Autor Tema: Prerade  (Posjeta: 27873 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Odg: Prerade
« Odgovori #105 u: 13 Prosinca 2007, 23:51:01 »
Hej... pa hvala na dobrodošlici. Ovako srdačnoj ekipi se nisam nadao  :thumbsup:
Dobro došao.... Voliš šparafit  :klanjase:
 Poznat mi avatar nešto....  ;)
Ovaj avatar mi je i na motori.hr a na slici je makina u izradi.
Ovdje se bolje vidi

« Odgovori #106 u: 14 Prosinca 2007, 00:14:45 »
e ovako ce moj izgledat :roll:

nista puno, veoma jednostavno al prelijepo

sve pet osim ove ugly maske i fara

a opet, ukusi...
a i ljepota je u oku promatrača
« Zadnja izmjena: 14 Prosinca 2007, 11:43:54 od OliveRR »
CIKLAMA

« Odgovori #107 u: 14 Prosinca 2007, 00:33:33 »
za preradit motor treba dosta novaca,svaka je prerada posebna,pitanje je
koliko se to isplati i kako takav motor voziti ili služe samo za gledanje :!:
Za lijepu preradu nije osnovni uvjet imati dosta novaca. Naravno da kod prerađivanja mašine, kočnica, ovjesa i općenito dijelova koji utjeću na vozne karakteristike motora ne treba štedjeti (u suprotnom ih je bolje ne dirati), ali što se dizajniranja tiče novac nije presudan. Zapravo puno je fightera na kojima vidiš gomilu skupih djelova i svi sliče jedan na drugog.. Pa koja je svrha onda raditi "unikat"? Upoznao sam čovjeka čiji motor izgleda kao oklopljeni konji vitezova iz srednjeg vijeka. Ploče lima je rezao savijao, polirao i slagao jednu preko druge tako da sad motor izgleda kao da na masci, rezervaru i repu ima velike metalne krljušti kao zmaj. Stvarno posebno i lijepo izgleda. To nije zahtjevalo gomilu novaca, samo ideju, volju i znanje.
Ja sam na svom motoru rep radio 3 mjeseca svaki dan. Materijali nisu skupi, ali definitivno treba imati volje.

« Odgovori #108 u: 14 Prosinca 2007, 11:29:17 »
wau! odlican rep!

« Odgovori #109 u: 14 Prosinca 2007, 11:30:50 »
da, braavo :cool2:
od cega si ga radio
dvotaktna munja

« Odgovori #110 u: 14 Prosinca 2007, 14:34:48 »
da, braavo :cool2:
od cega si ga radio
uh... prvo sam ramu na repu rezao i podigao ga 15cm. onda sam ga zapunio pur pjenom, skinuo je s repa i oblikovao glaspapirom dok nisam dobio oblik koji sam tražio (taj dio dugo traje) Kad je kalup bio gotov obložio sam ga alu foliom i prekrio poliesterskom smolom i armaturom (stakloplastika od koje se rade barke) u 3-4 sloja. Bušeni su tuneli za ledice (zadnji farovi) i onda sve presvučeno kitom za plastiku (sa staklenim vlaknima) i brušeno. Preko njega auto-kit i brušejne grubim glaspapirom. Opet navlačenje auto-kita i brušenje glaspapirima od grubih redom do najfinijih i na kraju vodom i vodenim glaspapirom (i to traje i šporko je za ispalit, znao bi biti cijeli bijel od prašine). Onda je išao sloj nitrošprickit-a, brušenje vodenim i primer za plastiku. Lakiran je crnom bazom i na njoj zlatnom perlom (crn je ali na suncu se presijava od crvene i smeđe do zlatne ali ne jako) i na kraju bezbojni....  Evo mislim da iscrpniji nisam mogao biti  ;D Svi ovi materijali bez cijene lakiranja ne dođu ni 400 kn ali treba imati puno volje i vremena. Drago mi je da ti se sviđa, hvala! :hello:

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #111 u: 14 Prosinca 2007, 20:05:43 »
mukotrpan posao al se isplati....
Pur pjena.. eh sjetim se kad sam ona upustva procitao kad je vec bilo kasno  :oops: pa 15dana ruke od suhe pur pjene  :oops:  :mrgreen:  :roll:
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

« Odgovori #112 u: 14 Prosinca 2007, 21:04:55 »
uh... prvo sam ramu na repu rezao i podigao ga 15cm. onda sam ga zapunio pur pjenom, skinuo je s repa i oblikovao glaspapirom dok nisam dobio oblik koji sam tražio (taj dio dugo traje) Kad je kalup bio gotov obložio sam ga alu foliom i prekrio poliesterskom smolom i armaturom (stakloplastika od koje se rade barke) u 3-4 sloja. Bušeni su tuneli za ledice (zadnji farovi) i onda sve presvučeno kitom za plastiku (sa staklenim vlaknima) i brušeno. Preko njega auto-kit i brušejne grubim glaspapirom. Opet navlačenje auto-kita i brušenje glaspapirima od grubih redom do najfinijih i na kraju vodom i vodenim glaspapirom (i to traje i šporko je za ispalit, znao bi biti cijeli bijel od prašine). Onda je išao sloj nitrošprickit-a, brušenje vodenim i primer za plastiku. Lakiran je crnom bazom i na njoj zlatnom perlom (crn je ali na suncu se presijava od crvene i smeđe do zlatne ali ne jako) i na kraju bezbojni....  Evo mislim da iscrpniji nisam mogao biti  ;D Svi ovi materijali bez cijene lakiranja ne dođu ni 400 kn ali treba imati puno volje i vremena. Drago mi je da ti se sviđa, hvala! :hello:

tako Jednostavno  :big_smile:
dvotaktna munja

« Odgovori #113 u: 16 Prosinca 2007, 22:11:13 »
mukotrpan posao al se isplati....
Pur pjena.. eh sjetim se kad sam ona upustva procitao kad je vec bilo kasno  :oops: pa 15dana ruke od suhe pur pjene  :oops:  :mrgreen:  :roll:
da...  treba pazi. Nezgodna je i kad padne na tkaninu, smola isto tako  >:( .. a tek nered kad se krene brusit... Ma zapravo i nije toliko komplicirano, samo traje, ali isplati se, pogotovo ako je zima duga.... Vidiš, bilo bi zgodno naći se, ko što su se prije none nalazile i uz čaj  plele ili vezle zajedno, da se ekipa entuzijasta nađe isto tako, svak sjedne na svoju pivsku bačvicu, brusi i komentira ove mlade danas što se ne ustaju u autobusu i kako je pjaca poskupila  :mrgreen:

Offline Dado

• *
  • Africa Twin Adv Sports, Vespa PX, Vespa VL1 1955
    • http://www.du-moto.com
« Odgovori #114 u: 07 Siječnja 2008, 15:58:29 »

Jasmine ovo mozes osvojit (ticket je 5$, a sve ide u dobrotvorne svrhe) :thumbsup:
http://www.pbtfus.org/rideforkids/ims/2007-08/

i jos malo o cijelom projektu
http://www.cycleworld.com/article.asp?section_id=3&article_id=518

7H3 M345UR3 0F 1N73LL163NC3 15 7H3 481L17Y 70 CH4N63

« Odgovori #115 u: 07 Siječnja 2008, 16:36:00 »
Mudro,da su stavili novu 1000RR nebi niko ni ticketa uzeo.Dobar motor,vrijedi 5 bucks.

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #116 u: 27 Kolovoza 2010, 22:56:44 »
da obrišemo prašinu...  :mrgreen:
turbo two stroke
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)