
Ali sta ce ti iskustvo kad se zabavas i gasiras....
Znaci da sve zavisi do covjekove glave, je li cist i da se ne izivljava na motoru... :wink:

Smrtonosni dar!
« Odgovori #100 u: 18 Lipnja 2006, 17:25:51 »
:(  :(  :(  a imao je planove za ženit se...imao sam neki poslić da mu napravim neku web sranicu....uvijek vesel i ok dečko bio....
ali zgrožen sam!
i pomalo moram priznat tužan kao i moji straci..koji su se sada uplašili za mene da to nije normalno..jer taj dečko je prije par dana sjedio tu za našim stolom pio kavu sa mojima.... :cry:

Smrtonosni dar!
« Odgovori #101 u: 18 Lipnja 2006, 18:11:55 »
tAKO JE F6,treba gledat 5 auta ispred,a pogotovo skuterasi,male gume uzas cesta a niko za njih ne mari!!!!A nekad i smetaju zbog spore voznje pa se prestizanjem njih dovodi svak u crne situacije,jer naizgled idu sporo,a kad ih ides pretec UVIK nalet auto...

Ma svak treba imat 1000 ociju...i pazit.
A kako je taj momak sto je pao?Koji motor je vozio,koliko god?Cili se jezim kad mislim o tome...
...

Smrtonosni dar!
« Odgovori #102 u: 18 Lipnja 2006, 22:45:26 »
Meni ne ide u glavu kako neki naši "gaseri" koji su pali s motora prije godinu, dvije i bili u komi, jedva  izvukli živu glavu, opet sjednu na motor bez kacige i pun gas preko Vojnovića...  Je li ti jadni roditelji vide svoju djecu?  Evo u niti dva mjeseca poginula su dvojica mladića u gradu s motora, svaki dan netko padne pa zar nekima još nije došlo do glave da se nemaju što po gradu gasirat...
Jesu li ljudi stvarno toliko glupi da svoj život ostave na asfaltu? Puno se priča o tome kako treba nosit kacigu pa hvala Bogu uveli su te prijave od 700 kn pa je sve više ljudi nosi,,,  Netko je napisao kako sad svi s Foruma nose kacigu, meni osobno je Forum promjenio neka razmišljanja pa mislim da bi trebali poboljšat reklamu i ostale motoriste savjetovati i pomoći kako da se promjene navike sjedanja na motor bez kacige i sl.
ster

Offline nienna

• metro xD
Smrtonosni dar!
« Odgovori #103 u: 18 Lipnja 2006, 22:48:06 »
danas su nas zaustavili niz batalu...i prijateljica treba platit 700kn  :?
..........na hladnom sjeveru

Smrtonosni dar!
« Odgovori #104 u: 18 Lipnja 2006, 22:58:53 »
Pohvali se, e da je Bog dao da je prijava 5000 kn svi bi nosili kacigu! A sad plaćajte!
ster