Autor Tema: Aprilia Pegaso 650 vs. Suzuki V-Strom 650  (Posjeta: 20340 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Aprilia Pegaso 650 vs. Suzuki V-Strom 650
« u: 22 Prosinca 2008, 21:42:24 »
Napravim relativno dosta kilometara godisnje (cca 14.000) i htio sam da zamjenim moju Apriliu za nesto udobnije (moj predhodni motocikl KLE je otisao prije svega zbog neudobnog sjedista). Po prici, i maloj voznji na parkingu V-Strom mi se ucinio odlicnim izborom, i konacno sam imao priliku da se nesto duze druzim sa tim motociklom. Ukratko, poredeci sa Pegasom evo utisaka:

Zastita od vjetra: V-Strom (za dvije klase)
Udobnost sjedista: Pegaso
Ciklistika: Pegaso (za dvije klase)
Elasticnost: V-Strom
Kocnice: Pegaso (iako ima disk manje)
Serijska oprema: Pegaso

Pegaso na 140 km/h pocinje da gubi dah (moze do 170 km/h) dok V-Strom i dalje vuce kao lokomotiva. Pegaso je dosta agresivniji iako ima 48 KS dok V-Strom isporucuje 62 KS. U voznji krivudavim putevima, sa puno zatvorenih krivina reklo bi se da je situacija obrnuta.

Pegaso ima nize sjediste od tla, ali su i nogari nize postavljenje, tako da su mi na V-Stromu nesto vise zgrcene noge (no, to je zaista minorno). Zato je na V-Stromu upravljac siri. Interesatno kako se ja naviknem na upravljac mog Pegasa, a tek kada sjednem na neki drugi motorin primjetim tu manu. Manje vibracija (zapravo odsustvo) na V-Stormu. Pri 140 km/h je miran isto kao da idem 60 km/h, kako grudi, tako je i glava zasticena od vjetra.

V-Strom je nesto skuplji i nisam siguran da je bolja kupovina, u stvari jeste, ako volite mirnocu, priguseni (za moj ukus i previse) karakter V2 agregata, odlicnu zastitu od vjetra i japansko ime na bocnoj plastici.

Mjenjac na Pegasu je daleko precizniji, no ima brzinu manje (5 naprema 6).

O dizajnu necu, tu bi, naravno, bio subjektivan.

Obe masine su izuzetne, i upravo nude jednaku protuvrjednost za ulozeni novac, kod Pegasa to je udobnost sjedista i faktor zabave sa vrhunskom ciklistikom, preciznim mjenjacem i dosta opreme, kod V-Stroma to je odlicna zastita od vjetra i odlican agregat koji linearno razvija snagu zbog kojega putni prosjeci mogu biti visi uz manje stresa. Ako se drzi visi putni tempo (preko 100 km/h) Pegaso jednostavno pati od nedostatka snage.

Napomena: Ovo su neka moja licna zapazanja oko ova dva motocikla, sa Pegasom sam napravio oko 3.600 km, a sa V-Stromom 60-ak kilometara, tako da je to prvi utisak. Oko ovih stavki koje sam iznio slozio se i vlasnik V-Stroma koji je paralelno vozio Pegasa.

I jedna zanimljivost kada je u pitanju suvozac. Vise vole V-Strom, ne zbog prostora, vec zbog one velike oplate naprijed, sve odreda kazu da im to uliva dodatni stepen sigurnosti. Kazu da su na Pegasu isuvise ,,izlozene'' (moja gospoja i supruga vlasnika V-Stroma)

Odg: Aprilia Pegaso 650 vs. Suzuki V-Strom 650
« Odgovori #1 u: 22 Prosinca 2008, 22:11:02 »
Japanac je Japanac samo sto je uvoznik Suzukia za RH na klimavim nogama pa je bolji izbor Aprilia,ako mislis da ce ti nekad zatrebati rez. dijelovi....
I mislim da usporedujes skroz dvije neusporedive klase motora.
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

« Odgovori #2 u: 22 Prosinca 2008, 22:29:24 »
2 Vuka:Uvoznik za RH nije na klimavim nogama jer je od nove godine novi da manje visis na faceboku a vise pratis stvari koje su ti vezane za poso to bi znao  :baeh:

« Odgovori #3 u: 22 Prosinca 2008, 22:40:28 »
To sam danas cuo u Yamahe...  :mrgreen:
Dragi kolega,vidimo se na fb chatu.  ;D
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

« Odgovori #4 u: 23 Prosinca 2008, 07:41:29 »
a to su naizgled razlicite klase,al ope dobra je ovo usporedba.
Wulfy kad si kupio pegasa nisi se pohvalio?
Ja bi radje stroma uvijek,al financijska situacija i ogromna razlika u cijeni ta 2 motora ipak dosta znace
...

« Odgovori #5 u: 23 Prosinca 2008, 08:43:32 »
uzmi v stroma i nećeš falit. ipak su to v2 mašine a o udobnosti netreba ni govorit :thumbsup:
nemamo ništa,ostala samo plava crta

« Odgovori #6 u: 23 Prosinca 2008, 09:03:46 »
Mislim da je Suzuki puno bolji narucito ako je za putovanja

« Odgovori #7 u: 23 Prosinca 2008, 09:44:20 »
Pegaso sam uzeo sada u Septembru (9 mjesec),
a kod nas (Crna Gora) nije velika razlika u cjeni,
po zvanicnim zastupnicima
Pegaso je oko 6.600 eura,
a V-Strom nesto manje od 6.900 eura

« Odgovori #8 u: 23 Prosinca 2008, 09:59:48 »
uzmi v stroma i nećeš falit. ipak su to v2 mašine a o udobnosti netreba ni govorit :thumbsup:
sta jeee, nostalgija a? :biker2:

2 wolfy: V-strom svakako, nemoj zalit para..
ja ga nevolim samo iz razloga jer ih ima kao golfova ;D

« Odgovori #9 u: 23 Prosinca 2008, 14:58:57 »
Vlasnik sam aprilie, ali u ovom slucaju biram suzuki bez razmisljanja.
Svi smo mi bickery

« Odgovori #10 u: 23 Prosinca 2008, 19:34:52 »
i ja sam konto prebacit se sa aprilije na suzuki - i to v-stroma (maloga)
:)

« Odgovori #11 u: 23 Prosinca 2008, 20:08:37 »
Na pocetku mala ispravka: V-Strom 650 ima 67ks.
Motor je modificirani i priguseni motor koji se ugradjuje u Suzuki SV650. Taj motor je jaaaaaako pouzdan, dugo je u proizvodnji (u Stroma se ugradjuje od pocetka njegove proizvodnje-2004).
Od 2007 ima dvije svijecice po cilindru i smanjena mu je potrosnja.
Cudi me da ti je ciklistika toliko puno bolja na Pegasu nego na Stromu. Ja imam KLV-a (brat blizanac V-Stroma 1000) i vozi se nevjerojatno lako,lakse nego Pegaso Cube koji sam imao prije njega, a Strom 650 je jos 40-ak kg laksi pa mi je to malo cudno.

Ne znam zasto dajes prednost Pegasu za opremu  :think: Znam da su kod nas ,prilikom kupovine novoga, dobivali crash barove ili nosace kufera prilikom kupovine Stroma, a imas i hrpu dodatne opreme i dijelova kojim ga mozes postepeno (kako ti financije dopustaju) opremiti.
Stroma mozes naruciti i sa ABS-om.
Pegaso mi se cini kao odlican izbor ako ga vozis cesto po gradu i na krace ture, ali za voznju udvoje i za duza putovanja Strom je puno bolji izbor.

Baci pogled na www.v-strom.com.hr ,tamo ces naci sve sto te zanima vezano uz Stroma.

A jesi li razmisljao o Versys-u?

« Zadnja izmjena: 24 Prosinca 2008, 09:42:19 od jeeves »

« Odgovori #12 u: 23 Prosinca 2008, 20:39:03 »
Pegaso Cube je onaj sa Rotax-om, ja govorim o Pegasu sa Minareli agregatom.

(Mnogo) Bolja ciklistika na ovom novom, ali zato zaboravi avanture van asvalta, makar one bile makadam  :(

« Odgovori #13 u: 23 Prosinca 2008, 20:46:07 »
Mislim da je V-Strom viša klasa u svakom pogledu.
A tough category, but the cream that is the BMW K1600GTL has remained at the top of this CW class for an impressive four years. (Cycle World)

« Odgovori #14 u: 23 Prosinca 2008, 20:49:06 »
Pegaso Cube je onaj sa Rotax-om, ja govorim o Pegasu sa Minareli agregatom.

(Mnogo) Bolja ciklistika na ovom novom, ali zato zaboravi avanture van asvalta, makar one bile makadam  :(

Znam ,jedino je ime ostalo isto, sve ostalo je drugacije.