Autor Tema: Unos motora iz EU  (Posjeta: 30306 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Odg: Unos motora iz EU
« Odgovori #15 u: 13 Srpnja 2013, 23:00:25 »
Ocito je tip kupio gnojf dizl za kojeg i moja pokojna prababa zna trzisnu cijenu. Ja govorim o necem skroz drugom, al nema veze.

A da mu dodjem sa recimo Hondom RC45, ili 916SP ili zx7rr? 99% sam siguran da bi me usrecio... Neka hvala, ja jos par narednih godina promatram..
*Kiss french, ride Italian*

Offline Dado

• *
  • Africa Twin Adv Sports, Vespa PX, Vespa VL1 1955
    • http://www.du-moto.com
« Odgovori #16 u: 14 Srpnja 2013, 08:56:17 »
Ich auch :big_smile:

7H3 M345UR3 0F 1N73LL163NC3 15 7H3 481L17Y 70 CH4N63

« Odgovori #17 u: 14 Srpnja 2013, 08:58:59 »
Po mome, za sada, je najbolje ići na polovnjak koji ima više od 6000 km i stariji je od 6 mjeseci. Mogu se naći poprilično dobri motori sa cijenom koja može dati neku pozitivnu računicu. Da bi bio siguran tj. da se ne bi neugodno iznenadio, kao osnovicu za davanja (vidi moj link na prethodnoj stranici), uzmi vrijednost novog u netto cijeni. Kada sve skupaskontaš na skuplje motore dođe poprilična ušteda pogotovo ako se kupnja kombinira sa nekom moto turom koju bi ionako prije ili kasnije učinio. Uzmeš osiguranje i tablice na 15 dana, vozikaš se gdje si vazda ćio i tako izbiješ onaj dio troška koji može biti na negativnoj strani odluke za kupnju u "nas izvanka".  :biker2:
A tough category, but the cream that is the BMW K1600GTL has remained at the top of this CW class for an impressive four years. (Cycle World)

« Odgovori #18 u: 14 Srpnja 2013, 12:21:29 »
Gledo ja taj link, al mi kaze da mi ne moze izracunat vrjednost bajka ako ne stavim minimum 24 000 kilometara, a 99% njih koji se prodaju nemaju ni 10 000 km..

« Odgovori #19 u: 14 Srpnja 2013, 13:10:37 »
čudno, meni radi u redu. Možda da ažuriraš excel  ???
Na 146000 kuna i 1650 cum daje oko 15500 kn.
A tough category, but the cream that is the BMW K1600GTL has remained at the top of this CW class for an impressive four years. (Cycle World)

« Odgovori #20 u: 19 Srpnja 2013, 23:41:57 »
Po onome kako sam ja razumio izračunao sam jedan primjer ako će kome štogoć služiti.
Motor: BMW F650GS; cijena na mobile.de 7400 Eura; 09/2012; 8000 km
Zadovoljava uvjet da bi se smatrao rabljenim (i stariji od 6 mjeseci od prve registracije i više od 6000 km). Naglasak je na "i".
Puna cijena novoga kod Tomića je 81332 kn. Za starost se uzima 80% pune cijene što po tablici deprecijacije daje tržišnu vrijednost za obračun u iznosu od 65066 kn.
Motor je 650 cum sa Euro III normom što daje posebni porez (trošarina) od 6182 kn.
Porez na promet od 5% na ukupnu cijenu (tržišna + trošarina = 71248 kn) iznosi još 3562 kn.
Ukupna davanja su 9744 kn (oko 1300 Eura).
Znači, cijena do registracije (ne računajući troškove prijevoza i cijene CoC) je 8700 Eura.
CoC je 100 do 150 Eura (najjeftiniji na TUV Muenchen).
Na njuškalu imate 6 godišta stariji sa 80000 km za 5300 Eura. Novi kod Tomića je oko 10800 Eura.
Gledajući na taj način mislim da se isplati malo pomučiti. Tim više što sam računao na najnepovoljniji način (maksimalno izbijanje solada iz špaga).

« Odgovori #21 u: 20 Srpnja 2013, 19:43:52 »
evo ovako, prijatelj u njemackoj ima suzukija bandita s 2010 godina,  1250 kubika, euro 3 norma i pređenih 9700 km. e sad ovako,prodaje ga preko ovlašenog suzuki zastupnika u berlinu jer mjenja staro za novo i cijena je 4750 eura. od opreme nema ništa. po toj logici ja bi trebo na tu cijenu još platit nasem liniću  oko 500 eura i plus osiguranje i registracija i legalno si na cesti. to bi tako trebalo bit ali...  pošalje mi covjek račun ko da je kupljen da ja pitam u našoj carini koliko treba još platit i naravno nitko ništa nezna točno,po jednom cariniku ta moja računica oko 500 eura je točna a po drugom cariniku i nekom njegovom katalogu u koji neda nama da pogledamo ta računica je oko 1720 eura. ajde neka neko nama laicima objasni kako znat koliko trebamo plačat ovim lopovima? i gdje se može nać taj fantomsko-famozni katalog po kojem oni to procjenjuju. guba :thumbsdown:
nemamo ništa,ostala samo plava crta

« Odgovori #22 u: 20 Srpnja 2013, 19:53:13 »
Don Vito, upravo o tome ja pricam.

Odes u Dojchland sa smjeskom na licu, kotnas da si dobro proso i napokon doveo doma alavija motor za normalne solde, poplacas gore sve, dodjes doma i onda te "usrece" upravo sa ovom spikom o kojom ti govoris...
Dok god ne budem imo 100% potvrdu na iznos koji cu platit meni ova opcija unosa ne igra.

« Odgovori #23 u: 20 Srpnja 2013, 21:01:55 »
.......ovim lopovima? i gdje se može nać taj fantomsko-famozni katalog po kojem oni to procjenjuju. guba :thumbsdown:
Kada daješ prijavu poreznoj imaš opciju da izabereš deprecijaciju (na cijenu ovlaštenog uvoznika/zastupnika) po kojoj sam ja računao ili da ideš na opciju gdje "linićevci" sami "odlučuju" koja je to tržišna vrijednost. To ti je kao ruski rulet i zavisi na koga češ naletiti. Namjero je tako napravljeno da se ljudi boje kako bi se koristila tablica deprecijacije koja je kupcu (naj)gora opcija. Onda te još kapunare par dana. Sve što ova veleizdajnička vlada radi je kontra puka i para na one poreze koji su se činili u srednjem vijeku, tj. koliko prozora na kući itd.
Onda, "vlast" je manje više sve kopirla od Njemaca ali ne priznaju njihovu homologaciju več za rabljeni z Njemačke koji je uredno bio registriran (tj. prošao homologaciju) moraš opet dokazivati nešto što je več očito. Osim gubitka vremena tu je još dodatan trošak. Dok se ljudi opet ne skupe i tuže "našu" vlast za diskriminaciju (ipak smo sada u EU  :banghead:  :toilet:  [smilie=puke] ) goresvevišnji vlastodršci će nas  :sex:   :thumbsdown:

« Odgovori #24 u: 11 Kolovoza 2013, 00:35:02 »
Zna li tko koga što je nešto uveo po novome sustavu?

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #25 u: 12 Kolovoza 2013, 10:16:11 »
Kolega uveo dostavni kamion,kupjen u firmi za firmu. Po njegovom proračunu isplatljivo  ;)
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)