Autor Tema: Dubrovnik - Vukovar  (Posjeta: 3566 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline f6

Dubrovnik - Vukovar
« u: 13 Ožujka 2006, 22:56:41 »
Evo i ja odlučio da pokažem neke slike sa prošlogodišnjeg putovanja. Ja i žena smo odradili jednu vožnju od Dubrovnika do Tuheljskih toplica sa jednodnevnim izletom u Vukovar. Krenuli smo autoputom Split - Zagreb

Taj dan smo došli do Zagorja, smjestili se u hotel i malo sišli na bazene na kupanje.

Sutradan rano ujutro smo krenuli prema Vukovaru (cca 370 km).

Prvo autoput, pa Vinkovci, Nuštar,

i konačno
. Odma nakon ove oznake, druga

Vozeći kroz grad uočili smo da je jedan ali manji dio zgrada obnovljen a jedan veliki dio izgleda ovako
ili ovako

Dovezli smo se do Vukovarske župne crkve gdje je ujedno i pastoralni centar koja je za vrijeme rata bila potpuno razorena.

To je najdulja crkva u Hrvatskoj, danas unutra izgleda ovako,

a nekad je cijela bila oslikana freskama što se vidi

Nakon provedenih sat vremena u ugodnom društvu Gvardijana odlazimo prema Ovčari. Prolazimo pored čuvenog vodotornja,
i kroz polja dolazimo do Ovčare, mjesta pogibije ranjenika, civila i osoblja iz Vukovarske bolnice.

Tu palimo prvu svijeću, blagoslovljenu u crkvi Sv. Vlaha

Prolazimo pored hangara u kojemu su se ljudi, blago rečeno, ubijali,

(moram reći da je barem meni bilo pomalo jezivo tu stajati u potpunoj tišini)
i odlazimo na Memorijalno groblje

gdje smo se zadržali na mjestu gdje su pokopani branitelji na čelu s legendarnim zapovjednikom Trpinjske ceste, gen. Blagom Zadrom

Na drugom dijelu su grobovi osoba nađenih u masovnim grobnicama. Nisu obilježeni, samo su pored stepeništa dva izdvojena križa; najstarije i najmlađe žrtve; starica od 96 godina i curica od 6 mjeseci

Pred centralnim spomenikom smo zapalili našu drugu svijeću

otišli u grad

i nakraju obišli Trpinsku cestu (groblje tenkova)

Već pomalo umorni krenuli smo natrag prema Zagorju (370 km) i vjerujte jedva živi došli u hotel.
Sutradan smo proveli na bazenima, a navečer je bila zabava tipa "Tuheljska noć"

S prijateljima iz Zagorja smo zaglibili do kasna, a ujutro (oko 11)nas je čekalo iznenađenje.  [smilie=rain]  koja nas je pratila skoro cijelim putem do Dubrovnika. Bilo je napeto a po dolasku dva dana  :sleepy:
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

Dubrovnik - Vukovar
« Odgovori #1 u: 14 Ožujka 2006, 01:54:15 »
Luci fin je ovaj Fazer,dobra tura svaka cast.Dobre slike,mine,ljepa nasa Hrvatska...
...

Offline aurellie

Dubrovnik - Vukovar
« Odgovori #2 u: 14 Ožujka 2006, 06:26:51 »
Tuzne slike iz Vukovara :(
Nisam stigao procitat, moram na bus, pa javim dojmove kad se vratim doma... :wink:

The machine spirit is with me!

Dubrovnik - Vukovar
« Odgovori #3 u: 14 Ožujka 2006, 06:38:35 »
bome je...bio sam tamo....jedna kuća obnovljena...druga totalna ruševina......
a ono groblje.....hmmm....strašno je to..... :(

Dubrovnik - Vukovar
« Odgovori #4 u: 14 Ožujka 2006, 09:51:28 »
Vukovar je prije bio predivan grad....
Stari mi je pricao dok je jos isao tamo u skolu.....
Ali kad smo prvi put nakon rata dosli tamo....
Nicega nema...sve poruseno..
A sad se obnavlja, ali svemu tome treba vremena i to opet nece bit kao nekad prije ljepi gradic... :(

Psoto si stavio tu sliku sa tenkom, evo i moja....

Tako da svake godine bar jednom idem u preljepu slavoniju i obidem vukovar i groblja....
Ja se nadam da cu uskoro i ja s motorom u svoju ravnu slavoniju, a ne vise s autom.... :mrgreen:
Evo jedna ljepa slika slavonske ravnice... :D

Offline f6

Dubrovnik - Vukovar
« Odgovori #5 u: 14 Ožujka 2006, 11:38:45 »
Citat: Bajac
Vukovar je prije bio predivan grad....
Stari mi je pricao dok je jos isao tamo u skolu.....
Ali kad smo prvi put nakon rata dosli tamo....
Nicega nema...sve poruseno..
A sad se obnavlja, ali svemu tome treba vremena i to opet nece bit kao nekad prije ljepi gradic

Tako da svake godine bar jednom idem u preljepu slavoniju i obidem vukovar i groblja....
Ja se nadam da cu uskoro i ja s motorom u svoju ravnu slavoniju, a ne vise s autom.... :mrgreen:

Naravno da ćeš, a i bit će nas još.
A ja ću još ovo ljeto pokušati organizirati jednu akciju koja će se odnositi na Vukovar. Doduše nema baš veze s motorima ali vidjet ćemo. Možda i motoristi dadu jedan mali obol svemu.

Dubrovnik - Vukovar
« Odgovori #6 u: 14 Ožujka 2006, 12:33:14 »
Citat: "f6"

Naravno da ćeš, a i bit će nas još.
A ja ću još ovo ljeto pokušati organizirati jednu akciju koja će se odnositi na Vukovar. Doduše nema baš veze s motorima ali vidjet ćemo. Možda i motoristi dadu jedan mali obol svemu.

na kakvu akciju ciljas....
Neka dobrotvorna ili drugo.....
vukovar je preljep ljeti i tek kad vidis polja, u proljece je i bolje kad sve pozeleni i procvijeta.... :D

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
Dubrovnik - Vukovar
« Odgovori #7 u: 14 Ožujka 2006, 17:34:10 »
Strasno, jednostavno - strasno. Tuga, jadni ljudi. Minimum je - ne zaboraviti i biti na oprezu!

Dubrovnik - Vukovar
« Odgovori #8 u: 14 Ožujka 2006, 18:43:52 »
Katastrofa... :cry:
Luci, lijepe slike i dobra tura... 8)

Offline f6

Dubrovnik - Vukovar
« Odgovori #9 u: 14 Ožujka 2006, 22:26:40 »
Citat: "Gasho"
Katastrofa... :cry:
Luci, lijepe slike i dobra tura... 8)

Hvala, hvala. kad ti to reče netko sa tako lijepim odvoženim turama, onda to ima svoju težinu.