Autor Tema: Gume  (Posjeta: 60611 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Odg: Gume
« Odgovori #135 u: 22 Lipnja 2007, 19:22:55 »
pomalo Lazare.. ti si se dobro spremio za te utrke.. postati ces najbrzi u drzavi i tko ce te onda stic? :-)

« Odgovori #136 u: 29 Lipnja 2007, 00:11:38 »
c/p motori.hr

Hrvatski uvoznik za Michelin gume nam je dostavio službeno priopćenje o opozivu Michelinovih modela Pilot Power i Pilot Power 2CT.

Pilot Power koji je distrubuirala tvrka Auto Antonio, kao službeni uvoznik Michelina, nije iz problematične serije tako da nije bilo potrebe za zamijenama.

S druge strane ukupno je prodano sedam komada guma Pilot Power 2CT sa naznačenim DOT-om. Od njih sedam, Auto Antonio je do sada kontaktiralo 5 kupaca.

Svim kupcima, Auto Antonio će zamijeniti gume sa novima, bez obzira na broj kilometara i stanje guma, te pokriti sve troškove vezane uz transport i montažu istih.

Podsjetimo se, Michelin je odlučio preventivno zamjeniti određene Pilot Power i Pilot Power 2CT gume u dimenziji 120/70 ZR 17. Gume koje obuhvaća sigurnosni opoziv na sebi imaju oznake:

- "Made in France"
- DOT 6UCW 980T ili DOT 6UCW 979T

Ukoliko imate pitanja ili nedoumica, javite se uvozniku za Michelin, Auto Antonio na broj telefona 021/459-680 ili na e-mail: matko@auto-antonio.hr

Offline Laske

« Odgovori #137 u: 11 Listopada 2007, 14:35:27 »
Pošto mi je lakše otipkati par slova nego pregledavati 10 stranica slova o gumama, evo tipkam pitanje "onima koji znaju" (aurellie u ciljanoj si skupini radi tisuća sati surfiranja). Da li je ovo guma za mene (moj bike) ? Jako puno gradske vožnje, dakle ravne vožnje gdje se troši sredina gume, a sa povremenim izletima van grada gdje ne rijetko pređem 100 km/h ?  :big_smile: Šala, drugi dio opisa se odnosi na brzu i agresivnu vožnju s vremena na vrijeme...  8) Dakle ?

BRIDGESTONE BATTLAX BT - 014
Laske

« Odgovori #138 u: 11 Listopada 2007, 18:48:59 »
Imam ti ih ja na dukcu, i pri kraju su... Odguro sam sa zadnjom 8500 iako prvih 2500 nebi smatrao voznjom, prije razradjivanjem i upoznavanjem sa motorom. Prednja ima jos mesa na sebi.. Al cu je svejedno mjenjat na proljece skupa sa zadnjom ćelestonkom...  :P
*Kiss french, ride Italian*

« Odgovori #139 u: 11 Listopada 2007, 19:30:24 »
Imam ti ih ja na dukcu, i pri kraju su... Odguro sam sa zadnjom 8500 iako prvih 2500 nebi smatrao voznjom, prije razradjivanjem i upoznavanjem sa motorom. Prednja ima jos mesa na sebi.. Al cu je svejedno mjenjat na proljece skupa sa zadnjom ćelestonkom...  :P
Jel do ruba?e nemam u stanu katalog bridgestone guma,na otoku sam ostavio,Laske donesem ti ako oces..dok sam jos tu

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #140 u: 11 Listopada 2007, 20:08:51 »
 Neznam sto se zamaras.... :mrgreen:
 Meni ova qualifier-ica evo 12tkm odvrtila... a da je srednji dio gume tvrdja smjesa preso bi duplo a to je vec previse  :mrgreen:
 [smilie=lol]
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

Offline aurellie

« Odgovori #141 u: 11 Listopada 2007, 20:34:35 »
Ne bih znao za BT014, nisam ništa čitao o njima  :D Ali odvrtio sam na Qualifiericama preko 10000km, nakon nekih 5k su počele bit malo lošije ali sve u svemu jako dobra i jeftina guma  :D

The machine spirit is with me!

Offline Laske

« Odgovori #142 u: 11 Listopada 2007, 21:59:57 »
mislim da i f6 ima Qualifier i kaža da su ok...
amo malo i ostali komentirati ove dvije navedene gume...
zapravo, još ne znam cijene jednih i drugih guma, možda bi odluka i bila lakša...
Laske

« Odgovori #143 u: 11 Listopada 2007, 22:23:45 »
014 ti je dosta skuplja od dunlopa qualifier-a (mislim oko 400-500 kn vise za set guma)..

Sto znam i sto su mi rekli kolege, dvokomponentne michelinke (pilot sport 2ct-999s i pilot road 2ct-900ss) su mrak gume, a ljudi voze muski.

Ja se dvojim izmedju ovih pilot road 2ct i Metzelera sportec M3.... Metzeler svako malo ima akciju dje dava set guma za dukca za 2000kn sto je odlicna cijena u Hr za takvu klasu guma, a ove Michelinke mogu uzet u Slo za 240 eur set kad mi se vrati porez ( -18%).

@faber

A, trudio sam se ravnomjerno ih trosit, pogotovo zadnju gumu  :twisted:

Offline Laske

« Odgovori #144 u: 12 Listopada 2007, 00:31:08 »
Pitao si jednom za Pirelli, ako sam dobro zapamtio. Malo sam čitao što kažu talijanci i za Diablo sve same pohvale...
A onda sam našao i simpa tabelu koja dava podosta odgovora na neka pitanja, a i koju bi admin mogao negdje na portal puknuti iako je malo stara, izvolite:

Od 2005 je krenula proizvodnja 2CT (Two Compound Tecnology) guma za nas smrtnike, dakle cestovnih dvokompozitnih guma, baš ono što trebam, je li: tvrđa sredina za dužu trajnost i mekši rubovi za bolji grip na magistrali  :big_smile:
Npr. 2005 Michelin je izbacio prvu takvu gumu sa cestovnom homologacijom, Pilot Power Race. 2006 ju je naslijedila Pilot Power 2CT, a sada je tu Pilot Road 2.

Bridgestone kaže za BT-014: Battlax BT-014 is a new ultra-high performance radial designed for the aggressive street rider.
Neznam za BT-014, ali novi proizvod Bridgestone BT-021 također dvokomponentna tehnologija, koju Bridgestone naziva SACT (Straight And Cornering Technology)

Sada su u užem izboru Michelin Pilot Road 2, Bridgestine Battlax BT-014 i BT-021 i preporučena od strane Forumaša Dunlop Qualifier...
Što više čitam strane forume i Bridgestonova objašnjenja, razne testove, najbliži sam odluci o kupnji BRIDGESTONE BT-021. Ima li je itko od nas ?
« Zadnja izmjena: 12 Listopada 2007, 01:48:12 od Laske »
Laske

« Odgovori #145 u: 12 Listopada 2007, 04:16:04 »
Stavi cijenik svih guma za usporedbu pa ces se lako odlucit koju ces gumu.Mislim da s nijednom neces falit a Dunlop ce biti sigurno najjeftinija.Lolo je vozio sa Dunlopom na Grobniku odlicno vrijeme.Nemoj bas gledati koliko ce ti se guma trositi po sredini ili po rubu ili koliko ce ukupno trajati kilometara.Neka se potrosi i na 5 ts ali ces znati da je svih 5 ts dobro drzala.
“Netko mora nastaviti ostvarivati snove poslije Honde a to je BMW”

« Odgovori #146 u: 12 Listopada 2007, 07:46:06 »
Hvala Laske,

Bog istina, vrlo dobar frend je uzeo novu CBR 1000 i prva ugradnja je diablo corsa, hvali je na sav glas. Gledo sam kod nas cijene tih guma i jos su skuplje od Bridgestona.... :namrgodjen:
BTW, koja ti je guma bila kao prva ugradnja? Kakva se pokazala??

niksa

« Odgovori #147 u: 12 Listopada 2007, 08:15:14 »
ja imam na banditu Metzeler Z6 i super sam zadovoljan iako je turing guma kao i BT-021 i pilot road 2
kada sam ga kupio bile su nove pilot power i nestale su za 4000 km i to najvise je stradala prednja guma
ove Metzeler imaju oko 12000 km i vrijme je za promjenu jest da su malo skuplje ali u padjena je sada akcija i imas ih za 2200 kn inace redovna cijena je oko 2500 kn

« Odgovori #148 u: 12 Listopada 2007, 08:42:57 »
Evo i mene,neki dan dobio i (stavio isti dan) Metzeler Rensport RS1,i odradio prvih 100 km lake voznje za razradu i super zadovoljan,platio ih 1700 kn,ali s postarinom (HP Express) dodju 1850 i plus ugradnja doju na 2000 kn ukupno kad zivis u ovom podrucju...
Ali bitno je da sam zadovoljan gumom,drze odlicno u bogenu,a za daljnje dojmove napisat cu kasnije nakon 2000-3000km.
Prije su na cbr-ki bile super corsa trkace,odlicne ali se trose ko maslac. :big_smile:
Sex,bikes & rock'and'roll !!!
Shanki manijak.
Bogu mil,a ni vragu nije mrzak.

Offline f6

« Odgovori #149 u: 12 Listopada 2007, 10:53:29 »
Ali odvrtio sam na Qualifiericama preko 10000km, nakon nekih 5k su počele bit malo lošije ali sve u svemu jako dobra i jeftina guma  :D

Ja odvrtim 5-6 i gotove su  :shock:
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili