Bezobrazni jedan i pita me poznam li koga sa slike?!? Pa nije mi 80, kapero... a od 0-5 godine se neštoslabo sjećam.
Zna se dogodit da zbilja kasno palim, mislim se danima ko ima sliku Meštra Mata i nočas se upalila svječica! Krampuse, sunce mu poljubim?!?!? Znaš koristit lapis, nažvrljo si fino kad se radilo o "vidila mi gu.. puta", a bili možda mogo pitat nona Vinka da ti ispriča što o ovima što su pesete bili pred Dvorom?? Ako on nezna što se tuda događalo, ko zna? Da ne govorimo o oriđinalima, ma i škercima u kojima je, govori se, i on sudjelovo ili im bio jako blizu?
A NAJvažnije je gosp Nikša, to što dundo Vinko IMA "ONU" SLIKU MEŠTRA MATA, jer, kad mi je svječica upalila smjesu, sjetio sam se da mi je baš to pokazo kad smo ležali zajedno u ludari!! I ubijali dosadu pričama iz grada iz davnijeh vremena za despet nekima koji su bili s nama, a njesu znali ništa! (zlobnici: njesam se polomio, nego su me nešto izbužali doktori...) E, a osim toga, imo je dosta tega, svega i svačega, vjerujem da je to blago iz kojega bi se svašta moglo izvadit i za forum, za neku temu: svašta iz Grada. A da je viđet njegove memoare... malo ko je živio s gradom ko tvoj nono Vinko! I krunjenim glavama je skuho kafu! Da o običnim presidentima i ne govorimo! Pa ako ti nije teško, molim te provjeri malo!! Ako ima karikaturu, molim te posudi je i kopiraj! Ako onaki motorista, Meštar Mato, nebi vajo za maskotu foruma, a ko bi?!? A da si uzo neki diktafon i gnjavio Vinka da ti priča, bilo bi materijala za knjigu!! Vrhunsku knjigu o Gradu!