Za one koji ne zele da daju mnogo novaca za "pravu" navigaciju, ili ne zele da nose jos jedan uredjaj pored mobitela, postoji opcija koju sam ja sebi ugradio na Android mobitel (Samsung Galaxy) i koja se moze dobiti u svakom malo boljem mobitel-servisu (ili mozete sami downloadirati), a zove se - iGo ! Mene je savrseno "provozala" po velikom dijelu Europe, "adresiranje" je precizno do svakog kucnog broja koji sam ukucao, u memoriji posjeduje upozorenje na sve poznate registrirane prometne kamere, a meni je dobra jer mi omogucuje mobitel-razgovore dok radi navigacija, a takodjer i muziku (dok se vozim autom, ne volim muziku na motoru).
Naravno, uvijek imam kao back up i "pravu" navigaciju o kojoj vi ovdje pricate, no nekako mi se je u praksi pokazala jednostavnijom (ne mogu da kazem i boljom) opcijom od "prave" navigacije.
Radi kao sat, bez greske, sasvim pouzdana, proracun potencijalnih ruta, kilometraza, lokacije, trazenje se radi sasvim jednostavno i brzo, uglavnom, samo navodim svoje iskustvo, a naravno, svako sebi odredjuje sta je povoljnije i zgodnije.