Autor Tema: METKOVIć NORIN I SEOSKO GOSPODARSTVO  (Posjeta: 2396 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

METKOVIć NORIN I SEOSKO GOSPODARSTVO
« u: 24 Listopada 2010, 13:30:57 »
Subotnje jutro je osvanulo sunčano kako smo i očekivali.Ustajem oko 7 ipo kavica i odo se spakovat pa malo u đir.Sa Borisom sam se sinoć dogovorio da se nađemo oko 9 znači iman vrimena popit na miru kavu i krenit prema izlazu iz Splita.Krcanje goriva i taman Boris stiže.Kratki dogovor di da popijemo prvu kavu i [blink]MEC EKIPA[/blink] kreće.Tempo lagani jutarnji taman za razbuđivanje .
Ali nove gume na Stromu treba malo ugrijat da bi počele držat kako triba.Na krivinama iza Omiša počinjemo malo „gazit“ gume i moram opet ponoviti serija  Bridgestone BW 501/501 je izvanredna.Guma drži ka lipilo na cesti.
Nekoliko puta sam namjerno išao na bilu traku da vidim da li će proklizat ali nisam osjetio ni najmanje proklizavanje.Gume su za 10 stvarno sam prezadovoljan,pa moran uzeo sam iste ka i prošli put   [smilie=lolroll] [smilie=lolroll].
U Makarskoj odlazimo na kavu na rivu, a od kolača smo odustali u zadnji čas. Dobro smo se začakulali i ode ura vrimena da nismo rekli „keks“.

E onda je Boris stavio čepove u uši i bilo je dooooooobrog prženja po cesti…alo momak jeste vi sa Grobnika utekli   :mrgreen: :mrgreen:

Do Metkovića stižemo expresno i susrećemo poznatu ekipu sa Grobnika, inače dobre Borisove prijatelje.

Malo se trgovalo sa sprejevima ,a ko nije ima love za trgovat zva je na mobitel.   :laugh2:

Posjet Borisovim roditeljima ,koji  su nas dočekali sa kolačima rakijom od kadulje , mandarinama i sve to začinili živom čakulom.   :thumbsup:

Moramo dalje imamo još dosta toga za obić i vidit a i lipše je vanka nego u kući…

Pošto je ovo Borisov kraj on preuzima ulogu vodiča/domaćina i vodi me na  vrh brda gdje se nalazi crkvica stara 150 godina.

I onda odjednom buka cika i vika ….stižu lovci, kažu idu na jarebice.

..isto kako su iznenada došli tako su i krenuli u lov bez puno priče samo ..odoše…

Ostajemo nas dvojica i Borisov prijatelj iz djetinjstva…jedna slija za uspomenu i ode i on  :mrgreen:

Pogledam na mobitel i vidim Tino zva  da je stiga doma i da nas čeka da svratimo .  :cool2:

OK krećemo i za po ure bi trebali bit na seoskom imanju TINA čELIćA.

čim skrenete prema Kuli Norinskoj priroda vas oduševi svojom lipotom.Kraj bogat vodom zelen je nekom posebnom zelenom bojom.Lipo je to za vidit na slijama ali uživo je to ipak puno lipše.

Tino izlazi iz kuće a onda panika guske su poludile čim su ga vidile ..nevjerovatno čim su mu čule glas odma su došle do nas….malo kukuruza i tišina   :mrgreen:

Tina sam upoznao kao bajkera, a on je, između ostalih aktivnosti kojima se bavi,restaurator lađa i trupica.
Ova lađa stara je oko 150 godina i ležala je na dnu Norina oko 30 godina .
Za iduću sezonu trebala bi biti spremna da voza turiste po Norinu ..a možda i nekog od vas ako vas put nanese u te krajeve .

Najljepši dio ovog izleta mi je bio odlazak lađom na izletište koje je Tino od šikare pretvorio u prekrasno misto za odmor , rekreaciju ili jednostavno odlazak u tišinu .

Na lađi Tino nas je dočeka sa domaćim kozjim sirom,domaćim kruvom,kapulicom,smokvama, a sve smo to zalili sa bilom ili crnom bevandom.Aperitiv (orahovicu) nažalost nismo probali jer ipak treba se vratit u Split ,a i bevanda je dosta.

Slije govore puno više nego šta ja mogu opisat zato  gledajte i uživajte

...terapija   [smilie=lolroll] [smilie=lolroll]

…i tako rić po rić nismo ni osjetili da se lagano spušta mrak…stvarno smo guštali Tino hvala na gostoprimstvu ..doći ćemo opet ..možda i netko od ekipe svrati jer ovo je šteta ne obići i uživati baren jedan dan u toj lipoti.

Na povratku nailazimo na lađu
Lađu koja je bila na službenoj utrci lađa 2010. godine.Nije potopljena ni uništena  :nono: ovako se čuva da se ne rasuši i da bude spremna za iduću utrku.  :icon_wink:

...mriža za jegulje

..pije ta KAWA pije ko mutava ...normalno kad je pržiš...  :mrgreen:

« Zadnja izmjena: 25 Listopada 2010, 01:19:16 od joke1311 »

Odg: METKOVIć NORIN I SEOSKO GOSPODARSTVO
« Odgovori #1 u: 25 Listopada 2010, 17:15:42 »
Lijepi đir, edukativni :) :thumbsup:
MK Unbelievable riders Dubrovnik

« Odgovori #2 u: 27 Listopada 2010, 08:20:50 »
..Evo ekipa ima i mali filmić sa Norina ili kako tamo kažu Norilja   :mrgreen: ... da je kako dogovorit neki đir DU-ST kad ugrije  :think:

"Bitka" na Neretvi"

« Odgovori #3 u: 27 Listopada 2010, 09:24:13 »
Moj kraaaaj  :cry:

fino  :thumbsup:
...

« Odgovori #4 u: 27 Listopada 2010, 09:36:13 »
Moj kraaaaj  :cry:

fino  :thumbsup:

proša sam ti pored kuće,usporio i sve gledam nebi li slučajno naletio na tebe JBGA  ..da sam ima broj nazva bi te da vidim da nisi slučajno doli ...

...a lip ti je kraj  :thumbsup: