Autor Tema: Pranje motocikla  (Posjeta: 8092 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Srđan

• *
  • KTM Super Duke 990
Odg: Pranje motocikla
« Odgovori #15 u: 28 Rujna 2008, 23:11:24 »
U zivotu sam oprao motor dvaput, odnosno drugi su ga oprali kad bi mi uzeli kljuce i odveli ga u praonicu.  :biker2:

Mislis malo te nagu.ili i onda si jos moro poc po motor u praonicu i platit  [smilie=lol]

-------------------------

A sto se tice pranja mog motora preferiram spuzvu i dobar sampon za plastike i gornje djelove, dok masinu i felge operem sa mini washom, po zavrsetku sve osusim jelenskom kozicom i ostavim neko vrijeme pa onda u djir .....

Cime perete masne naslage na zadnjoj felgi? meni se ne da ribat spuzvom ko lud pa pospricam sa KH-7 i kasnije samo isperem samponom, pa vodom!?

« Odgovori #16 u: 28 Rujna 2008, 23:19:57 »
Ivasol kao što je Relja rekao..iako je puno puno jači od njega onaj "Dax" (prodaje se u Konzuma, žute boje i u prskalici je)..njime se po servisima skida smeće s felgi i plastika....  :thumbsup:

Uglavnom, našpricat i ostavit minut pa onda spužvom il miniwashem  :thumbsup:
®ivot je samo jedan, stoga, pazite na sebe i druge, vozite glavom, a ne rukama i nogama i uvijek se sjetite da ste to mogli biti ba¹ vi...

« Odgovori #17 u: 29 Rujna 2008, 08:48:33 »
Meni shezael pere motor!!  :big_smile:
Dezurni kamikaza !!!  A.K. ZUPA DUBROVACKA
MK Dvije Rote

« Odgovori #18 u: 29 Rujna 2008, 12:54:21 »
Kada me supruga natjera  :mrgreen:
A tough category, but the cream that is the BMW K1600GTL has remained at the top of this CW class for an impressive four years. (Cycle World)

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #19 u: 29 Rujna 2008, 15:26:50 »
Ivasol kao što je Relja rekao..iako je puno puno jači od njega onaj "Dax" (prodaje se u Konzuma, žute boje i u prskalici je)..njime se po servisima skida smeće s felgi i plastika....  :thumbsup:

Uglavnom, našpricat i ostavit minut pa onda spužvom il miniwashem  :thumbsup:

Agresivna sredstva nisu pametna tako dfa je ivasol đast fajn....
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

« Odgovori #20 u: 29 Rujna 2008, 22:24:01 »
ne nagriza ništa što ne bi trebao a ostavlja lijep sjaj :) a s ivasolom bogme nekad treba i strugat... nije motor mastan toliko da je ivasol potreban.. jedino za lanac najviše...
®ivot je samo jedan, stoga, pazite na sebe i druge, vozite glavom, a ne rukama i nogama i uvijek se sjetite da ste to mogli biti ba¹ vi...

Offline Srđan

• *
  • KTM Super Duke 990
« Odgovori #21 u: 01 Listopada 2008, 23:59:44 »
IVASOL jede gumice lanca!  [smilie=naughty]

imas masu sredstava koje su bas za odmascivanje lanca, super odrade poso a ne jedu gumice! ja koristim MOTOREX , plavi za odmascivanje a onaj zeleni za mazanje, imas u Dane-a i nije skupo!  :thumbsup:

Offline f6

« Odgovori #22 u: 02 Listopada 2008, 10:55:01 »
Ja sam moga prekjučer oprao. U Neumu nas uhvatila kiša a na putu do Grada se osušio   :paranoid:
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

« Odgovori #23 u: 02 Listopada 2008, 11:20:59 »
Perem ga suhim samponom, bez vode.
*Kiss french, ride Italian*

« Odgovori #24 u: 02 Listopada 2008, 22:20:16 »
IVASOL jede gumice lanca!  [smilie=naughty]

reci to onda 90% servisa  :thumbsup:

Offline demza

• Aprilia RSV Mille my02
    • apriliabase.com
« Odgovori #25 u: 04 Listopada 2008, 18:44:46 »
Prvo štrcanje sa "no water" šamponom (na suho), onda preći vodom i spuzvom te isprati. Nikad miniwash, samo obicni pritisak vote i uvijek okomito na motor odozgora. Dizajn motora je podređen padanju kise i ako peres iz tog kuta, ne moze biti nista.

Nemojte misliti da nece nista biti ako malo "guras" po masini jer je bas tamo prljavo. Masina se pere na drugi nacin.

Offline bubson

• KAWASAKI 636
    • http://www.buba-moto-servis.hr
« Odgovori #26 u: 05 Listopada 2008, 06:31:05 »
svaki motor koji sam imao sam prao mini wash-em i nikad ništa, auuu zaboravio sam, ja vozim japanske motocikle :think: :joy:
APN 6s automatsko paljenje   nogom 6 puta sna¾no !!!

« Odgovori #27 u: 05 Listopada 2008, 06:59:56 »
ja još nisam oprao motor  :oops: a jesam špokračun...

a citajuci ove postove izgleda da i necu...  ;) :mrgreen: (osim ako se uvalim u kakvo blato)

ono sto ga operem, je malo krpice i WD-a

Offline demza

• Aprilia RSV Mille my02
    • apriliabase.com
« Odgovori #28 u: 05 Listopada 2008, 16:44:44 »
svaki motor koji sam imao sam prao mini wash-em i nikad ništa, auuu zaboravio sam, ja vozim japanske motocikle :think: :joy:

Navikli su na tajfune, uragane i pohotne japanke.. Moraju biti izdrzljivi  :lol: