Evo kako:prvo ustedis para kad kupis gume online,kad ih vec imas u rukama onda:princip montiranja gume je isti kao kod bicikla.
1.ispustis sav zrak iz gume.
2.najtezi dio je ovaj kad moras odljepit gumu od felge.Ja uzmem tocak u ruke i stavim je ispred prednje gume auta i drzim je pod otprilike 45 stepeni,jaran udze u auto i lagano krene naprijed a ja pazim da guma od auta ne osteti felgu nego samo da gazi po gumi,tako ponovis sa svake strane i guma je odljepljena od felge,zaboravih napomenut da se pomjesa malo deterdzenta za sudze i vode pa se naspreja okolo prije nego sto pocnes proces.
3.gumu skines na isti nacin kao u bicikla samo sto moras pazit na felgu,na svakom mjestu gdje ces staviti(ja to zovem)pajser uvuces komad tanke plastike izmedzu felge i gume i onda izvuces gumu..........ma ko u bicikla
4.stavljs gumu nazad isto ko u bicikla :big_smile:stim da pazis na rotaciju gume i takodze neke gume imaju tacku koja je u boji i nalazi se na zidu gume,ona oznacava da je guma na tom djelu najlaksa tako da tacka treba biti u istoj ravni sa ventilom jer ja felga najteza gdje se nalazi ventil,vec je balansiramo pomalo

balansiranje:
1.potrban je komad duze zeljezne sipke na cije krajeve stavis kuglagere(lezajeve)koji bi trbali biti novi i lagano podmazani,znaci jedan na jednu stranu a drugi na drugu.
2.napravis neki oblik postolja koji ce biti iste visine na obije strane,lezajevi idu na vrhove tog postolja a kroz tocak se provuce sipka i tako da je tocak na sredini
3.laganice se zavrti tocak nekoliko puta i vjerujte da ce uvjek stati na istom mjestu,sto da je donji dio najteza tacka tocka
4.oznacis suprotnu tj gornju tacku tocka i pocinjes lakano dodavati tegove,pocnes sa najlaksim tegom pa zavrtis (samo laganice)ako stane na istom mjestu ko i prije ti dodas jos jedan uteg,i tako sve dok guma pocne stajati na raznim mjestima i to znaci da je izbalansirana.Tegovi se stavljaju na sredinu felge a ne na strane i ispocetka ih se ljepi selotepom sve dok nevidis koja ti tezina treba