Autor Tema: mala anketa - svjetlo  (Posjeta: 11867 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

mala anketa - svjetlo
« Odgovori #30 u: 08 Ožujka 2006, 23:01:21 »
Citat: "omcho"
H7 je samo oznaka za oblik zarulje. Temperatura joj se odredjuje oznakom za wate.
A vjerovatno ako su je oni napravili tako, da je i testirana na neki odredjeni vjek. I ona i sjenilo. Ali mislim da nijedan proizvodjac moora nije napiso da se preporuca voziti pod dugim svijetlom. Pa ni kablovi ne bi izdrzali takva zagrijavanja i opterecenja.

sto se mog x8 tice sasvim je svejedno koje svijetlo radi ...

zarulja za kratko
H7 12V 55W
zarulja za dugo
H7 12V 55W

i naravno svako zarulja u svom sjenilom...

mala anketa - svjetlo
« Odgovori #31 u: 08 Ožujka 2006, 23:05:03 »
to ti i govorim. Inace 55W je standard za kratko, a 60 pa dalje za dugo. Tako da ti stalno vozis ko pod kratkim he he he
mcho racing company

mala anketa - svjetlo
« Odgovori #32 u: 08 Ožujka 2006, 23:05:04 »
Ma Bajac,Emire,raja smo,nemojte tako,sta vam bi???
ja sam 1. mislio da se Bajac zeza i da vas pali,jer iskreno malo mi nema smisla sve sto si napiso.Jer 1.ajmo radi sigurnosti,SIGURNO SI BOLJE UOCLJIV SA SVJETLOM,a 2.ako cemo postovat zakon,kakav je problem upalit svjetlo,ako zakon tako nalaze!
Ja razumijem sta si htio rec,al neznam kakav je problem upalit svjetlo,jer od njega sigurno nemas nikakve stete.

Vi ste mi zakon i jedan i drugi,i vec ste mi dragi iako vas neznam,ajde jarani bezveze ste ovo zategli,svak ima svoje misljenje!!!
...

mala anketa - svjetlo
« Odgovori #33 u: 08 Ožujka 2006, 23:13:38 »
Citat: "Bajac"
Mislim da tu vise doprinosi zvuk, a ne svijetlo....
Mozda svijetlo doprinosi na ovim jacim motorima.....
Ali na mojoj yamahi svijetlo nije tako jako tako da ga po danu ni ne primjetis.....

ma koji zvuk lol!
svjetla koristim ali ja jedino kratka i imam... :roll:

mala anketa - svjetlo
« Odgovori #34 u: 08 Ožujka 2006, 23:15:00 »
Citat: "OliveRR"
Ma Bajac,Emire,raja smo,nemojte tako,sta vam bi???
ja sam 1. mislio da se Bajac zeza i da vas pali,jer iskreno malo mi nema smisla sve sto si napiso.Jer 1.ajmo radi sigurnosti,SIGURNO SI BOLJE UOCLJIV SA SVJETLOM,a 2.ako cemo postovat zakon,kakav je problem upalit svjetlo,ako zakon tako nalaze!
Ja razumijem sta si htio rec,al neznam kakav je problem upalit svjetlo,jer od njega sigurno nemas nikakve stete.

Vi ste mi zakon i jedan i drugi,i vec ste mi dragi iako vas neznam,ajde jarani bezveze ste ovo zategli,svak ima svoje misljenje!!!

Nisam ja rekao da nepalim svijetlo....
Stoji mi stalno upaljeno i svako malo mi pregori...
Nego sam samo iznio svoje misljenje....
Jer dosta puta sam imao neugodnih slucaja po gradu jer mi motor nije bas glasan, svijetlo mi nebi vidjeli, jer ne bi gledali....
Ali kad bi culi mozda bi i reagirali...

i NiksaRR ima pravo jer dosta njih ima upaljenu muziku pa i necuju...
Pa se pitam.. kako da me vide ili cuju... tj opaze... jer i ja sam sudionik u prometu..... :|

mala anketa - svjetlo
« Odgovori #35 u: 08 Ožujka 2006, 23:15:18 »
Citat: "omcho"
to ti i govorim. Inace 55W je standard za kratko, a 60 pa dalje za dugo. Tako da ti stalno vozis ko pod kratkim he he he

eh onda sam krivo odgovorio da drzim duga svjetla  he he :mrgreen:

OT
hm,  a sto se tice dugih svjetala na autu su mi H1 55W

mala anketa - svjetlo
« Odgovori #36 u: 08 Ožujka 2006, 23:22:00 »
kazem ti da se u zadnje pribjegava koristenju halogena ili xenona jer traze manju watazu, a samim time i manje zagrijavanje. Tako sada mogu koristiti i plasticna sjenila.
mcho racing company

mala anketa - svjetlo
« Odgovori #37 u: 08 Ožujka 2006, 23:30:37 »
Ma sve je OK Bajac,malo je nespretno ispalo,kuzim i ja,i sam nekad u gradu neskuzim motor a uvik mi je 1 oko na retrovizoru,iako neslusam glasno muziku jer uvik vise volim cut kako mi motor radi,i u gradu pri sporijoj voznji necuje se ni motor sa jace otvorenim auspuhom.Samo prodje,i tek kad me proso skuzim ga,al problem je u nepaznji drugih vozaca i negledanju u retrovizor,je da se motoristi pojave u sekundi,i ako u toj sekundi nisi pogledo bit ce svega,al brate svak vozi i ima vozacku i tog se najvise bojim,dok gledam likove sto voze auta,STVARNO SVAKA GUBA IMA VOZACKU,svasta voze,kao prvo nedaju zmigavce kad mjenjaju traku ili skrecu,a sto je jos gore daju krive zmigavce!!!!

Ja mislim da ni otvoren auspuh nije rjesenje,rjesenje je bit pazljiv i imat srece,jer iz iskustva skuzim motor vecinom kad me prodje,mozda bi cuo EMIRA,al nema svak:

Screamin' Eagle Performance Mufflers
(Set two: Wild Pig Pipes, 2" baffles)

Ljudi sve je to dobro... :peace:
...

mala anketa - svjetlo
« Odgovori #38 u: 08 Ožujka 2006, 23:37:36 »
Da,sad dolazimo do zakljucka da nas slabo vide sa svjetlima i slabo nas cuju,istina.
Mi moramo biti 200 % pazljiviji nego ostali u prometu.Moramo predvidjeti sto ce ovaj u autu ispred nas ucinit,barem ja to gledam upotrebljavat sto je vise moguce i sto manje se zezam po gradu.Ucinim sto moram i gas vanka na otvorenu cestu.
“Netko mora nastaviti ostvarivati snove poslije Honde a to je BMW”

mala anketa - svjetlo
« Odgovori #39 u: 09 Ožujka 2006, 00:18:27 »
Ja mislim isto NiksaRR da pravi motorist treba bit iskusniji od svake babe gatare i vracare,jer istina kako kazes treba uvjek predvidit...
...

mala anketa - svjetlo
« Odgovori #40 u: 09 Ožujka 2006, 08:40:09 »
Puno forumasa nikad nebudu postali iskusni motoristi jer ne slusaju starije i pametnije vec po onoj staroj; sto na umu to na drumu. Mislim da netrebam imenovati ovomjesecne bisere. Ili mozda trebam...
Svakim danom sve sam blizi vretenastoj ribi

mala anketa - svjetlo
« Odgovori #41 u: 09 Ožujka 2006, 12:19:32 »
Citat: "emirharley"
Taman pomislim koji ce nam k***c ova anketa kad je sve kristalno jasno, kao ono vidim sta je Bajac napisao.

e emire ni zakon sam sebi nije jasan... ( u hrv obavezno je dnevno svijetlo, a to dnevno svijetlo serijski ugradjuje samo jedan proizvodjac automobila) mozda je hrvatski zakon toliko napredan da gleda 10-15 godina unaprijed  :wink:

a i da je jasno pitao sam da vidim kako se vozi, pa barem i jednu osobu prosvjetlili :) te iznesemo  svoje misljenje...

evo kada se malo raspravilo, stavljam jos i sken iz HAK revije 02/2006

mala anketa - svjetlo
« Odgovori #42 u: 09 Ožujka 2006, 17:29:57 »
Neide ti Linza to starije i pametnije,valjda si htio rec starije i iskusnije, :D ,ja svakako volim procitat i postujem ono sto vi svi napisete,i vjerujem i to cu valjda primjenjivat,mogu rec da sam vas ucenik,ito cak pozitivno,jer svi sirite veliku disciplinu nama mladjima,i zato vam svaka cast,volim i Emirove i tvoje,Gashine i Niksine i Omchine i Dadine i Aurelieve i nek se ostali ne naljute,ma od svih vas savjete,al moram branit Bajca,nije mislio nista lose i nije biser,napiso je svoje misljenje samo je malo nespretno ispalo,i nije bio daleko od istine,mislio je na voznju po samom Dubrovniku,a zakljucak je da si neuocljiv na motoru neznam sta da obuces.
Nema ode bisera,svi samo iznose svoja misljenja,Linza kad ces prema doli,svracas u Cihe obavezno.... :? ja cu moj biser skupo platit ako mozes popit!!
...

mala anketa - svjetlo
« Odgovori #43 u: 09 Ožujka 2006, 18:06:20 »
Ma ja nemam velikog iskustva.....
Moje iskusvo je 2 godine po gradu i malo okolo u daljini od 100km....
Tako da sam ja samo govorio o po gradu....sto sam ja primjetio...
Jer dosta puta su mi ljudi uljetali ipred mene i svasta...
Kasnije se cak zapitam da li oni to namijerno rade da ja se slomijem ili me nevide, tj. opcenito motoriste....

A sto se tice tih svijetala...
Dosta toga nisam ni znao....
Sad sam na forumu vidio od tu vas par od vasih iskustava i od teksta sta je fjaka nasao....

Iskreno govoreci mislio sam da je svijetlo beskorisno sto se tice po danu po suncu....
Jer sam mislio da se ni ne vidi.....ali ocito sam pogrijesioo...
Ali hebiga malo sam se zafrknuo, nisam znao.....
Zato ste tu vi koji ste mi pokazali...... :mrgreen:

mala anketa - svjetlo
« Odgovori #44 u: 09 Ožujka 2006, 18:46:36 »
Ja uvijek duga, mada cu se zamisliti sada poslije Omcho-vog posta, jer nisam znao da brzo strada sjenilo... :?
Uvece drzim kratko koje mi se automatski pali kada motor radi... :wink:
Dugo vozim motore i imao sam nekoliko losih iskustava a koji su bili vezani za ne paljenje svijetla, specijalno po gradu. Mislio sam kao i Emir da je otvaranje ove teme nepotrebno jer svi znaju da je to neophodno, ne zato sto zakon to nalaze, vec zato sto nasa sigurnost to zahtijeva. Eto prevario sam se i zato fjaka, jos jednom svaka cast... :thumbsup: