Autor Tema: KORčULOM UZDUŽ I POPRIKO 17.05.2007.  (Posjeta: 5105 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

KORčULOM UZDUŽ I POPRIKO 17.05.2007.
« u: 19 Svibnja 2007, 19:28:25 »
Pozdrav ekipa!!!
Dugo se nisam javlja pa me Fjaka napa da Vas zapostavljam.Pratim ja redovno forum i vidim da ste imali namjeru doć ali ……Ja sam bio tamo i čeka rasplet situacije kako bi Vam se pridružio,ali pošto niste došli ja se vratija doma i evo Vam mala reportaža da Vas napalim na dolazak na Korčulu. :thumbsup:
Evo vratija san se sa lipog putovanja po našim otocima i poluotocima..Krenio sam  ujutro 14.05. normalno iz Splita  :mrgreen: :mrgreen:  .Sunčano jutro kako sam i očekiva idealno za putovanje.Ubacujen stvari za put od 5 dana i mogu van reča da može u 9-ku poprilično stat stvari.Dva ruksaka jedan normalan a jedan ka normalna tank torba ,laptop,kišno odijelo i još je ostalo mista za sitnice.Tako natovaren krenija sam prema Orebiči i konačnom odredištu Vela Luci.
Prvo stajanje sam zacrta u Makarskoj je nisan tija ništa ist nego onako  na cesti šta je poznato da mi je največi gušt.U pekari u Makarskoj koju nam jje Corky pokaza uzimam burek sa mesom i takorekuć bez gašenja iden dalje jedino me trgovkinaj pitala (nakon šta me pogledala doslovno od glave do pete)nije li mi malo vruče u tome,a meni za pravo čudo i nije .Sidan na motor i pravac na neko odmorište.Dvadesetak kilometar dalje nalazim malo hladovine i stajem da napravin kojiu sliju i pojeden burek iz prošle rečenice.
Fantastično priroda i more su stvarno fenomenalni a i burek je dobar  :mrgreen: :mrgreen: .Na odmorišu    mistu Gradac nikoga tako da sam moga se malo glupirat i sam sebe slikavat.
Zadrža sam se jedno po ure i onda dalje pa ostalo mi je preko 200 km do kraja.
Prolazim pored Bačinskih jezera i uživam u prirodi ka iz slikovnica.Preko Ploča,Opuzena i Kleka stižem u Bosnu@v@@  znate da sam u Neumu.Na granici carinik me samo pogleda i govori vozi isto se ponovilo i na izlazu bez zaustavljanja idem dalje

.......

Dvadesetak kilometara dalje skrečem na Pelješac poluotok sa razvijenom poljoprivredom a nadaleko poznat po vinima Pelješac i Dingač.Pogleda sa pojedinih serpentina je za  5 .Moran reč da me zamalo u jednom zavoju tip pomea-mojom krivicom jer sam slikava –uredno sam se ispriča  kad sam ga pretica i tip je vrlo korektno odgovorija na moju sirenu tj. prihvatija ispriku.
U mistu Drače  stajem da ukrcam benzine malo čakulamo dok krcam gorivo(inače tip je iz Splita),raspitujem se za policiju jer sam tija slikavat u vožnji ali mi govori da zna bit policije i da nije pametno.Navlačim kacigu,pozdravljam se i krečem dalje.

........................

...........

Po ure kasnije dolazim u Orebić malo misto ali vrlo uredno i pošto je trajektno pristanište može se reč i živo.Kupujen kartu koja skupa sa motorom košta 24 kune  i odlazim popit caffe u obližnji kafič jer sam dobro tempira vrime i imam 20 minuti slobodno.
Kafić je onako neobičan i na ulazu su dvi velike palme lipo i kava jako dobra-a dobijete i čokoladicu. :mrgreen:

.............

U 14:30 ulazim u trajekt i za 15 minuti sam u i na Korčuli.Prekrasan grad u koje se osjeća povijest to se ne može opista triba sist na motor i doživit taj grad.
Ulazim u samo misto Korčulu i napravin krug oko zidina-sve je raskopano prioprema se za sezonu.Izlazim i pravac Vela Luka.Prolazim kroz Blato i ,čaru i Smokvicu mista koja proizvode meni najlipš vino Pošip.46 kilomatara nisam ni osjetio i pojavljuje se tabla Vela Luka i moj konačni cilj toga dana.Na celeru piše 290 km i temperatura od 32 stupnja Celziusa.Cili put sa zaustavljanjima,čekanjima, trajektom traja je 6 sati,ali jedino mi je žao šta sam bio sam i najgore je kad nemaš  s kim prokomentirat svu lipotu koju san vidio na putu.

........

U Luci srečem «ratnog druga»  pijemo kavicu na Velalučkoj rivi i čakulamo o nekim sada davnim vrimenima.Prije odlaska na večeru iz moje hotelske sobe slikajem zalazak sunca koji je među ljepšima na Jadranu uostalom prosudite sami.

15.05.2007. Vela Luka
7:30 zvoni mi mobitel a u p…. m……… nije tel nego budilica aj dobro  :mrgreen: :mrgreen:.Zvrcam mog Tina u Splitu da mi ne zakasni u školu.
Dižem se i iden uzet novine i popit kafu da ne izgubin običaj.
Kroz juto uglavnom gubin vrime ispijajući  kave i čekan popodne da mogu zbrisat u đir.Za popodne se odlučujem za čaru i Smokvicu mista poznata po vinima.
Oko 5 uri popodne krečem na kratku turu ali zanimljivu po pejsažima koje obilazim.Prolazim kroz Blato i skrečem uslikat Svetište Marije od Propetog Petković --tako se zove svetište.Na povratku stajen u Smokvicu na caffe i nalazim lika iz Splita jeb…….. nemoš se maknit nigdi da nema Spličana. [smilie=lolroll] [smilie=lolroll]
Izgadija je novu Rivu i odma smo se bacili na žestok razgovor ne sviđa se ni meni ali ko ga j....... nemoš sr....t po Splitu.  :mrgreen: :mrgreen:   Rastajemo se ipak u miroljubivoj atmosferi i kaže ako navratim opet da če on biti tu.
Dolazim doma mislim u Luku i napokon mogu popit bevand u od Pošipa uz lipu večeru na terasi restorana Dalmacije.
Lagano umoran iden u sobu i pošto nema interneta osuđen sam na TV koja me uglavnom živcira tako da sam zaspa več oko 11 uri …………….

..........
..

16.o5.2007.

Triba bi prepisat prvu rečenicu od prošlog dana ali neču jer danas sam bio spreman na alarm. :D
Iša san uzet nešt za popit i završija sam na drugoj strani Korčule.Ooooooo zna san ja i dalje zalutat
Skrečem sa glavne ceste i skrečem u misto Babine i vozan se nekin uskum putevima i dolazim na jedno zanimljivo misto......
Nažalost ovo nisu slike iz Francuske ali je Gospa Lurdska sa Korčule  :mrgreen:
Zadnja slika je iznad Vela Luke i desno se vidi otočić Ošjak još ga zovu otok zaljublenih......

...............

17.05.ženi mije rođendan pa san joj odlučiija za rođendan ić popit kafu u Korčulu.  :mrgreen: :mrgreen:
Ovdi priča prestaje jer misto je neopisivo..........

..........

.....................

Moran reč da san se na povratku smrza ka pi..... iako sam na sebe navuka sve šta je bilo u motoru--zaj..... tamo u planinama visina je  600 metara nadmorske visine pa Ti sad vidi.

Vrime je za poć ča Bilo je lipo počinje kiša i odlučujen se trajekton nazad.Za manje od tri ure bit ču u Splitu..... i tamo kišica ali jadna.........

........

Korčula je svakako grad prepun starina i ako ste u blizini obiđite ga isplati se.

Odg: KORčULOM UZDUŽ I POPRIKO 17.05.2007.
« Odgovori #1 u: 19 Svibnja 2007, 19:35:53 »
super napisano,svaka ti čast..slike su još bolje..stvarno si se potrudio i vidim da je bilo super  :thumbsup: :thumbsup:
®ivot je samo jedan, stoga, pazite na sebe i druge, vozite glavom, a ne rukama i nogama i uvijek se sjetite da ste to mogli biti ba¹ vi...

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #2 u: 19 Svibnja 2007, 21:06:55 »
 :klanjase: odlično si to sve napisao i poslikao  :thumbsup: Sad vec kad si nam se opet vratio onda tako nastavi i dalje pisat zanimljive putopise :thumbsup: Nazalost Fjaka je prodao njegovu krstaricu pa da ti se pridruzi.
Svaka čast Joke :thumbsup:
p.S moglo bi se nesto dog za Biokovo :food: :mrgreen:
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

« Odgovori #3 u: 19 Svibnja 2007, 21:24:31 »
Hehe svaka cast...ljepo napisano...bome znas napalit :)
...

« Odgovori #4 u: 19 Svibnja 2007, 22:07:06 »
Care!  [smilie=clap] [smilie=clap] [smilie=clap]

Malo večeras nešto uz večeru razmišljam kako volim putovat sam! I sad ti... Daš mi mislit s onim kako nemaš ljepotu s kim prokomentirat...

:mrgreen: Ipak je volim ja uzet cjelu za sebe, sam  :twisted: :twisted: :twisted:

Ali sam se zato na puno, puno mjesta iznenadio ugodno putopisom! Kraljevski!

Nadam se daa ovo neće otič u zastaru nego se stavit negdje da bude pri ruci.  :roll:

;)

Joke 1311 RESPECT!
...zajedni¹tvo stvara snagu, disciplina stvara mir...

Mi nismo ljudska biæa koja imaju "spiritualno iskustvo" - veæ spiritualna biæa koja imaju "ljudsko iskustvo"!

Zemlju nismo naslijedili od svojih predaka, veæ smo je posudili od vlastite djece.

« Odgovori #5 u: 19 Svibnja 2007, 22:39:25 »
Joke, mnogo si nam falia, svaka čast... :thumbsup:

« Odgovori #6 u: 19 Svibnja 2007, 22:46:58 »
Pa di si majstore.. svaka cast na ovom putopisu.. lijep djir.

Eto sutra idemo Marija i ja do Vela Luke.. :-)

Offline f6

« Odgovori #7 u: 19 Svibnja 2007, 22:50:21 »
Oooooooooo druže. Dobrodošao nazad u društvo smrtnika. Bogami je povratak respektabilan. Bravo, bravo. Jedino si falio ako se nisi iz Blata spustio u prižbu pa onda uz more do Smokvice. To je preljepo. Ali neka. Drugi ćeš put pitat. Ja sam u Luci bio 3 mjeseca, radio onu rivu. Tad sam upoznao Korčulu. Jesi li išao iza V. Luke do onih sela i uvala na moru, kroz one maslinike. Impresivno.
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

Offline pAx

« Odgovori #8 u: 19 Svibnja 2007, 23:01:47 »
Svaka cast na putopisu i slikama  :cool2:

Sad si me totalno napalio da otkrijem Korculu  ;D

« Odgovori #9 u: 19 Svibnja 2007, 23:57:30 »
bravo bravo  :D  :cool2:
sve super sve za 5  :D ali imam jednu veliku zamjerka, mogao si se vratiti preko dubrovnika  :mrgreen:

« Odgovori #10 u: 20 Svibnja 2007, 01:00:20 »
Evo me ponovo uz komp !!!!!
Uuuuuuu j........ te kolko pohvala.........
Prvo  hvala Vam na ovakvim postovima jer kad ih čitam osječam fenomenalno  :oops: :oops: i osječam da sam nešto lipo napravio kako za sebe tako i za Vas. :klanjase: :klanjase:

2 Shezael   moran Ti priznat da sam se stvarno potrudio jer nevolim pisat  [smilie=shrug]
2 Rookie    to za Biokovo gotovo da bi triba postat običaj u 7-8 misec  :occasion: :food:
2 OliveRR   evo ovaj put sam stavio malo više texta  :mrgreen:
2 Vedro     davno me nitko nije ovako nahvalio  :oops: :oops:
2 Gasho     očekiva sam Te na Korčuli..... 
2 krampus   želim Vamm sritan put i da se lipo provedete  :thumbsup:
2 f6        obiša sma svašta i te maslinike ali nisam bio u Prižbi ali oču ,Rivu si napravija za 5  :thumbsup:
2 pAx       drago mi je da sam te napalija
2 fjaka     doči ču...........
« Zadnja izmjena: 20 Svibnja 2007, 01:02:15 od joke1311 »

Offline Nix

« Odgovori #11 u: 20 Svibnja 2007, 12:40:38 »
Fantastičan putopis! :thumbsup: :thumbsup:
Free Rider

Tetkica racing team

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #12 u: 20 Svibnja 2007, 21:55:41 »
Joke to s Bikovom... treba to pokrenut pa da zazivi kao ajmo rec neka tradicija a ustvari to bi bila jos jedna izlika za  :food:  :food:  :occasion:  :mrgreen:
 Pokusaj nesto dog s ST ekipom pa baci ovdje :thumbsup:
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

Offline aurellie

« Odgovori #13 u: 20 Svibnja 2007, 22:35:52 »
Joke nije te bilo neko vrijeme. Jeli mi braco marljivo radi li zabušava?  :D

Dobre slike  :thumbsup:

The machine spirit is with me!

« Odgovori #14 u: 20 Svibnja 2007, 22:57:30 »
Joke to s Bikovom... treba to pokrenut pa da zazivi kao ajmo rec neka tradicija a ustvari to bi bila jos jedna izlika za  :food:  :food:  :occasion:  :mrgreen:
 Pokusaj nesto dog s ST ekipom pa baci ovdje :thumbsup:

Po zadnja dva-tri posta se vidi da si sinoć zaginuo... [smilie=lolroll]