5.dan - ponedjeljak 01.04. - Atena-MeteoraPoslije doručka u hotelu pakiramo se i krećemo prema Delfiju gdje planiramo stati prije današnjeg odredišta u Meteori. Velika je gužva kroz Atenu, 4 trake u oba pravca, sve puno, skuteri i motori se guraju na sve strane. Vozim zadnji i na jednom od semafora me hvata crveno, ostali prolaze i naravno vrlo brzo ih gubim iz vida. Nastavljam sam prateći Garmin jer znam da i oni idu po Garminu. Vodi me opet lijevo oko Pireja gdje su brojni zastoji pa dalje na sjever.
Vozim tako sam preko dva sata uz jedno stajanje na pumpi. Ubrzo zove Frano da vidi gdje sam i ispada da sam ispred njih
Cesta je super, iza nekog bogena vidim spomenik, odlučujem odmorit i pričekat ih. Još je samo 40 km do Delfija i morali bi proći ovuda.
Spomenik Grčim partizanima (
Karakolithos monument)

Taman lagani odmor, par slika i nailaze ostali pa zajedno nastavljamo u Delfi.
Maro je u međuvremenu javio da je motor stigao u Patras i da se nada kako će do kraja radnog vremena bit gotov. Bio je gotov u 11 sati. Kako? Mario Bonić je zvao nekog svog pajda iz Patrasa s kojim je igrao nogomet, a koji je u stvari lokalni Pero Vićan

i sve se riješilo... ne samo da je šlepa došla rano ujutro u Patras nego se i ekspresno našao dio. Skinuli su ga sa nekog GS-a i motor je spreman. Maro odlučuje krenut za nama, rekli smo mu da rezervira smještaj i vozi za Meteoru, ima 300 km do gore.
Mi stajemo u Delfiju. Oni koji su već bili čekaju u kafani dok se ostali pentraju po brdu.

Kažu stari Grci da je ovo oznaka za centar svijeta

O Delfiju je manje više sve rečeno, neću ništa pisat kao što nisam ni o ostalim starogrčkim lokacijama osim da se vrijedi malo popet uzbrdo i vidjet sve to.
Poslije razgledanja u planu je ručak u nekom restoranu. Frano predlaže jedan u kojem je već bio, Taverna Gargadoyas.
Nakon ručka krećemo dalje prema Meteori tj. Kalambaki.
Kad smo došli ispred smještaja Maro je već bio tamo i čekao nas. Mythos Guesthouse, lijepo sređen smještaj, meni najbolji na ovom putu. Idemo se još malo provozat gore do samostana dok se nije smračilo.

Izlazimo poslije u grad, šetajući naletimo na suvenirnicu i lik nas doslovno uvuče unutra. Otac i sin, znaju dosta o Hrvatskoj i prate naš sport pogotovo nogomet. Kažu da će Rijeka bit prvak

a Livaja im je najdraži samo što je malo konfliktan

Pamte ga dobro iz Grčke, navijači su AEK-a. Dosta tu pričamo, ponešto kupujemo, puno toga nam i poklanjaju. Butiga se zove Greetings from Meteora i ne možete je falit, na kružnom toku u centru.
Nas par se podosta zadržalo u suvenirnici tako da su ostali već našli restoran u blizini, To Paramithi Tavern, u kojem večeramo.