Autor Tema: Kawa 1400?  (Posjeta: 10755 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kawa 1400?
« Odgovori #45 u: 01 Srpnja 2006, 17:32:47 »
Citat: "OliveRR"
Meni nije jasno zasto ga usporedjuje sa jakim dizelasom poslje usporedbe s mlaznjakom...
Koji to dizelas lovi na niskim okretajima-ovi jaci dizelasi su sa turbinom koja se ukljuci na 3000-3500 okretaja i tek tad leti,a ovi bez turbine su tromi ionako :!:

Ne sumnjam da cupa ruke iz ramena :roll:
pa naravno da se misli na dizel s turbinom, slabo se više i proizvode bez turba, a turbo dizeli hvataju odlično več i s 1500-2500okr.

p.s. da tko ne pomisli da volim dizele, ne volim, nije mi ih uopče fealing vozit, volim benzince koji rade na velikim okretajima. honda fan :D  :wink:
e afraid be very afraid DaRk WiNd will come for you, and blow you away.

Offline nienna

• metro xD
Kawa 1400?
« Odgovori #46 u: 01 Srpnja 2006, 18:07:13 »
Citat: "duka187"
honda fan :D  :wink:

sad te volim  [smilie=devil]
..........na hladnom sjeveru

Kawa 1400?
« Odgovori #47 u: 01 Srpnja 2006, 20:46:10 »
Ma sta je tebi Duka,kakav dizel,pa ko moze napisat usporedbu dizela sa motorom,jos ovakvim od 200 ks,nema nijedne stavke di to moze usporedit,nema teorie,kakve turbine kakvi nos-ovi i kakvi bakaraci!!!Benzinac je pojam vuce,a ne dizel,ma da je dizel sa 5 turbina opet ga nemoze usporedjivat!Imam ja dizela bez turbine,da vidis kako taj lovi,17 s do 100,a ovaj sa turbinom dok ga ne provrtis na 3000 okretaja da upali turbinu,nes od njega dobit nista vise...

Honda CRX fan :wink:
Bmw fan 8)
...

Offline f6

Kawa 1400?
« Odgovori #48 u: 01 Srpnja 2006, 21:04:12 »
Mislim da su vam sve te usporedbe jako loše. Ne samo da se nijedan diesel, s turbinom ili kompresorom, nije važno, ne mogu s ovim monstrumom uspoređivati. Ali moje mišljenje je da je njegovo ubrzanje možda na pravcu nešto bolje nego kod R motora, ali u svim drugim segmentima on naravno zaostaje. Kod R motora omjer težine i snage je otprilike 1KS/1 kg a kod ZZR 1KS/1,1 kg. R motori se puno lakše voze ne samo stazom nego i magistralom. Mislim da ZZR teško ili nikako ne može pratiti recimo Ninju ZX 10 R. Ali njegova namjena je sasvim druga, sigurno je jedan od najboljih odabira za one koji vole putovanja u dvoje.
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

Kawa 1400?
« Odgovori #49 u: 01 Srpnja 2006, 21:57:27 »
Ma sta je tebi Duka,kakav dizel,pa ko moze napisat usporedbu dizela sa motorom,jos ovakvim od 200 ks,nema nijedne stavke di to moze usporedit,nema teorie,kakve turbine kakvi nos-ovi i kakvi bakaraci!!!Benzinac je pojam vuce,a ne dizel,ma da je dizel sa 5 turbina opet ga nemoze usporedjivat!Imam ja dizela bez turbine,da vidis kako taj lovi,17 s do 100,a ovaj sa turbinom dok ga ne provrtis na 3000 okretaja da upali turbinu,nes od njega dobit nista vise...

Honda CRX fan :wink:
Bmw fan 8)
nisam ja ništa uspoređivao jer nisam adekvatan za takve usporedbe samo sam te ispravio u vezi turbodizela.

@nienna   :oops:  :twisted:

Kawa 1400?
« Odgovori #50 u: 02 Srpnja 2006, 00:02:45 »
Citat: "duka187"
Meni nije jasno zasto ga usporedjuje sa jakim dizelasom poslje usporedbe s mlaznjakom...
Koji to dizelas lovi na niskim okretajima-ovi jaci dizelasi su sa turbinom koja se ukljuci na 3000-3500 okretaja i tek tad leti,a ovi bez turbine su tromi ionako :!:

Ne sumnjam da cupa ruke iz ramena :roll:
pa naravno da se misli na dizel s turbinom, slabo se više i proizvode bez turba, a turbo dizeli hvataju odlično več i s 1500-2500okr.

p.s. da tko ne pomisli da volim dizele, ne volim, nije mi ih uopče fealing vozit, volim benzince koji rade na velikim okretajima. honda fan :D  :wink:

Malo ispravaka nije toliko bitna turbina koliko je značajan tlak uštrcavanja diesel goriva.Naime prije su se tlakovi kretali oko 300 bara dok je danas normala oko 1300 bara,takoda je največa kvak u tome.Da nejdemo u dublju analizu jer je ovo ipak nije puno vezano uz Kawu još bi samo reka da je turbina tako prekrasna i formula1 bi je koristila,a oni su je izbacili ima 15-20 godina.

Kawa 1400?
« Odgovori #51 u: 02 Srpnja 2006, 00:08:16 »
E sad bi ja reko da je turbina izbačena iz F1 zato što su smanjivali snagu radi sigurnosti i tehničke naprednosti svega ostaloga na bolidu u odnosu na motor
CIKLAMA

Kawa 1400?
« Odgovori #52 u: 02 Srpnja 2006, 00:12:55 »
Citat: "900rr"
E sad bi ja reko da je turbina izbačena iz F1 zato što su smanjivali snagu radi sigurnosti i tehničke naprednosti svega ostaloga na bolidu u odnosu na motor

Dragi kolega-netočno.
Turbina je izbačena iz nekoliko razloga
1.Visoke temperature na stazama (potreban što hladniji zrak)
2.Kasna reakkcija na gas u odnosu na klasični motor ubrzanja pogotovo u Monte Carlu
Ima još toga ali ovi su recimo glavni :mrgreen:

Kawa 1400?
« Odgovori #53 u: 02 Srpnja 2006, 00:21:15 »
neću u raspravu jer nisam 100%  [smilie=shrug]
CIKLAMA

Kawa 1400?
« Odgovori #54 u: 02 Srpnja 2006, 00:34:33 »
Citat: "900rr"
neću u raspravu jer nisam 100%  [smilie=shrug]

Zašto ne? Možemo samo profitirat-naučit.Nešto znam ja nešto ti doč če i fjaka i Faber i eto. :mrgreen:

Offline f6

Kawa 1400?
« Odgovori #55 u: 02 Srpnja 2006, 07:56:34 »
Sorry Joke, ali mislim da je Cvijeto ipak u pravu. Ja sam već u velike pratio F1 kad su zabranjeni turbo motori i sječam se da je osnovni razlog bio prevelika snaga motora u odnosu na ondašne šasije, ovjes i kočnice. Na stazama se ginulo i bilo je neophodno smanjiti snagu motora. To je bilo moguče jedino zabranom turbine tako da se snaga smanjila sa nekih 900 na 600 KS. Slično je i danas sa zabranom V10 motora, odnosno ako se koristi V10 onda se reduciraju okretaji a time i snaga. 900 KS u turbo izvedbi je bilo veoma teško upravljivo, što znači da su svi oni razlozi koje si ti naveo točni, ali su rezultat prevelike snage. Međutim mislim da smo daleko u  [smilie=offtopic] i da nam prijeti :censored:  :mrgreen:
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

Kawa 1400?
« Odgovori #56 u: 02 Srpnja 2006, 10:22:06 »
ja mislim, tj. siguran sam da su izbacili turbinu zbog prevelike snage, pa sve smanjuju sad su srezali forumulu s v10 na v8, i WRC su prije vozili na puuuno jačim autima ali je bilo way to opasno, pa su ih sad limitirali na 300 ili 350ks ne sječam se. bio prije 205 mislim sa nekih 550ks

Kawa 1400?
« Odgovori #57 u: 02 Srpnja 2006, 13:11:53 »
WRC su prije imali skoro i po 1000 ks.
“Netko mora nastaviti ostvarivati snove poslije Honde a to je BMW”

Kawa 1400?
« Odgovori #58 u: 02 Srpnja 2006, 14:51:04 »
Prekidam radi off-a ali ne odustajem  :mrgreen: svej eto tu negdi ali..............
Idemo Cvijeto otvaraj  temu  turbina .

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
Kawa 1400?
« Odgovori #59 u: 02 Srpnja 2006, 20:58:05 »
Sto se tice usporedbe s dizelaem... mislilo se na ubrzanja.. tj na poveci okretni moment.
 U F1 izbacene su turbine zbog sigurnosti jer su snage isle i preko 1000ks pa je restrikcija pala na odstranjivanje turbine i ogranicenja cilindara  i kubikaze sad naposljetku.  Sto se tice reli automobila.... svi se sjecate zloglasne grube "B" i oni koji prate relli znaju zasto su ukinuli grupu B.
  Sadasnji WRC automobili imaju ogranicenje na 300ks a izgleda da ce u sljedecoj il onoj iza sezoni i WRC automobili ostat bez turbine. Zbog smanjivanja troska izrade i vece konkurentnosti momcadi...... sanaga ostaje ista oko 300ks al pri dosta vecim okretajima
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)