Kako odavno nisam pisao ništa konstuktivo po forumu, evo ali update što sam radio preko zime na svom cbr-u, dobar dio nabrojanog još nije ni blizu gotov, te mi još nedostaje prigušivač za auspuh kojeg ću probat sam napravit a ako ne bude ličilo na ništa onda ću gnjavit deaka

a gotova stvar se očekuje za nekih mjesec dana pa ću motor isprobat na cesti te odvest na stol da vidim gdje ima grešaka jer motor ima neke stvarno radikalne promjene koje neće bit lako dovest do savršenstva. Sada ne mogu dalje jer čekam kotače i prednji ovjes te još neke djelove (tnx yamasaki

)
Svi stari djelovi su prodani i sa njima su plaćeni novi djelovi, troškovi su minimalni i uz malo sreće na carini možda se čak i u plus navučem.
redom:
vilice, trokuti, kotač, kočnice, radijalna pumpa, kontrole - od 600rr 2008
zadnja vilica kompletna - 600rr 2006
zadnji kotač, kliješta i pumpa te nosač kliješta - 600rr 2008
amortizer i polužje - 600rr 2009
amortizer volana - suzuki gsxr1000
radijator - stari izlupan zamjenjen novijim
rezervar - zamjenjen modelom od fuel injectrion verzije sa ugrađenom pumpom
rep - konverzija na model sa dva sjedala
oklopi - zamjenski bez svjetala dok ne nađem nešto prikladno
grane - prerađene yoshimura 4 u 2
a radovi su sljedeći:
skinuta glava, obrađeni kanali te zatim suženi sa tekućim metalom, ispušne kanale još radim ali također će bit suženi sa "nepovratnim ventilom" tj tako oblikovan izlaz u grane da plinovi izlaze većom brzinom - ovo će tražit čepiće za uši

Rotor od generatora je teži za 400 grama. Iako se u praksi ide na lakši, ja nisam to htio jer me ne zanima snaga nego savršena krivulja iste a baš u tome bi ovo trebalo pomoć

Dihtung glave je sa 0.96mm spao na svega 0.45, a zbog povećane kompresije više unutra neće ić standardne ngk devetke već desetke sa duplom elektrodom.
Mijenjač je finuo vani te su isturpijani prihvati sa 90° na mali nagib na drugoj, trećoj i četvrtoj brzini tako da se prilikom šaltanja rjeđe pojavljuje ispadanje iz brzine. Mjesto za akumulator je iz repa premješten na mjesto gdje su originalno stajali amortizer i pumpa goriva, jer je njegovo mjesto zauzeo amortizer od 600rr. A sami akumulator osim što je premješten niže i prema naprijed, sada umjesto 5.5kg teži svega 1.4kg

jer je zamjenjen high-tech Li Fe Po 4 akumulatorskom baterijom koja se sastoji od 4 ćelije - svaka po 3.2V i 10Ah a ovo je ujedno i najveći trošak koji sam imao jer me izašlo oko 1000kn sa poštarinom no vrijedilo je.
Radijator još nemam ali novi prihvat za njega je već napravljen i bit će premješten 2 cm bliže motoru da bi nove, kraće vilice od 600rr imale mjesta. Geometrija je izmjena skroz naskroz, međuosoviskni razmak je povećan za skoro 3cm, kut zadnje vilice povećan, prednji kraj kraći za 25mm što bi na kraju trebao bit mix taman dobro, ali to je samo papir tko zna na što će ličit kad probam sve to. Od karburatora imam nove igle te set svih dizni od 120 do 140 te set pilot dizna, i sad čekam još nove dizne što će mi yamasaki poslat tako da već imam sve spremno kad počne ugađanje. Grane su prepilane na mjestu gdje ide 4 u dvije i tu će doć lonac ispod motora koji još nije u izradi

Također je originalni natezač faz lanca finuo u smeću, to je stvar koju najviše mrzim na cbr-u i samo sam ga bacio u smeće i cijelu kantu zamazo uljem i lijepo sam si kupio manualni zatezač.
Sada nemam sve djelove pa neznam težine ali po nekim izračunima motor bi trebao bit u rangu 178-182kg sa svim tekućinama i punim rezervarom a to je skoro 30kg lakše od serijskog
Što je honda: nakon 70000km svi osim jednog ventila su bili unutar specifikacija. Tragovi trošenja se vide samo na jednom klizaču ispušne bregaste, a na ostalima se još vide tragovi tvorničke obrade. U mjenjaču jedino druga brzina ne izgleda reprezentativno. Cilindri i klipovi izgledaju savršeno, iza druge karike uopće nema tragova izgaranja te kad se očisti ulje sve izgleda kao sad iz tvornice izašlo, i sad mi je žao što sam rastavio to jer motor prije nije trošio kap ulja a sad će vjerojatno trošit malo ali molim Boga da sve opet stane na mjesto

I još nešto - ne koristite NIKAD one silikone i diht mase itd za ikakve radove u motoru. U motor trebaju bit nove brtve i nema nikakvog kemijanja sa dihtanjem. Zašto? Kad dijelove stegnete višak diht mase ispadne u karter i zaglavljuje se u mrežici ispred pumpe ulja, par puta tako i skupilo bi se dovoljno da se začepi sve

Ja sam prije bio samo poklopac ventila tako namazao i eto umalo pizdarija
http://img15.imageshack.us/img15/2941/image009cxp.jpghttp://img20.imageshack.us/img20/7240/image005w.jpghttp://img33.imageshack.us/img33/4976/image004z.jpghttp://img16.imageshack.us/img16/562/image006dcq.jpg