Autor Tema: Novo prometalo u krugu obitelji  (Posjeta: 9079 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Odg: Novo prometalo u krugu obitelji
« Odgovori #15 u: 29 Ožujka 2016, 08:44:59 »
nisam ni ja ali vozio sam i fakat imaju momenta..
"Koliko god ga tresao, jedna kap ti uvijek ostane za gaæe..."

« Odgovori #16 u: 29 Ožujka 2016, 08:46:41 »
Logico mi je da imaju momenta ali mi nije logicno da se manje saltaju :mrgreen:
Bolje bit malo lud nego malo pametan...

« Odgovori #17 u: 29 Ožujka 2016, 08:48:22 »
Logico mi je da imaju momenta ali mi nije logicno da se manje saltaju :mrgreen:

Pa upravo zato se i manje saltaju. Mi sa cetiri cilindra imamo najcesce snagu na gornjoj granici okretaja dok 2 cilindra ti imaju od pocetka do kraja isti moment i zbog toga oni ne trebaju saltat...A mi gubimo odmah cim pustimo gas  :sarcastic:

Novo prometalo u krugu obitelji
« Odgovori #18 u: 29 Ožujka 2016, 09:16:33 »
I mi nije jasno bas to sto govoris da se manje salta jer mu je na manje okretaja maksimalna snaga, s vecim cilindrima automatski dolazi do manjeg broja okretaja, ali ja imam raspon od 16 tisuca dira ,i mogu vozit od 4 tisuce do 16 u istoj brzini, ili ti ga od 70 do 250...

Stijepo pomagaj :mrgreen:
« Zadnja izmjena: 29 Ožujka 2016, 10:32:18 od osigurac »

« Odgovori #19 u: 29 Ožujka 2016, 10:33:08 »
Neće ga Zoran voziti dalje od bliže okolice, pretpostavljam, tako da mu je za vozikanje po Gradu lakše voziti njegovu Hondu koja je uz to i uglađeniji motor ako ništa drugo kao mašina novijeg doba. Da se razumijemo nemam ja ništa protiv Divesion-a, dapače, ali sam općenito protiv zajmavanja tuđeg motora pogotovo ako nema onaj "vow faktor" zbog čega se isplati probati nešto drugo. Inače se čovjek lako može dovesti u situaciju "što mi je ovo trebalo". Govorim iz osobnog iskustva.
A tough category, but the cream that is the BMW K1600GTL has remained at the top of this CW class for an impressive four years. (Cycle World)

« Odgovori #20 u: 29 Ožujka 2016, 10:37:06 »
rekao sam ti da oni imaju optimalnu snagu na bilo kojem gasu i u bilo kojoj brzini  :biker2:

Oni ja mislim bas zbog toga idu na manje okretaja jer imaju momenta dok ga mi bas moramo vrtit

« Odgovori #21 u: 29 Ožujka 2016, 10:59:24 »
rekao sam ti da oni imaju optimalnu snagu na bilo kojem gasu i u bilo kojoj brzini  :biker2:

Vise mi nekako para da je stvar u prijenosu,getribe,lancanici i to...

Jer recimo masina s dva cilindra i 500 kubika ima iste cilindre i klipove ko litra s cetri cilindra koja je visokoturazna...
« Zadnja izmjena: 29 Ožujka 2016, 11:35:50 od osigurac »

« Odgovori #22 u: 29 Ožujka 2016, 11:43:30 »
Sad ste počeli miješati i kubike  :lol:
MK Unbelievable riders Dubrovnik

« Odgovori #23 u: 29 Ožujka 2016, 11:45:08 »
Sad ste počeli miješati i kubike  :lol:

Ti se ne rugaj nego pojasni nama neznalicama, mucki provokatoru  [smilie=lolroll]

« Odgovori #24 u: 29 Ožujka 2016, 11:49:09 »

Vise mi nekako para da je stvar u prijenosu,getribe,lancanici i to...

Jer recimo masina s dva cilindra i 500 kubika ima iste cilindre i klipove ko litra s cetri cilindra koja je visokoturazna...

Ne bi se slozio sa tim, ne mogu biti isti cilindri. Posto se radi o velikim okretajima cetverocilindricne masine imaju plice ali sire cilindre a i hod cilindra je mislim kraci.

« Odgovori #25 u: 29 Ožujka 2016, 11:51:46 »
Ne trebaš ti ništa šaltati ako nećeš.  :)
Ako uzmemo u obzir isti omjer prenosa za istu brzinu ćeš dva cilindra manje šaltati.
U praksi kad sam na Grobniku vozio R6 ko da ima dva cilindra, tu mislim na niže okretaje,  bio sam sporiji dosta nego s SVom koji ima 30ak ks manje.
MK Unbelievable riders Dubrovnik

« Odgovori #26 u: 29 Ožujka 2016, 11:59:49 »
Ne bi se slozio sa tim, ne mogu biti isti cilindri. Posto se radi o velikim okretajima cetverocilindricne masine imaju plice ali sire cilindre a i hod cilindra je mislim kraci.

Pricam o volumenu cilindra ;)

Vjerovatno mislis na klipove

Evo malo istrazivam i za sad sam doso do toga da je torqe potpuno zavisan samo o volumenu cilindra, dakle motor od 600 kubika,bio on dva cilindra ili cetri ima istu vrijednost momenta, nadalje prijenos i duzina stroke-a odredivaju iskoristivost na nizim okretajima, bas zbog duzeg stroka ne mogu imat visoke okretaje jer im treba vise vremena da odrade takt...

Hocu rec,vise se radi o tome kako postave rad motora nego o cinjenici da su dva cilindra...

« Zadnja izmjena: 29 Ožujka 2016, 12:51:20 od osigurac »

« Odgovori #27 u: 29 Ožujka 2016, 13:10:18 »
Inače se čovjek lako može dovesti u situaciju "što mi je ovo trebalo". Govorim iz osobnog iskustva.

I ja sam bio u toj situaciji,ali je motor bio moj, vilice,disk,plastike,far,sat ...
Jbg, izletio mu auto iz Bambole gore na vojnovicu preko dvije trake, sta ces...

Mislim da se cak radilo o probi motora,nije ga kupio na kraju,nesto se to fusarilo na kraju, cifo stari ravno vilice ,neko drugi lemio plastike i tako iako se i nesjecam, znam da je bila 2006 jer sam polago za A i prodavo tog skutera....

« Odgovori #28 u: 29 Ožujka 2016, 13:21:07 »
Diversion je dobio nadimak Gulas....bilo je to jako davno.....i svima nam je bilo zabavno i smijesno.
“Netko mora nastaviti ostvarivati snove poslije Honde a to je BMW”

« Odgovori #29 u: 29 Ožujka 2016, 13:50:26 »
Diversion je dobio nadimak Gulas....bilo je to jako davno.....i svima nam je bilo zabavno i smijesno.

[smilie=lolroll] [smilie=lolroll] [smilie=lolroll] [smilie=lolroll]
A tough category, but the cream that is the BMW K1600GTL has remained at the top of this CW class for an impressive four years. (Cycle World)