Autor Tema: Gume  (Posjeta: 60605 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Laske

Odg: Gume
« Odgovori #225 u: 07 Listopada 2008, 00:47:53 »
Bridgestone Battlax BT021, dvo (tro, ako brojimo posebno lijevu i desnu stranu gume od sredine) komponentne SPORT-TURING gume, sastavljene od tvrđe sredine za veći broj kilometara na turi i mekših rubova, za bolje držanje u nagibu... Eto, sve ti rekoh, ja ih imam već 5000 km i nisu se pomakle, nijednom zaplesale - osim po gradu gdje sve pleše ! A mislim da smo tu neđe po stilu vožnje, pa ti vidi, nisi više mali...

Laske

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #226 u: 07 Listopada 2008, 00:53:56 »
al hebe me taj ljevi rub.....  :mrgreen:
kad bi uzimo Bridgestone onda moram uzet set a nazad je qualli jako dobra pa je šteta.... :think:
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

Offline Laske

« Odgovori #227 u: 07 Listopada 2008, 00:59:29 »
Očito si brži u lijevim nego u desnim bogenima, dakle traži dvokomponentnu gumu sa jačom komponentom na lijevoj strani gume  [smilie=lolroll]
Laske

Offline Rookie

« Odgovori #228 u: 07 Listopada 2008, 01:02:32 »
 :thumbsup: il da uzmem slik pa mi je svejedno.. kad se obrije ljeva obrnem gomu i imam opet ljevu ki novu  :mrgreen:
Zastranili smo s OT   
Iđem leć  :thumbsup:

Offline Nix

« Odgovori #229 u: 07 Listopada 2008, 01:19:07 »
Michelin pilot power,moja preporuka.Mirna, bolje prati putanju,lakše pada u nagib,drži za pop....,ne traje baš najduže,ali ako ti je oriđiđi trajo 20k km,onda će i ova barem desetak,Qualifer drži dosta dobro također,ali trese u 3 pm. ;),mogu reć i traje solidno...Pogledaj i metzeler,o njima sam čuo sve same pohvale,sporttouring klasu,odličan omjer trajnosti i gripa.
naravno i Bridgestone je odličan. :thumbsup:
Free Rider

Tetkica racing team

« Odgovori #230 u: 07 Listopada 2008, 05:21:19 »
Corsa III je najbolja guma na kojoj sam ikad vozio.Ja ih bez problema koristim na stazi,a neki se i trkaju na njima http://www.motorcycle-usa.com/Article_Page.aspx?ArticleID=4595

niksa

« Odgovori #231 u: 07 Listopada 2008, 08:07:19 »
mojac preporuka ti je michelin pilot road 2CT
evo stavio 2 set prije par dana
super zadovoljan i drzanjem i trajanjem gume

Offline demza

• Aprilia RSV Mille my02
    • apriliabase.com
« Odgovori #232 u: 07 Listopada 2008, 22:05:50 »
Te eto vec kad je izmjena na vidiku..... zanimaju me vasa saznanja o Dunlop Sportmax Qualifier RR gumi

I eto usporedba s Bridgestone Battlax BT-016 ,Bridgestone Battlax BT-021
Bridgestone Battlax BT-002 Racing Street (skuplja cca 150kn od ovih poviše)
Razlika je u cca 150-200kn po gumi dakle ne velika pa cisto provjeravam unaprijed.
 Inače zadnja je qualifier i ima jos dosta mesa pa tako da nije potreba mjenjat je al onda bi po svakoj logici trebalo prednju opet stavit istu ko i do sad. Al problem je sto kod mene gume izdrzu 10 000km i vise pa vazda je jedna nova dok je druga celava....
 Il dal pokusat prvo sa RR-om pa se onda prebacit na Bridgestone ako je dost bolji iako to kod mene nema efekta kad ih neiskorištavam toliko da bi osjetio razliku.... :doh:
 ???

(neke su ure  pa nezanjerajte ovu moju zavrzlamu) :mrgreen: :thumbsup:

Ajme sta si ti sve napisaooooo  :shock: :mrgreen:

Dunlopa nikada nisam probao posto mi vjera tako zabranjuje, ili drugim rječima, moja brutala nikako ne podnosi gumu tako slabog gripa. Zvuci cudno, ali RSV provrti Dunlop kao od šale. Govorim o cestovnim... Iako ova nova, GP racer (ako sam pogodio) je navodno izvrsna (tako mi prica Goran G. - trenutno vodeci u Dunlop Cupu klasa FUN - Tuono Factory).
Jednostavno nemam nikakve zelje probati Dunlop...

Ovo sto cu ti napisati uopce ne mora biti vazno tebi posto je u pitanju cetverocilindras...

Na Bridgestone BT-002 Racing PRO se vozim otkad sam kupio motor! Guma je prokleto dobra na Grobniku. Kada je topla lijepi kao blesava i daje apsolutnu sigurnost na cesti. Na Grobniku nisam dozivio puštanje niti u jednom trenutku. Treba imati na umu da se radi o racing gumi homologiranoj za cestu.
Prirodno stanište pista, a na cesti kao da je u rezervatu (oprezna).
Na cesti je treba malo više zagrijati. No za pojam Bridgestonea, govorimo o minuti-dvije ;)
Najpouzdanija guma koju bez razmisljanja stavljam na motor. Jedino na kisi na cesti je pušiona totalna. Pogotovo na RSV. Mokar grobnicki asfalt joj uopce ne smeta...
I zbog malo cudnjikavog profila sama pada u zavoj do ruba. Samo mali pokret i vec si u dobranom nagibu.

Pandan BT002Pro je Pilot Power koji sam probao takodjer na RSV. Doduše, ne na svom, vec na malo blesavijem od mog. Nikako mi nije sjela. Potrebno ju je duze grijati, cak predugo kad se naviknes na bridgestone  :doh:
Jedino joj hvalim preciznost i linearnost pada u nagib.

Sada se vozim na BT002 Racing STREET i imam same pohvale za cestovnu uporabu. U biti je to ista BT002Pro, ali modificirana kako bi se prije grijala na cesti i duze trajala. nekih 5000-6000km i to je to. Fajrunt. Ipak je to guma visokih performansi.
Prvi set sam probao na Grobniku, na Bridgestone day. eh.. Prvi izlazak na stazu i odmah lagano razocaran u odnosu na PRO verziju. Guma dok se ne zagrije, mjesi! Mjesi, nije bas ugodno za nekoga tko bi se prvi puta našao na stazi s njom. Kada se ugrije, ima performanse skoro kao PRO. Razlika samo u nijansama.
na cesti druga prica. Zagrijavanje trenutacno, full performanse, ali za nijansu manje od PRO verzije. ako nisi odvezao barem dva seta PRo, neces ni primjetiti...

BT016 nisam vozio, ali ima dobar test kod mene: http://www.apriliabase.com/content/view/90/29/

Inace sam zadrti fan Bridgestonea, pa mi oprostite na subjektivnosti  :big_smile:
a i svatko tko me poslusao prilikom preporuke guma i stavio bt016, kasnije ju je hvalio u nebesa. Zasad najbolja cestovna guma na tržištu...

« Odgovori #233 u: 07 Listopada 2008, 23:01:13 »
ja sam fresko stavio Bridgestone Battlax BT 016 i stvarno se super vozi.
:)

Offline Rookie

« Odgovori #234 u: 08 Listopada 2008, 19:03:17 »
2 demza, sad si ti svašta napisao  :mrgreen:
Sve je to ljepo rečeno al previse rječi grobnik mi nista neznace..jer to me neznima a ni približno neiskorištavam grip na gumi kao npr na toj stazi.
Dakle cestovna guma koja je za prosječnog vozača zadovoljavajuca a da je prihvatljiva cjenonom.
  Sad kad je zadnja koa nova onda steta ju je skidat i bacit..pa sad il uzet opet obični qualli il ovaj RR iako mislim da RR ima drugaciji nagib same gume pa sad kako bi se RR i obični slgali to neznam.
 Qualli je meni ok pošto mi traje i 10 000km tako da sad neke hi-tech gume mislim da i nema potrebe uzimat. Al eto samo me hebe taj ljevi dio gume :mrgreen: :thumbsup:

« Odgovori #235 u: 08 Listopada 2008, 19:12:09 »
Previse volis lijeve okuke!  :big_smile: Meni se prednja tavnomjerno trosi sa strane,ali potrosim je u 3500-4000km!!
Dezurni kamikaza !!!  A.K. ZUPA DUBROVACKA
MK Dvije Rote

« Odgovori #236 u: 08 Listopada 2008, 20:32:33 »
Previse volis lijeve okuke!  :big_smile: Meni se prednja tavnomjerno trosi sa strane,ali potrosim je u 3500-4000km!!

PA dobro sta radis sa tim gumama?

Koliko ti onda zadnja traje, 2000 km?  ???
*Kiss french, ride Italian*

« Odgovori #237 u: 08 Listopada 2008, 20:38:21 »
Koliko ti onda zadnja traje, 2000 km?  ???

5000 - 6000 :big_smile:
®ivot je samo jedan, stoga, pazite na sebe i druge, vozite glavom, a ne rukama i nogama i uvijek se sjetite da ste to mogli biti ba¹ vi...

Offline demza

• Aprilia RSV Mille my02
    • apriliabase.com
« Odgovori #238 u: 08 Listopada 2008, 21:11:03 »
2 demza, sad si ti svašta napisao  :mrgreen:
Sve je to ljepo rečeno al previse rječi grobnik mi nista neznace..jer to me neznima a ni približno neiskorištavam grip na gumi kao npr na toj stazi.
Dakle cestovna guma koja je za prosječnog vozača zadovoljavajuca a da je prihvatljiva cjenonom.
  Sad kad je zadnja koa nova onda steta ju je skidat i bacit..pa sad il uzet opet obični qualli il ovaj RR iako mislim da RR ima drugaciji nagib same gume pa sad kako bi se RR i obični slgali to neznam.
 Qualli je meni ok pošto mi traje i 10 000km tako da sad neke hi-tech gume mislim da i nema potrebe uzimat. Al eto samo me hebe taj ljevi dio gume :mrgreen: :thumbsup:

Ukratko: BT016 ;)

« Odgovori #239 u: 08 Listopada 2008, 21:15:39 »
potpisujem

ja sam je stavio prije 500km prvi put i dosad mi je na njoj dobar filing, udobnija, bolje drži i topla i kad je hladna (u odnosu na Qualifier koji sam do sad trošio)
CIKLAMA