Autor Tema: ELEKTRIčNE BLOKADE Informacije,rasprave  (Posjeta: 29719 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
ELEKTRIčNE BLOKADE Informacije,rasprave
« u: 05 Travnja 2006, 21:59:49 »
Evo kad smo se vec uhvatili tih blokada. Naisao sam na ovu shemu:

Samogradnja najjednostavnije blokade kosta <30 kn i treba <30 minuta za ugradnju ako imate barem osnovni alat (kljucevi, klijesta, lemilica, odvijaci...), sto je isprobano na vlastitoj kozi.
Potrebno je samo malo strpljenja za pronalazak prave vrijednosti kondenzatora, obzirom da ovaj nacin ne koristi promijenjive vrijednosti, nego metodu pokusaja i pogresaka sto se ionako napravi jednom i kada se nadje prava vrijednost, ostaje kao stalna na skuteru.
Od materijala je potrebno kupiti koji metar zice, prekidac, klemice i nekoliko kondenzatora u vrijednostima od (0,1-2 mikro F) koji moraju biti elektrolitski.
http://img86.imageshack.us/my.php?i...ablokade3os.jpg
Potrebno je spojiti prema shemi jednu zicu na zicu s CDI-a (na koji ulaze tri zice) na onu koja ide s pickupa, a prema bojama u tablici (ili pogledajte shemu u uputamam vaseg motora). Konkretno za moju gilericu je crvena(na koju je spojena ova crvena na slici).
Ja sam kraj zice zalemio za stopicu na CDI-u.
http://img102.imageshack.us/my.php?image=cdi16ga.jpg
http://img82.imageshack.us/my.php?image=cdi25nj.jpg
Na drugi kraj zice veze se prekidac, pa klemica. Na drugi kraj klemice stavite zicu koju spojite na sasiju. Na klemicu stavite kondenzatore ali tako da morate pratiti polaritet kondenzatora (na njima su oznake), tako da je minus kondenzatora vezan na sasiju motora.
Kondenzatorima se paralelnim spajanjem zbrajaju kapaciteti (da ponovimo gradivo).
Sada isprobavajete razne vrijednosti kondenz. kako bi dobili pravu max brzinu. Dobra stvar u ovome je da nemate sto zajebati.
http://img86.imageshack.us/my.php?i...enzatori0uk.jpg
Sto je visi kapacitet, manja je brzina. Ja sam stavio 2x1 mF i na tehnickom ostvario 40.9 km/h.
http://img102.imageshack.us/my.php?image=blokada4jh.jpg
Princip rada je da kondenzator pokupi vise frekfencije paljenja (okretaja) koje dobija CDI od pickupa. Jednostavno.
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

Offline ntR

Hvala
« Odgovori #1 u: 05 Travnja 2006, 23:09:57 »
Hvala, ali jos kad bi znao to napraviti bilo bi supe :lol:
ust remember..Where you've spent your time. Can't respect all the tears you have cried. Just remembe

Offline Rookie

« Odgovori #2 u: 05 Travnja 2006, 23:21:34 »
Pa elektricar bi to sve skontao a i drug Omcho bi to mogo razradit ja mislim.
 Ako sto drugo saznate okacite ovdje....

« Odgovori #3 u: 06 Travnja 2006, 09:11:11 »
pravo da vam recem ja sam to mislio i sinoc prosljediti dalje, ali ne mogu otvoriti ni jednu od shema(slika) pa molin nekoga ko moze da mi posalje na omcho01@yahoo.com
mcho racing company

« Odgovori #4 u: 07 Travnja 2006, 19:34:43 »
Z nAS MALO ISKUSNIJE..HM HM....SAMO PRSTEN ZA VRIOMAT DA MI EJ NABAVIT DA SE NE MOŽE VARIOMAT STISNUT DO KRAJA IR EMEN PODIć NEGHO DO POLA I TO JE VARIOMATSKA BLOKADA! JEFTINO I SUPER....SAMO TREBAM NAć TAKU NEKU ŠAJBU ILI PRSTEN KOJI BI DOŠAO NA RADILICU IZMEđU POLUTKI VARIOMATA

Ispričavam se za pisanje velikim slovima..opće nisam gledo monitor...
rasprava moja završila što se mene tiče..ćao bao

Offline aurellie

« Odgovori #5 u: 07 Travnja 2006, 20:09:57 »
Faber, malo si zaboravio na provjeru brzine na terenu? Lijepo spojiš prekidaš i gotovo, imaš 50km/h kad hoćeš a kad nećeš imaš koliko ide  :mrgreen:

The machine spirit is with me!

« Odgovori #6 u: 08 Travnja 2006, 15:20:29 »
Citat: "aurellie"
Faber, malo si zaboravio na provjeru brzine na terenu? Lijepo spojiš prekidaš i gotovo, imaš 50km/h kad hoćeš a kad nećeš imaš koliko ide  :mrgreen:
:roll:  :?  je pa da ....imaš pravo!

NENO
« Odgovori #7 u: 09 Travnja 2006, 21:00:07 »
ajd rookie uploadaj slike ponovo ako imaš , ja sam zainteresiran , probati ću , isto
imam frenda električara , inače otac mu to radi pa on s njim , koji se nesto kuzi u to isto , a i ja ::
Pa da vidimo , upute su ok , da provjerimo u praksi  :mrgreen:
AUTO VUÈA ©KORPION METKOVIÆ 091/883-4866

Offline Rookie

« Odgovori #8 u: 09 Travnja 2006, 22:27:18 »

« Odgovori #9 u: 09 Travnja 2006, 23:22:33 »
na tehničkom pregledu su mi izmjerili 80km/h pa sam morao ugradit blokadu i odlučio sam se za  elektroničku blokadicu i to su mi ugradili u Dante-a, sve skupa 800 kn, a izgleda kao jedna plastična kutijica 7x3 cm u kojoj je neka elektronika koja ograničava broj okretaja i kodiranim pritiskanjem na ručku kočnice (kod je za svakoga drugačiji i znam ga samo ja) se uključi odnosno isključi tako da i kod kontrole u prometu od drugova pandura neću popušit kaznicu
color=red]Baba Zanetti[/color]

Offline Rookie

« Odgovori #10 u: 09 Travnja 2006, 23:50:16 »
Znam za to.... treba opalit nekoliko puta po kocnici i tad blokada radi  odnosno gasi se ako je upaljena.  To je da murjaci nevide prekidac..... medjutim to je malo komplicirano.
Tako da postoji sema se blokada pali pomocu onih tipki za namjestanje dnevne kilometraze il slicno :mrgreen:

« Odgovori #11 u: 09 Travnja 2006, 23:54:20 »
Citat: "oooo"
na tehničkom pregledu su mi izmjerili 80km/h pa sam morao ugradit blokadu i odlučio sam se za  elektroničku blokadicu i to su mi ugradili u Dante-a, sve skupa 800 kn, a izgleda kao jedna plastična kutijica 7x3 cm u kojoj je neka elektronika koja ograničava broj okretaja i kodiranim pritiskanjem na ručku kočnice (kod je za svakoga drugačiji i znam ga samo ja) se uključi odnosno isključi tako da i kod kontrole u prometu od drugova pandura neću popušit kaznicu

A zar nema tih blokada pa da ih palis na daljinski.....
jer sta da policajac ga pode testirat i pritisne kocnicu i blokada nestane i ode registracija... :?

Offline Rookie

« Odgovori #12 u: 10 Travnja 2006, 01:38:42 »
Kocnica se stisce recimo 5puta uzastopce nabrzinu i to je ta ko sifra za ON il OF

Spekny

re
« Odgovori #13 u: 14 Travnja 2006, 11:17:30 »
jesu li vrijednosti kondezatora u mF ili mikro F

Spekny

re
« Odgovori #14 u: 14 Travnja 2006, 11:24:46 »
Ove origigi blokade šta se gase sa 5 stiskanjana kocnicu ja prodajem 500kn,jednostavna ugradnja,pa ako kome treba neka se javi.Naravno ne odgovara na scootere bez pickupa,koliko mi sada pada na pamet aprilie sr ove suzuki motor,malagutti crosser...