Autor Tema: Durmitor 7.6.2009  (Posjeta: 5297 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
Durmitor 7.6.2009
« u: 12 Lipnja 2009, 22:51:03 »
 Neko je bio govorio da se slabo vozimo u posljednje vrijeme pa evo da malo da pobrišemo prašinu s ovog pod-foruma  :mrgreen:

Sve se odigralo u 2dana dogovor je pao iako je vrijeme  bilo malo škakljivo al ujutro je učinio dan.
Pokret je bio u 5:30
 Dubrovnik-Budva-Cetinje-Podgorica-Kanjonom Tare pa pud Žabljaka a povratak nesto kracim putem od cca 200km.

Povratak

Ja i gospar "Premium Member" (Fjaka) smo taj dan odvozili cca 500km i svaki kilometar je bio zanimljiv tj krajolik je takav da bi najrađe vozio 50km/h cijelim putem. No evo slika koje je gospon Premium slikao a ja ga njesam pitao dopuštenje  :mrgreen:

05:46 Tankiranje na čilipima

Preko grane je sve islo relativno brzo i nitko nas nije trazio onu naknadu za eko taxu (biće smo uranili  :mrgreen: )
 Kamenari,trajekt 6:37

Negdje poviše Budve....

Pogled na Sv Stefan

Put do Podgorice je odličan a i na jednom djelu se stavlja novi asvalt a širina ceste je barem 12m i radovi su u punom tijeku iako je Nedjelja  [smilie=clap] (kod nas bi to bilo čudo)

Hvatamo se ceste i polako ulazmo u kanjon a pogled na vijugavu rijeku koja se usjekla duboko u zemlju je prekrasan.
Prvi mostić i odmor

Da malo povirimo u navigaciju

Dalje cesta nastavlja vijugat s bezbroj zavoja i tunela, prekrasna priroda pa se jednostavno moralo fermat na prvo prosirenje

Prva pumpa se ukazala i odlučili smo tankirat iako je izgledom jos u 80ima al mirniji smo kad su tankovi puni  :mrgreen:
 10eura i vise nije moglo stat iako sam tisko prstima

Več kad je ublizini odlučili smo obić još jedan Nacionalni Park

Voda je mrzla za kupanje

Al tu ima drugih sadržaja za zabavu

Zadrzali smo se uru vremena,vrjeme je za odlazak iako nam se nesto i nije islo jer je bas ugodno u debeloj hladovini.

Cesta opet vodi uz samu rijeku a sunce sve jace przi iako je osvježavajuće kroz cjeli kanjon.

Stajemo nakratko da mi guz dođe ksebi hehe

Neki turisti krecu na rafting a mi odosmo dalje kud nas cesta vodi do "Mosta na đurđevića Tari"
 Tražimo pogodno mjesto gdje bi se mogli slikat a Fjaka se malo zanio i ode on makadamom kroz šume i gore a ja ostah na asvaltu ki gušterica.
 Al iskoristavam to za pokoju fotku

Vratija se šime

Nakon par slika nagovorio me da odemo đombom okle cemo imat dobru sliku s mostom u pozadini....  
Zeko papa travu

Napokon se hitam asvalta i nastavjamo put bez stadanja do Žabljaka.
Al nije bas sve proslo kako smo planirali. Uletili (idalje mislim da je bila navlakuša) smo ultrasoničnom brzinom (78km/h) u radar (ograničenje 60) iako bi se moglo 60km/h tuda slobodno ici po snijegu jer em je ravno em niđe kuće ni psa ni mačke.
 Srećom s Milicajcima se moze dogovorit pa sam kaznu od 20eura prepolovio na pola i ostavio mu da to on "uplati" na banku. Moš mislit što će uplatit  [smilie=lol]
Kod nas tako nebi prosao jer se nemoze ni popricat ljudski s Policajcima.

Ulaz na Žabljak i hotel koji mi je jos ostao u sjecanju od 88-me....

I to je to,stigosmo na cilj...

Ili pak ne

Ostavili smo motorine i dalje pješice do jezera....

Vrjeme je marende a piva ide u frizer

« Zadnja izmjena: 13 Lipnja 2009, 00:17:11 od Rookie »
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

Offline Rookie

Odg: Durmitor 7.6.2009
« Odgovori #1 u: 13 Lipnja 2009, 00:10:28 »
Marenda uz jezero i predivan pogled i žurimo obić što više je moguće jer oblaci su se nadvili nad Durmitorom i šalju nam sitne kapljice...

Zanimljiva kosačica na gusjenicama  :shock: :klanjase:

Povratak

Pri povratku je rosila kišica pa je kondom dobro došao,pljuskova nije bilo pa je voznja bila relativno brza unatoc jako lošem putu.

Vrijeme se iznenada promjenilo i docekalo nas je sunce  [smilie=skocko]

Prolazimo granice nitko nas nepegla vele,stajemo malo odmorit i popit štogoć.
Lokalni đipsi :)

Stajemo poviše Župe da se olakšamo na tudjoj zemji uz prekrasan pogled na Župsku valu

"Kako je dobro....vidjeti te opet...."

« Odgovori #2 u: 13 Lipnja 2009, 00:14:50 »
Bravo momci, svaka vam dala... :thumbsup:
Hvala na lijepim slikama i rijecima...

Imate jos jedan put kojim bi valjalo da prodjete, javite se next time...

Offline Rookie

« Odgovori #3 u: 13 Lipnja 2009, 00:21:53 »
Nadam se da je taj put vise asvaltni neg makadamski  [smilie=lol]
Jer povratna ruta je predložena od Fjakinog kolege sa V.strom foruma (mislim) pa onda sve ti je jasno tkao je uživao na povratku a tko je sjedao malo na desnom malo na lijevom guzu a dobrim djelom je guz bio u zraku od silnijeh grba  [smilie=lol]

Volio bi poc do Kusturičinog grada hmmm

« Odgovori #4 u: 13 Lipnja 2009, 03:39:24 »
 slike su mrak :thumbsup: bilo bi lijepo to sve prođirat natenane, prespavat gore, pa onda doma.

« Odgovori #5 u: 13 Lipnja 2009, 08:34:27 »
Krasan dir (i slike)  :thumbsup:
A tough category, but the cream that is the BMW K1600GTL has remained at the top of this CW class for an impressive four years. (Cycle World)

« Odgovori #6 u: 13 Lipnja 2009, 13:56:40 »
uh  :klanjase: :cool2:
mnogo dobro  :thumbsup:
cini mi se kao izvrsna opcija za maknut se od uzavrelog ljetnog prometa po nashim cestama  :heat:

p.s. prilikom prelaska granice (hrvatska-crna gora) tko god plati eko taksu za motor zahebo se ili su ga zahebali, svejedno  :mrgreen:

« Odgovori #7 u: 13 Lipnja 2009, 16:38:34 »
Sto nisi pustio covjeka da se veseli kako je nije platio  :mrgreen:

Offline Rookie

« Odgovori #8 u: 13 Lipnja 2009, 21:44:42 »
Nisam je ni mislio kupovat,imam od rent-a cara jednu prenosnu  :mrgreen:
A nekog velikog prometa i nema gore

To: Cobra
Da,rasteć negdje šator i opait roštilj i sutri dan natanane sve obić i 3ci dan doma  :mrgreen:

« Odgovori #9 u: 13 Lipnja 2009, 22:58:54 »
Ponavljam: Eko taksa se ne naplacuje motorima, ni Z-ovima, cak...
@ Cobra: Mozemo organizovati gore smjestaj, i ako zelite rafting Tarom. To se sve moze uraditi u jedan dan, zatim prespavat, pa sjutradan lagano prema Zlatiboru, obici drveni grad, rucati i onda doma lagano. Mozemo preko Visegrada i Trebinja, a mozemo i preko Crne Gore nazad. Ja cu biti na celu kolone, pa cemo se nekako snalazit sa radarima... :mrgreen:

Edit: vidim da je Stijepo stavio nesto slicno u drugoj temi, sorry... :thumbsup:

« Odgovori #10 u: 13 Lipnja 2009, 23:17:09 »
Nema veze Gasho, samo da se vozi  :biker2:
A tough category, but the cream that is the BMW K1600GTL has remained at the top of this CW class for an impressive four years. (Cycle World)

« Odgovori #11 u: 13 Lipnja 2009, 23:27:32 »
Ponavljam: Eko taksa se ne naplacuje motorima, ni Z-ovima, cak...
@ Cobra: Mozemo organizovati gore smjestaj, i ako zelite rafting Tarom. To se sve moze uraditi u jedan dan, zatim prespavat, pa sjutradan lagano prema Zlatiboru, obici drveni grad, rucati i onda doma lagano. Mozemo preko Visegrada i Trebinja, a mozemo i preko Crne Gore nazad. Ja cu biti na celu kolone, pa cemo se nekako snalazit sa radarima... :mrgreen:

Edit: vidim da je Stijepo stavio nesto slicno u drugoj temi, sorry... :thumbsup:

Ne treba ti to ponavljat neki ne mogu to shvatit previse im je informacija  :mrgreen:
@gasho ides i ti na zaltibor u ovoj turi  :think: :think: :think:

« Odgovori #12 u: 13 Lipnja 2009, 23:33:15 »
Pa kako se dogovorimo...
Ja imam sad malo vise posla i najvise mi odgovara kraj osmog ili pocetak devetog mjeseca, ali ako bude dosta ljudi islo ranije, onda bih i ja nekako pobjegao sa posla...

Offline stalker

• *
  • Honda NC750XDG / SH 150
    • ABYSS diving & water sport center
« Odgovori #13 u: 14 Lipnja 2009, 00:03:13 »
Za onaj hotel na Žabljaku me vežu hmmm, događaji iz 1982. koji su mi na neki način obilježili ostatak života  [smilie=boobs]
http://www.renault-klub.hr
 -----------------------------

Bolje izgubiti tren u ¾ivotu nego ¾ivot u trenu!

« Odgovori #14 u: 14 Lipnja 2009, 00:07:07 »
 [smilie=lol]