Autor Tema: Vulkanizeri u DU  (Posjeta: 89522 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Odg: Vulkanizeri u DU
« Odgovori #90 u: 21 Listopada 2007, 22:06:46 »
nemam pojma kako naplaćivaju....ali mislim da je dole najskuplje u gradu...
PEYTON CITY MADHOUSE

Offline nienna

• metro xD
« Odgovori #91 u: 22 Listopada 2007, 14:01:57 »
ti si zenska.....mozda si se svidila radniku  :mrgreen:
[smilie=lolroll] [smilie=lolroll]
kako da ne, samo sam imala srece  :joy:

ne vjerujem  [smilie=lolroll]
:fingers_mad:

a puuuuuuuuuuuuuuuussy  :big_smile:
..........na hladnom sjeveru

Offline pAx

« Odgovori #92 u: 27 Listopada 2007, 13:39:53 »
istina da im je montaza nekih 70 kuna ,sto je vise koliko ja znam nego iđe u gradu,ali sto se vremena tice,odusevljen
Ja platio izmjenu obje gume 150 kn !!!

citam ove vase postove i nemogu vjerovati... pa zar se montaza i balansiranje naplaciva ako kupis kod njih gumu?  :shock:
kod Djurasa je to nepoznanica

Offline Laske

« Odgovori #93 u: 28 Listopada 2007, 11:10:33 »
guma nije bila kupljena "kod njih", zato je i cijena bila "od njih"...
Laske

« Odgovori #94 u: 05 Studenoga 2007, 06:48:10 »
Ljudi,nemojte nikome placati za balansiranje i montiranje guma,vrlo je jednostavno za uraditi.Ako koga interesuje mogu mu objasniti kako se radi bez ikakvog posebnog alata.

Offline f6

« Odgovori #95 u: 05 Studenoga 2007, 14:50:49 »
 :shock: :shock: :shock:
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

« Odgovori #96 u: 05 Studenoga 2007, 15:45:27 »

« Odgovori #97 u: 05 Studenoga 2007, 15:53:21 »
Pa gdje si do sad? Potrošismo para i para na balansiranje!
...zajedni¹tvo stvara snagu, disciplina stvara mir...

Mi nismo ljudska biæa koja imaju "spiritualno iskustvo" - veæ spiritualna biæa koja imaju "ljudsko iskustvo"!

Zemlju nismo naslijedili od svojih predaka, veæ smo je posudili od vlastite djece.

Offline Nix

« Odgovori #98 u: 05 Studenoga 2007, 16:03:59 »
Ljudi,nemojte nikome placati za balansiranje i montiranje guma,vrlo je jednostavno za uraditi.Ako koga interesuje mogu mu objasniti kako se radi bez ikakvog posebnog alata.

Interesira mene.  :thumbsup: Iako sumnjam da bi to sam išo radit,ali ajde reci...Neam uopće ideju kako! :roll:
Free Rider

Tetkica racing team

« Odgovori #99 u: 05 Studenoga 2007, 16:22:39 »
staviš hondu na štender u livijo, uzmeš kredu, zavrtiš rotu koju želiš balansirat i približavaš je lagano felni sa strane, negdje kreda dirne negdje ne! E tamo gdje dirne, pa ne tamo nego nasuprot zaljepiš uteg koliki hočeš! Što veči uteg to ti je balansiranje bolje! Odnosno bolje ti je rota ubalansirana! Ne štedi na olovu!
...zajedni¹tvo stvara snagu, disciplina stvara mir...

Mi nismo ljudska biæa koja imaju "spiritualno iskustvo" - veæ spiritualna biæa koja imaju "ljudsko iskustvo"!

Zemlju nismo naslijedili od svojih predaka, veæ smo je posudili od vlastite djece.

Offline Nix

« Odgovori #100 u: 05 Studenoga 2007, 16:49:40 »
Neka neka još ću u đuraša ja ostavit novaca i novaca.... :lol:
Free Rider

Tetkica racing team

Offline f6

« Odgovori #101 u: 05 Studenoga 2007, 17:01:00 »
Ljudi moji, jeste li normalni. Ma zašto uopće gumu balansirati. Bacati novce. Za obje gume montirati i balansirati potrošiti cijeli jedan rezervar goriva. Ili to vidim da Vedro zagovara odokativnu metodu  [smilie=lol] To je naučio u Operi  [smilie=lol] [smilie=lol]

« Odgovori #102 u: 05 Studenoga 2007, 17:02:53 »
Evo kako:prvo ustedis para kad kupis gume online,kad ih vec imas u rukama onda:princip montiranja gume je isti kao kod bicikla.
1.ispustis sav zrak iz gume.
2.najtezi dio je ovaj kad moras odljepit gumu od felge.Ja uzmem tocak u ruke i stavim je ispred prednje gume auta i drzim je pod  otprilike 45 stepeni,jaran udze u auto i lagano krene naprijed a ja pazim da guma od auta ne osteti felgu nego samo da gazi po gumi,tako ponovis sa svake strane i guma je odljepljena od felge,zaboravih napomenut da se pomjesa malo deterdzenta za sudze i vode pa se naspreja okolo prije nego sto pocnes proces.
3.gumu skines na isti nacin kao u bicikla samo sto moras pazit na felgu,na svakom mjestu gdje ces staviti(ja to zovem)pajser uvuces komad tanke plastike izmedzu felge i gume i onda izvuces gumu..........ma ko u bicikla
4.stavljs gumu nazad isto ko u bicikla :big_smile:stim da pazis na rotaciju gume i takodze neke gume imaju tacku koja je u boji i nalazi se na zidu gume,ona oznacava da je guma na tom djelu najlaksa tako da tacka treba biti u istoj ravni sa ventilom jer ja felga najteza gdje se nalazi ventil,vec je balansiramo pomalo :P

balansiranje:
1.potrban je komad duze zeljezne sipke na cije krajeve stavis kuglagere(lezajeve)koji bi trbali biti novi i lagano podmazani,znaci jedan na jednu stranu a drugi na drugu.
2.napravis neki oblik postolja koji ce biti iste visine na obije strane,lezajevi idu na vrhove tog postolja a kroz tocak se provuce sipka i tako da je tocak na sredini
3.laganice se zavrti tocak nekoliko puta i vjerujte da ce uvjek stati na istom mjestu,sto da je donji dio najteza tacka tocka
4.oznacis suprotnu tj gornju tacku tocka i pocinjes lakano dodavati tegove,pocnes sa najlaksim tegom pa zavrtis (samo laganice)ako stane na istom mjestu ko i prije ti dodas jos jedan uteg,i tako sve dok guma pocne stajati na raznim mjestima i to znaci da je izbalansirana.Tegovi se stavljaju na sredinu felge a ne na strane i ispocetka ih se ljepi selotepom sve dok nevidis koja ti tezina treba

« Odgovori #103 u: 05 Studenoga 2007, 17:05:32 »
staviš hondu na štender u livijo, uzmeš kredu, zavrtiš rotu koju želiš balansirat i približavaš je lagano felni sa strane, negdje kreda dirne negdje ne! E tamo gdje dirne, pa ne tamo nego nasuprot zaljepiš uteg koliki hočeš! Što veči uteg to ti je balansiranje bolje! Odnosno bolje ti je rota ubalansirana! Ne štedi na olovu!
Ti govoris o krivoj felgi.Svrha balansiranja nije ispravljanje krive felge

Offline f6

« Odgovori #104 u: 05 Studenoga 2007, 17:10:34 »
Prije nekih tridesetak godina u Dubrovniku je bio samo jedan vulkanizer i moralo se čekati na red i po cijeli dan. A i motori su išli 60-80 kmh, gume su bile baš kao od bicikle pa smo ponekad i to radili. Ali danas........ :shock: :shock: