Autor Tema: Kako se zaliti na kaznu za prekoracenje brzine  (Posjeta: 8921 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kako se zaliti na kaznu za prekoracenje brzine
« u: 01 Travnja 2009, 13:00:22 »
Postovani Sude,
dana 02.03.2009. godine sam stvarno kraj ceste zamijetio neki okrugli znak sa crvenim obrubom u kome je na bijeloj podlozi stajao broj sedamdeset, ali pokraj tih brojeva nije stajala nikakva oznaka koja oznacava mjernu jedinicu na sto se taj broj odnosi. Kako i sami znate Hrvatski sabor je Ukazom o proglasenju Zakona o mjernim jedinicama od 10. lipnja 1993. godine (NN 58/93) proglasio da su mjerne jedinice odredene na temelju medunarodnih ugovora koji obvezuju Republiku Hrvatsku i da su u RH zakonite mjerne jedinice SI sustava. U toj uredbi pise da je mjera za duljinu metar, a mjera za vrijeme je sekunda. Izvedenica za brzinu je jedinica duljine kroz vrijeme. Ne mogu si zamisliti da djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova krse jedan od temeljnih Zakona u RH. Dakle, ako kod znaka nije napisana mjerna jedinica za pretpostaviti je da se radi o mjeri koju je RH medunarodno prihvatila i Zakonom ozakonila. Tako sam ja, cijenjeni sude, pretpostavio da se radi o 70 m/s, odnosno nesto vise od 250 km/h. Kako sam ja vozio samo 180 km/h sto je daleko ispod dozvoljenih 70 m/s (252 km/h) molim da mi se vrati vozacka dozvola koju su mi revnosni prometni policajci bespravno oduzeli.
 :paranoid:

... i zalba prihvacena, dozvola je u mene.  :pick nose:
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

Odg: Kako se zaliti na kaznu za prekoracenje brzine
« Odgovori #2 u: 01 Travnja 2009, 13:45:29 »
 :klanjase:
Svaka čast ako je upalilo, ali ako jest, prošlo je zato što:

1. se sudac oduševio tvojom maštom i blagoglagoljivošću, pa te pustio jer si mu uljepšao dan.
2. je Sudac totalni idiot koji nema pojma o svom poslu, jer ga je dobio preko veze.

:big_smile:

U ovom članku ima dosta natuknica za Googlanje:...
http://www.prometna-zona.com/prometni_znakovi-001povijest_prometnih_znakova.html

A odi je pojašnjenje "nepisane" oznake:
http://www.signalizacija.hr/originalb/b31.html
« Zadnja izmjena: 01 Travnja 2009, 14:01:01 od Shepa »
At the end of time, a moment will come when just one man remains.
Then the moment will pass. Man will be gone.
There will be nothing to show that we were ever here... but stardust.

Offline Dado

• *
  • Africa Twin Adv Sports, Vespa PX, Vespa VL1 1955
    • http://www.du-moto.com
« Odgovori #3 u: 01 Travnja 2009, 14:06:10 »
Broj 2... ili broj 3: Vuka opet ima bujnu maštu  :big_smile:

Jer Pravilnik o prometnim znakovima (NN 33/05) kaže:

članak 30.
31) znak »ograničenje brzine« (B31) označuje cestu ili dio ceste kojim se vozila ne smiju kretati brzinom (u km/h) većom od označene na znaku.

Znak B31

7H3 M345UR3 0F 1N73LL163NC3 15 7H3 481L17Y 70 CH4N63

« Odgovori #4 u: 01 Travnja 2009, 14:19:20 »
Nekad se zapitam znas li uopce citati,odnosno razumjeti procitano(NN 58/93)...
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

Offline Dado

• *
  • Africa Twin Adv Sports, Vespa PX, Vespa VL1 1955
    • http://www.du-moto.com
« Odgovori #5 u: 01 Travnja 2009, 14:25:09 »
Ne razumijem ti ja ništa ali dobar ti je ovaj sudac daj ga preporuči  :lol:

7H3 M345UR3 0F 1N73LL163NC3 15 7H3 481L17Y 70 CH4N63

« Odgovori #6 u: 01 Travnja 2009, 14:47:45 »
Vazno je zaliti se, sudstvo nema vremena natezati se s "nekolicinom" ljudi koji ne placaju kazne ili ih ne zele platiti... naplacuju se od ljudi koji placaju bez pogovora...A kakvih zalbi imam, pogotovo ako su udaljeni od mene vise od 100 m sto dovodi da uzmem u obzir da ljudsko oko vjerodostojno ne vidi dalje od 100 metara... moram i tu zalbu iskopati.  :good2: :heat:
Sve u svemu originalno,a oni se zapitaju i kopaju po zakonima.  :P

« Odgovori #7 u: 01 Travnja 2009, 15:54:28 »
Vazno je zaliti se, sudstvo nema vremena natezati se s "nekolicinom" ljudi koji ne placaju kazne ili ih ne zele platiti... naplacuju se od ljudi koji placaju bez pogovora...A kakvih zalbi imam, pogotovo ako su udaljeni od mene vise od 100 m sto dovodi da uzmem u obzir da ljudsko oko vjerodostojno ne vidi dalje od 100 metara... moram i tu zalbu iskopati.  :good2: :heat:
Sve u svemu originalno,a oni se zapitaju i kopaju po zakonima.  :P
Daj pošalji koju na PP, dosadija san više i sebi samom sa srcedrapateljnim ljigama koje svaki put nanovo izmišljam...
 :drinks:
At the end of time, a moment will come when just one man remains.
Then the moment will pass. Man will be gone.
There will be nothing to show that we were ever here... but stardust.

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
« Odgovori #8 u: 01 Travnja 2009, 15:54:48 »
Svi znate da je podrzavam pravna natezanja sa policijom i sudstvom i ima dosta nacina da se obori prijava za brzu voznju, no ovaj nacin ne bi trebao biti od strane sudstva prihvacen, obzirom da smo svi na kursu/skolovanju za vozacki ispit UPOZORENI I NAUCENI da se te mjerne jedinice odnose na km/h, te smo to kao takvo i prihvatili i sukladno tome tako se i ponasali na vozackom ispitu, te dobili vozacku dozvolu, sto je od drzave verificirani dokument da smo shvatili, naucili i prihvatili propise.

Da sam sudija, ja bih pod tim obrazlozenjem odbio zalbu.

A da sam taj vozac, nasao bih dosta drugih nacina da obaram prijavu, kao sto to uostalom i radim godinama, ako me uhvate u mojim rijetkim prekoracenjima brzine.

SHANGRY-LA

« Odgovori #9 u: 01 Travnja 2009, 16:35:16 »
slazem se s Emirom.. ;DAko je ikako moguce treba izbjezi susrete s njima..Pa ako te vec dohvate...
Na sve moguce nacine izbjeci placanje kazne..Malo zalbama..malo vezom :good2:

« Odgovori #10 u: 01 Travnja 2009, 21:53:34 »
ovo je prvoaprilska  :lol:
nisam brz,ali sti¾em

« Odgovori #11 u: 01 Travnja 2009, 21:59:07 »
Mene ionako ovo ne zanima ja vozim po ogranicenju  :mrgreen:

« Odgovori #12 u: 01 Travnja 2009, 22:05:18 »
 [smilie=lolroll] [smilie=lolroll] [smilie=lol] :joy:
treba znat :lol:

SHANGRY-LA

« Odgovori #13 u: 02 Travnja 2009, 15:00:18 »
Mene ionako ovo ne zanima ja vozim po ogranicenju  :mrgreen:

Aha,zato su onakve kolone di god se okrenes :laugh2: :stinker:
Kad ono Vicko :biker2: :mrgreen:

« Odgovori #14 u: 02 Travnja 2009, 20:57:39 »
Denu reci mi gdje je to ogranicenje od 70km/h kuda si ti vozio 180 km/h
da ti oborim rekord  :mrgreen:
Btw kad si vozio 180 zasto i kako si uopce stao??
Svi smo mi bickery