Autor Tema: Da li uzivate da sami "čačkate" oko motora?  (Posjeta: 13498 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
Da li uzivate da sami "čačkate" oko motora?
« u: 23 Listopada 2008, 19:27:53 »
Kada god sam dobio neki novi dio za motor, jedva sam cekao da odem do garaze da to sam ugradim. Ponekada je bilo i zahtjevnijih zahvata kojima na "prvu loptu" nisam bio vican, no cak i tada sam bio odlucan da sam izvedem akciju. Naravno, ponekada postoje i mehanicarski radovi kojima nisam dorastao, ali oni nisu tema ovoga threada. Takodjer, UZIVAM da sam mijenjam ulje, uljni filter i ostalo.

A vi? Volite li da vam drugi pozavrsavaju poslove oko motora jer niste vicni ili ne zelite da prljate ruke, ili ipak sami to odradjujete, naravno u granicama mehanicarskih sposobnosti?

Odg: Da li uzivate da sami "čačkate" oko motora?
« Odgovori #1 u: 23 Listopada 2008, 19:37:22 »
Obožavam rastavljat, sastavljat, monitirat, skidat i svašta nešto oko motora.... dva mjeseca sam provela u jednom servisu u Požegi i naučila puno lijepih stvari... od štelanja ventila do mijenjanja ulja u vilicama  :big_smile:
®ivot je samo jedan, stoga, pazite na sebe i druge, vozite glavom, a ne rukama i nogama i uvijek se sjetite da ste to mogli biti ba¹ vi...

Offline Dado

• *
  • Africa Twin Adv Sports, Vespa PX, Vespa VL1 1955
    • http://www.du-moto.com
« Odgovori #2 u: 23 Listopada 2008, 20:22:34 »
Da...

... a uz dobar Service Manual (i alat) može se dosta toga napravit.

7H3 M345UR3 0F 1N73LL163NC3 15 7H3 481L17Y 70 CH4N63

Offline Srđan

• *
  • KTM Super Duke 990
« Odgovori #3 u: 23 Listopada 2008, 21:08:05 »
Obozavam radit oko motora i to mi dodje ko odmor ..... naravno u granicama mojih sposobnosti, i VELIKOG MANUALA  [smilie=lol] ... dakle sve osnovne stvari i redovito odrzavanje radim sam .... a neke bas specificne, za koje treba i specijalan alat ipak saljem motor u mestra (ovlastenog, izan Dubrovnika jer ovi nasi su me u par navrata razocarali svojim neznanjem i nesposobnoscu)

Neki kazu da im je u k.... kad se zamazu uljem ili sporkaju oko motora, meni je to bas zabava .... :joy:

Offline stalker

• *
  • Honda NC750XDG / SH 150
    • ABYSS diving & water sport center
« Odgovori #4 u: 23 Listopada 2008, 23:09:05 »
Na žalost nemam garažu ali iskustva i alata imam poprilično.
Zadovoljstvo kad nešto sam napraviš se ne može opisati riječima :cool2:.
http://www.renault-klub.hr
 -----------------------------

Bolje izgubiti tren u ¾ivotu nego ¾ivot u trenu!

« Odgovori #5 u: 23 Listopada 2008, 23:21:41 »
Nije mi teško se šporkat,a i zabava mi je jer imam mjesta i alata za radit  :thumbsup:
The Art of Motorcycle.....

Offline demza

• Aprilia RSV Mille my02
    • apriliabase.com
« Odgovori #6 u: 23 Listopada 2008, 23:25:07 »
Uvijek na tudjem, nikad na svom :(
Evo, sada sam sredio LeoVince SBK5 i pitaj boga kada cu iamti vremena montirati ga. A da ne spominjem otvoreni usis...

Al zato sa kolegom rasklopiti i sklopiti Rotax 990, bez problema ;) Cijelu noc raditi, nema problema.

Na svom, zato nemam vremena :(

« Odgovori #7 u: 23 Listopada 2008, 23:29:02 »
Oko novog motora mi se neda a niti imam sto sarafit. Dobro, sad imam sa vremena na vrijeme dotegnut nosace lonaca i poklopca suvozacevog sjedala. Kupit cu nesto starije za takve stvari. Kad udjemo u Uniju i budemo u mogucnosti kupovat makine iz Europe. Pa neku staru 888-cu SPO ili 916 sps razvidavat....  :klanjase: [smilie=jive]
*Kiss french, ride Italian*

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #8 u: 23 Listopada 2008, 23:40:47 »
nije bas polu-proizvod kao proizvodi od digića tako da nema nekog sarafljenja....
Mehanikom se bavim pa ima svega al nema kvarova na makini :mrgreen:
Redovno odrzavanje naravno doma... a stelanje ventila kao nabavim kakvu sluzbenu knjigicu sa mjerama štelanja.....
Srečom nije neki hi-tech pa je jos moguće popravak s kacavitom i čekićem  :mrgreen:
Kad vidim motore novih auta.....  :roll:
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

« Odgovori #9 u: 24 Listopada 2008, 00:17:35 »
Po motoru mi "čačka" prijatelj kojemu ništa nije teško, a sve mu je zabavno i jednostavno. Ispočetka me  hvatala jeza, kad bi on krenuo napadati karburator sa upaljenom bušilicom ili kad krene  brusilicom ka motoru. Vjerujem da znamo što radimo. Inače, Harley je pravi motor za čačkanje.

Offline nienna

• metro xD
« Odgovori #10 u: 24 Listopada 2008, 18:47:45 »
obozavam cackati po motoru, a DT je kao stvoren za to  :joy:

evo taman sam maloprije opet sama namjestala  [smilie=lol] [smilie=lol]
..........na hladnom sjeveru

« Odgovori #11 u: 24 Listopada 2008, 20:23:12 »
Inače, Harley je pravi motor za čačkanje.

Sto se tice skupih motora (ne moraju samim tim biti i dobri), uz cackanje ekipe koja ide na Grobnik i koji moraju (htjeli ne htjeli) vazda nesto cackati, amigo ja jedino vidim vas harleyase (u nas u Gradu) da cackate.  [smilie=lolroll]
Salu na stranu (iako je gornji navod istinit, he, he  :mrgreen:) ali neki su motori srvoreni za lokalno cackanje. Ja sam se nacackao na ponyju, specialu i MZ-ovima pa me sada nije volja (deboto) ni ulje uliti. Tako sam danas bio malo se provozati sa suprugom do Splita da mi stave nove disk plocice. Rad me dosao manje od ture pica a Paola i ja se vjerali (mali je u Zagrebu).

:think:  Mozda ja i nisam pravi biker kad se samo volim voziti a ne sporkavati?   ???

;)
A tough category, but the cream that is the BMW K1600GTL has remained at the top of this CW class for an impressive four years. (Cycle World)

Offline Nix

« Odgovori #12 u: 24 Listopada 2008, 22:30:28 »
ja obožavam gledat barbu Blaža dok mi servisira motor. ;D
od čačkanja po motoru volim i imam živaca samo za višesatno pranje motora,čišćenje svake karike lanca,i trljanje lančanika sa četkicom za zube.Sve ostalo via St. :thumbsup:

Da imam dobar alat(mislim na alat za motor  :P)  i service manual i razlog da šarafim prihvatio bi se i ja posla vjerojatno.
« Zadnja izmjena: 24 Listopada 2008, 22:54:20 od Nix »
Free Rider

Tetkica racing team

« Odgovori #13 u: 24 Listopada 2008, 22:56:30 »
Sto se tice skupih motora (ne moraju samim tim biti i dobri), uz cackanje ekipe koja ide na Grobnik i koji moraju (htjeli ne htjeli) vazda nesto cackati, amigo ja jedino vidim vas harleyase (u nas u Gradu) da cackate.  [smilie=lolroll]
Salu na stranu (iako je gornji navod istinit, he, he  :mrgreen:) ali neki su motori srvoreni za lokalno cackanje. Ja sam se nacackao na ponyju, specialu i MZ-ovima pa me sada nije volja (deboto) ni ulje uliti. Tako sam danas bio malo se provozati sa suprugom do Splita da mi stave nove disk plocice. Rad me dosao manje od ture pica a Paola i ja se vjerali (mali je u Zagrebu).

:think:  Mozda ja i nisam pravi biker kad se samo volim voziti a ne sporkavati?   ???

;)
Ti na tvom "motorinu" ne možeš ništa čačkati sve i da hoćeš, a mislim da se ne možeš ni namjerno šporkat. hahaha 

« Odgovori #14 u: 25 Listopada 2008, 00:32:12 »
ne.
nemam živaca i svaki put moram zvat Bajca da se ohrabrim za nešto čačkat po njemu...jednostavno nemam živaca niti povjerenja u sebe kao u nekog majstora recimo Blaža  :mrgreen: 8)

al napominjem ...nemam živaca....