Autor Tema: From China with love...  (Posjeta: 9333 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

From China with love...
« u: 18 Studenoga 2008, 20:23:53 »
Dragi drugovi i drugarice,
kako da pocnem nego ovako jer se adaptiram u ovoj komunistickoj maloj zemlji prekrivenoj nekim laznim velom demokracije...
Sto reci nego da nisam pozalio sto odoh na ovako daleki put...Krenuli smo Aeroflotom i njihovom dikom Tuporljevim(ne znam kako se pise jer cudno izgovaraju), putnici uglavnom Rusi, pusi se i pije u avionu pa sad zamislite kad krene avion s piste,uzdigne se i cujete kotrljanje bocica vodke niz avion lijepi osjecaj...bilo je i vecih boca. :occasion:
Avion je jako uzak,ne drzi Newtonovu poslovicu uzi a brzi ili lake padaju brze,s 3 sjedala u nizu sa svake strane, grijanje nesnosljivo ali ja sam bio u kratkim rukavima i zamalo iz koze iskch od vrucine. U Moskvi ugodnih 5 stupnjeva, iskrcavam se u tranzitni prostor a tamo kao jedan veliki medjuprostor treceg svijeta... Moja sreca sto cekah samo uru i pol na vezani let za Shanghai jer sam ionako to vrijeme izgubio prolazeci silne kontrole ali ajvar,pasteta,sir i ostalo je proslo sve kontrole i doslo sigurno u Babiceve ruke. :)
Avion za Shanghai, jako pristojan Boeing 767, 9 sati leta uz pomicanje sata tako da smo krenuli po danu i dosli po danu pa sam par puta zaspao na klupi kad smo sletjeli.
U Boeingu ista situacija, posto je ruski stalno se nesto jede i pije,netko alkohol,netko sokove...nazocili smo povracanju od alkohola,tuci u avionu i sve to bez nekih turbulencija. :)
Ujutro smo dotaknuli pistu aerodroma u Shanghai s nasim avionom koji je nosio ime Dostojevski,taj let nije bio ni moj zlocin ni kazna.
Aerodrom je uredjen u zapadnjackom stilu i nema mu kraja, jako dobro organiziran i dvojezicni su znakovi sto se ne moze reci za promet pa dok vozite,ako vozite se lako mozete izgubiti jer vozite napamet.
I nakon slijetanja docekao nas je vlasnik tvornice, u novoj BMW sedmici,uglavnom su takvi auti, inace svi auti imaju kineska slova natrag kad je u pitanju model vozila, malo buni vidjeti sve te limuzine kad dobivate propagandu da je to nerazvijena zemlja i onda ostanete paf vidjevsi svu tu infrastrukturu.
Sjeli smo u auto i cekalo nas je jos 3 ure voznje do Changzhou, srednje veliki grad od 3 milijuna stanovnika. :)
Nakon 2 sata voznje postavio sam pitanje gdje se nalazimo a bilo smo jos na Shanghaijskoj zaobilaznici,bravo ja.
Autocesta im je napravljena toliko siroko,razlog je da u svakom trenutku moze avion sletjeli na nju, misle ljudi unaprijed...
A voznja se svodi na tko je jaci,taj tlaci, stalno je ruka na trubi,gleda se samo naprijed jer bitno je da nikog ne udarite ispred,a ostali isto paze samo naprijed, ruski rulet i voznja cik-cak autocestom, ogranicenje je 120 km/h, svi ga postuju jer policije nema na ulicama, samo je sve Big Borther show u kamerama...ako skrivite prekrsaj dolazi vam poruka na mobitel i visina kazne.
Iako ljudi gdje nema kamera na periferijama voze svoje elektro motore bez svjetala po noci da ustede bateriju bez svjetala i u suprotnom pravcu. :)
Brinu se za zastitu okolisa jer 90 % skutera je na struju, izgledaju u retro stilu 70-ih.
Stigosmo u hotel, sve su prvoklasni hoteli, cijena dvokrevetne sobe s doruckom se krece cca 45 eura po noci,ako nisu neki sajmovi u blizini, naravno ukljucen cijeli program hotela u cijenu... Dorucak je raznovrstan, od zapadnjackog do kineskog jer dok jedem kinesku hranu ne znam sto jedem,ukusna je ali previse pikantna za moj ukus. I tako prodje moj treci dan na dalekom istoku. Preksutra idem prema Shanghai,da vidim i to cudo... Jos su dva Dubrovcanina stigla jucer,pa bi se svi skupa mogli naci s jednim Dubrovcaninom koji se skrasio ovdje uglavnom zbog zabave,a i zena,ni na caju ni na kavi vec na soku jer ovo dvoje toplih napitaka je fuuuuj.
Usput, domaca piva im je super! :thumbsup:
Osvrt iz New Yorka istoka cete dobiti uskoro.
P.S. Satrao sam se dok sam ovo napisao jer veza je usporena posto kineske vlasti citaju svu postu na engleskom jeziku i gotovo je nemoguce dok otvorite englesku web stranicu.Zivjela sloboda komunikacije. :)Proslo je 3 ujutro, ubija me vremenska razlika,nema spavanja...
That's all folks!

P.S. I wc im je Big Brother,evo slike.
     Bajac, zena mi se buni da je opsjedas. Bolje i ti nego Izo.  ??? :mrgreen:

“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

Offline Nix

Odg: From China with love...
« Odgovori #1 u: 18 Studenoga 2008, 21:01:06 »
 :shock: što si se ti raspisao...
Neka,aj stavi što slika otamo... :thumbsup:
Free Rider

Tetkica racing team

Offline Laske

« Odgovori #2 u: 18 Studenoga 2008, 21:57:07 »
Bravo Vuka, uvijek vjeran Forumaš  :thumbsup:
Laske

« Odgovori #3 u: 18 Studenoga 2008, 22:02:24 »
Živio, samo pazi da ti umjesto pračevine ne daju ...Paščetine  [smilie=lolroll]
The Art of Motorcycle.....

Offline V-nor

• **
  • YAMAHA 345 SYC, Malaguti CIAK
« Odgovori #4 u: 18 Studenoga 2008, 22:43:45 »
DIII SI TIIII TOOOOO??!?!1

DOMA SE VRACAJ!!! Koji je ovo nachin!?!!   [smilie=naughty]

;)

Zakon. Aj pratimo Te i iz Splita.
Pusica... hrskni kojeg friganog skakvaca  :big_smile: :big_smile: :big_smile:
Pretpostavka je majka svih za*eeeba!
Nosite opremu, smanjite gas, doma je netko tko èeka na vas...

« Odgovori #5 u: 18 Studenoga 2008, 23:57:33 »
a to ima veze sa đirom?? [smilie=lol] [smilie=lol]
e de mi donesi majicu sa likom mao ce tunga!! inače ću ti kosu počupat!

« Odgovori #6 u: 19 Studenoga 2008, 08:44:10 »
Je li se to samo meni para ili glumiš našu Nikolinicu?  :lol:

Inače, uopće ti ne zavidim (bio sam onamo brodom dosta puta), jedino mi nije kjaro što si onamo poš'o. Nisi napisao jesi li iti jednom uspio viđeti sunce od kako si u Kini.
A tough category, but the cream that is the BMW K1600GTL has remained at the top of this CW class for an impressive four years. (Cycle World)

« Odgovori #7 u: 19 Studenoga 2008, 09:00:51 »
jesi li to pobjego od onog tvog prijatelja iz kardelj--- ili si pošo po djelove za one egzotične motorizirane bicike koje uvaljivaš ljudima po gradu.
ajde čuvaj se čuo sam da tamo jedu sve do čega dođu pa pazi da ti ne uvale nekog flokija ili šara za večeru [smilie=lol]
nemamo ništa,ostala samo plava crta

« Odgovori #8 u: 19 Studenoga 2008, 15:23:20 »
Inače, uopće ti ne zavidim (bio sam onamo brodom dosta puta), jedino mi nije kjaro što si onamo poš'o. Nisi napisao jesi li iti jednom uspio viđeti sunce od kako si u Kini.

Vec dva suncana dana u nizu.  8)
Cak ni smoga nema,barem ne u ovome gradu...
2 Faber : Kako nije djir, evo me ispred tvornice Honde u Kini.  :yes: [smilie=lol]
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

« Odgovori #9 u: 19 Studenoga 2008, 16:16:32 »
Vukašine sine  :cool2:   
Zanimljiv izvještaj svaka čast,vrijedi znati neke stvari

Ajde ajde uživaj,dobar ti je taj posa,al ko tebe šalje al u toj firmi nema ko ozbiljniji  ;D

Šala mala pozdrav i uživaj  :thumbsup:
...

« Odgovori #10 u: 19 Studenoga 2008, 21:42:53 »
direktor ovdje vodi kineze na orhane,prstiće i delicije a Vuku pošalje u kinu na skakavce i kišne gliste  [smilie=lolroll]  [smilie=lolroll] a spika je vuka zna dobro engleski  [smilie=lolroll]
nisam brz,ali sti¾em

« Odgovori #11 u: 19 Studenoga 2008, 21:45:50 »
Vec dva suncana dana u nizu.  8)
Cak ni smoga nema,barem ne u ovome gradu...
2 Faber : Kako nije djir, evo me ispred tvornice Honde u Kini.  :yes: [smilie=lol]
[smilie=lolroll] [smilie=lolroll]

« Odgovori #12 u: 19 Studenoga 2008, 21:47:39 »

P.S. I wc im je Big Brother,evo slike.
     Bajac, zena mi se buni da je opsjedas. Bolje i ti nego Izo.  ??? :mrgreen:

ma znas kako ide, to mi bratski i ne brini, cuvam je dobro..
mazim i pazim....  :yes:

« Odgovori #13 u: 20 Studenoga 2008, 17:26:35 »
Fakat te 'oće. Ja toliko sunca nisam vidio u 2 godišta.  :thumbsdown:

Preporučam masažu (samo pazi da te ne odvedu na "masažu" koja je prikriveni oblik nekih drugih radosti). Za male solde osječaš se k'o novi.
A tough category, but the cream that is the BMW K1600GTL has remained at the top of this CW class for an impressive four years. (Cycle World)

« Odgovori #14 u: 20 Studenoga 2008, 17:40:18 »
Kakve su to dvije vrste masaze :think: