Autor Tema: Lap timeri  (Posjeta: 10289 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Lap timeri
« Odgovori #45 u: 05 Prosinca 2006, 20:05:44 »
ovi ćevapi će se usmrdit a piva ukiselit, ajmo ljudi  :food:

Offline pAx

Lap timeri
« Odgovori #46 u: 06 Prosinca 2006, 15:57:11 »
www.chipoteca.hr
Ulica grada Vukovara 269E, 10000 Zagreb
01/233 88 44

Ima ih i u Rijeci, Splitu i Osijeku.

Oni nemaju neku gotovu stvar koja bi mogla sluzit kao lap timer (sto sam i ocekivao) ali su mi putem telefona rekli koje dijelove tj. senzore imaju:

sifra:                naziv:                                                    cijena:
2030055101   OPTO BP 103-3 (foto trans.100mA 50V)   16.80
2030055201   OPTO BP 104 (foto dioda)                   5.25
2030029501   OPTO CQY 37 N(infrared dioda)                2.30

Podji na njihovu stranicu pod 'pretrazivanje' c/p sifru i stavi kvacicu da trazis po sifri i naci ces ove senzore.

* ispravak *
U biti zajebo sam se, prvo je senzor, a drugo dvoje su dvije razlicite diode kao izvor svjetlosti ali mislim da to nebi radilo jer je njihova svjetlost dosta slaba, tebi bi trebo laser. **

Zatim ti treba laser, pa napajanje za senzor jer dolazi bez icega, a vjerojatno i za laser, pa zica s kojom ce senzor bit spojen na komp, najvjerojatnije senzor dava analogan signal (ako je digitalan sve je lakse) pa se nemoze ta zica samo tako spojit vec ti treba "adapter" u kojeg ces spojit zicu, a "adapter" ustekat u Game Port na zvucnoj jer je to jedini analogni port na kompjuteru (ali noviji kompjuteri imaju ugradjenu zvucnu na maticnoj, pa nemas taj port, pa moras kupovat novu zvucnu ili na neki drugi nacin stvoriti analogni port na kompu) i na kraju treba ti, dakako, lemilica.

Eh, kad si sve to nabavio, onda krece prava zabava - ne, nije sastavljanje (to je macji kasalj), nego programiranje!

Ako si zaista voljan i nabavis ovo sve, mogo bih ti ja provat isprogramirat ovo, ne bi trebalo biti tesko, bar ne ovako teoretski  :wink:

Mozda se cini tesko ali bilo bi mnogo lakse (bar meni) da sam u ZG i da mogu poci do chipotece i uzivo razgovarat s prodavacem i vidjet na licu mjesta da li je to ta stvar koja nama (tebi) treba.
Vidis ici cu do Splita za tjedan ili dva, a ima Chipoteca i u Splitu...  :shock:

Lap timeri
« Odgovori #47 u: 07 Prosinca 2006, 08:23:02 »
a kad si ovako natrkeljo da se priključim i dam doprinos toj raspravi mada čovjek to neće ić pravit... najlakše je kupit... a može kupit tako da pita nekog organizatora utrka ili neki auto klub... neš ti problema...
kad bi se radilo ovako kako si ti pax napiso... onda je dovoljna prijemna dioda koja radi oko 700nm valne duljine... onaj laserčić mali za ključe u tom slučaju može služit kao transmiter... dakle prijemna je stalno zatvorena, laser prekine osvjetljavanje i krene odbrojavanje. sve se to da složit... ali je pitanje za koju je namjenu, ako je nešto profi onda nema smisla zajabevat se sa samogradnjom.  :wink:
--
Br¾e nisam mogo, sporije nisam htio

Offline pAx

Lap timeri
« Odgovori #48 u: 07 Prosinca 2006, 11:41:58 »
da ali fora je upravo to da sam uspijes slozit da bude funkcionalno, sad sam se toliko uzivio da razmisljam da sam narucim dijelove i napravim to  :big_smile:

Lap timeri
« Odgovori #49 u: 07 Prosinca 2006, 12:04:22 »
znam da je off topic ali gdje se mogu nabavit kamere one male npr. za iza vizira i koliko otprilike koštaju 8)